Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Οι γνωστοί- άγνωστοι του ΘΗΒΑ- Press και όχι μόνο

Ή εκεί που μας χρωστούσανε…

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανώνυμη συκοφαντική επίθεση από το ιστολόγιο ΘΗΒΑ-press.
Θα έπρεπε να έχουμε συνηθίσει αφού το φαινόμενο έχει κατ’ επανάληψη συμβεί και με άλλο ιστολόγιο της περιοχής μας.
Κατανοητό, γνωστό και αναπόφευκτο.
Τα επώνυμα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι τοπικοί άρχοντες που τα εξυπηρετούν, εφαρμόζουν ποικίλους τρόπους να χειραγωγούν και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και τα ανώνυμα ιστολόγια εκτός από ελεύθερο πεδίο έκφρασης των πολιτών, χρησιμοποιούνται και για λιγότερο έντιμους στόχους.

Επί της ουσίας: Η αγαπημένη καραμέλα του ΘΗΒΑ – Press, είναι εσχάτως η δήθεν απουσία της Συμπαράταξης για τα εργοστάσια της ΗΡΩΝ στη Θήβα.

Δεν θα υπερασπιστούμε τα αυτονόητα. Αρκεί οποιοσδήποτε να πατήσει την ετικέτα ΘΗΒΑ στο ιστολόγιο μας ή έστω να διαβάσει μια από τις τελευταίες παρεμβάσεις: Συνέντευξη τύπου: Τι ζητάμε- τι προτείνουμε, 31/01/2009.

Αλλά ακόμη περισσότερο είναι έξω από κάθε λογική να εγκαλείται για τις μονάδες της ΗΡΩΝ, μια κίνηση πολιτών και όχι π.χ. ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος, οι τέως και νυν (εκ Θήβας ορμώμενοι) Πρόεδροι του Νομαρχιακού Συμβουλίου - τους οποίους υποστηρίζει το ΘΗΒΑ press αλλά από τους οποίους αναζητούν ευθύνες οι πολίτες και τα μέλη της Συμπαράταξης. Ευθύνες όχι μόνο για αυτά που αφήνουν να εξελίσσονται (νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις, εργοστάσιο καύσης κλπ) αλλά και για αυτά που επιτρέπουν : τη συνεχιζόμενη ρύπανση και τη μόλυνση των νερών.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι είμαστε ακόμη μέχρι σήμερα, όχι μόνο η πρώτη αλλά δυστυχώς και η μοναδική φωνή κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης μονάδων φυσικού αερίου και μετατροπής της Βοιωτίας σε ενεργειακό κέντρο. Οι αγώνες των πολιτών είχαν και αποτελέσματα στη Βοιωτία: Φρέναραν ή και ανέστειλαν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής όπως του λιθάνθρακα, της EDESSA HELLAS στην Αντίκυρα, της ENELCO στη Χαιρώνεια, της ΗΡΩΝ στα Βάγια. Και αυτά δημιουργούν προβλήματα. Και πολλούς εχθρούς. Ισχυρούς και πλούσιους.

Ανάμεσα στα αιτήματά μας τα οποία είχαμε και πρόσφατα την ευκαιρία να εκθέσουμε και στην πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Β. Τσόνογλου και στο ίδιο το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη συνέχεια περιλαμβάνεται συγκεκριμένη πρόταση: «Ασφαλιστικά μέτρα από ΝΑΒ και ΤΑ, κατά τριών υπό κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής: Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης, ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική στη Θήβα, EΝDESA HELLAS στην Αντίκυρα».
Μάλιστα στην συνάντηση της Συμπαράταξης με την Πρόεδρο του Ν.Σ. στις 17/2/2009 (Απάντηση της Β.Τσόνογλου στο αίτημα της Συμπαράταξης) η κ. Τσόνογλου είχε δεσμευτεί να μας ενημερώσει για την τύχη του συγκεκριμένου αιτήματος που καταρχήν η ίδια έβλεπε ως εφικτό. Ακόμη περιμένουμε.

3 σχόλια:

ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ είπε...

Τι κουραζόσαστε εσείς της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και ασχολείσθε με αργυρώνυτους κονδυλοφόρους προπομπούς της επέλασης των μεγάλων ιδιωτικών ενεργειακών συμφερόντων στην Βοιωτία; Τα μεγάλα συμφέροντα δεν θα προχωρούσαν ούτε βήμα στη Βοιωτία αν δεν είχαν ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες. Οι ίδιοι ήσαν κάποτε οι συνεργάτες των Γερμανών και αυτοί για τους οποίους ο Κολοκοτρώνης είχε πει "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"
Όσο για τους Σκούμα-Κουρκούτη, αυτοί συμπορεύτηκαν προς τιμήν τους με το περιβαλλοντικό κίνημα που αναπτύσσεται στην Βοιωτία τα τελευταία χρόνια ενώ οι άλλοι συνεχίζουν να δημοσιεύουν πληρωμένα άρθρα για τις ΑΠΕ, για το για το καλό νερό της Θήβας, για το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ κλπ και ταυτόχρονα σαν τις πουτάνες να συκοφαντούν οτι άλλοι είναι αυτοί που φταίνε.

Yannis Zabetakis είπε...

συμπαράταξη γερά
και μάμα τα ...ουνιά!

[τραγουδιέται...
κατά το...

θρύλε γερά και
μάμα τα ουνιά]

μην δίνεις βάση σε δοσίλογους, ψεύτες και βολεψηματίες.

το κεφάλαιο του Παντελόγλου στο υπό έκδοση βιβλίο μας
http://environmentfood.blogspot.com/2009/06/blog-post_7855.html

...θα τα λέει όλα και για όλους!

από το φθινόπωρο σε ένα βιβλιοπωλείο ΚΑΙ στην Θήβα!

οεο

Βοιωτικά είπε...

Καμιά απάντηση απο τους καταγγελλόμενους; Αλλά τώρα τρέχει καινούρια μεγάλη "δουλειά" και κάποιοι φοβούνται μη τυχόν και χαλάσει...