Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Ενδιαφέρον άρθρο στο οικονομικό ηλεκτρονικό περιοδικό capital.gr για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στο ευαίσθητο οικοσύστημα της μεσογείου.
Με κλιματικό Αρμαγεδδώνα απειλείται η Ελλάδα. Αύξηση της θερμοκρασίας άνω των δύο βαθμών κελσίου, ερημοποίηση, ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, λειψυδρία και εξαφάνιση των παράκτιων περιοχών είναι μερικές, μόνο, από τις ολέθριες επιπτώσεις που εκτιμάται ότι θα 'χτυπήσουν' την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο τις επόμενες δεκαετίες.
Σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή που - με πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος - συστάθηκε για πρώτη φορά, προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας, οι περιβαλλοντικές συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες, αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
Ο συντονιστής της επιστημονικής επιτροπής, κ. Χ. Ζερεφός, ανέφερε ότι η υπερθέρμανση του κλιματικού συστήματος είναι γεγονός, με την περιοχή και τα οικοσυστήματα της Μεσογείου να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.
Όπως τόνισε, είναι αναγκαίο να τονιστεί η ανάγκη προσαρμογής στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, με τη διασφάλιση της φυσιολογικής λειτουργίας του κύκλου του νερού, ο οποίος έχει σοβαρά διαταραχθεί και την ανακοπή της περαιτέρω απώλειας των υγροτόπων και της βιοποικιλότητας.
Εμείς θυμίζουμε ότι ο κ. Ζερεφός είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Μυτιληναίος. Οι επιχειρήσεις του Ομίλου είναι γνωστές για την περιβαλλοντική τους επίδοση. Όπως επίσης είναι γνωστές και οι γεωγραφικές θέσεις των βιομηχανικών τους εγκαταστάσεων εφαπτόμενες γαρ της Μεσογείου
΄΄Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε΄΄;;

1 σχόλιο:

κατερίνα είπε...

ρητορικό το ερώτημα
στραβός είναι ο γυαλός προφανώς αφού ο Ζερεφός αρμενίζει με ούριο άνεμο