Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Πολιτική λύση (;;;) για ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΛΑΡΚΟ

Υπέρ της πολιτικής λύσης στο θέμα του κόστους ενέργειας για τις βαριές βιομηχανίες, τάχθηκε από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του κινήματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τις εγκαταστάσεις της Λάρκο και στη συνέχεια το εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη Βοιωτία, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.
Επεσήμανε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Λάρκο και ΑτΕ με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη ΔΕΗ απαιτεί πολιτική απόφαση και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως πρέπει να επιλυθεί με γνώμονα την εξασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων και τα αμοιβαία συμφέροντα των επιχειρήσεων, της ΔΕΗ της Λάρκο και της ΑτΕ.
Ειδικότερα απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Λάρκο ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε για το επίμαχο θέμα του κόστους ενέργειας ότι 'η θέση μας είναι ότι υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα που πρέπει να στηριχθεί στη βιομηχανική πολιτική και τις προτεραιότητές της. Εξάλλου υπάρχουν ζητήματα εκκρεμή στην δικαιοσύνη τα οποία πρέπει να λυθούν εφόσον έχουν προσφύγει εκεί οι ενδιαφερόμενοι'.
Ερωτώμενος εάν υπάρχει δέσμευση για το θέμα από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε 'δεν κάνουμε σε κανένα χάρη ούτε σε κανέναν θέλουμε να δημιουργήσουμε ζημίες. Είναι ένα ζήτημα βιομηχανικής πολιτικής και πολιτικής απόφασης αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα ζήτημα νομικό το οποίο αυτή τη στιγμή εκκρεμεί στην ελληνική δικαιοσύνη και όπου αλλού. Όταν θα έρθει η ώρα το ΠΑΣΟΚ θα έχει υπεύθυνη θέση η οποία θα λαμβάνει υπόψη της το στοιχείο της δικαιοσύνης πάνω απ΄ όλα'.
Αλλά και στη συνέχεια κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επί της ουσίας επανέλαβε τα όσα είπε και στους εργαζόμενους στη Λάρκο: 'Η δέσμευση λοιπόν είναι η εξής και αυτό είναι μια πολιτική απόφαση για το τι πρέπει να γίνει. Σίγουρα πρέπει να ρυθμιστεί το ζήτημα του κόστους της ενέργειας της μεγάλης αυτής βιομηχανίας.
Αλλά όχι με χαριστικό τρόπο σε βάρος του Ελληνικού λαού γιατί η ΔΕΗ είναι του Ελληνικού λαού και από την άλλη πλευρά όχι σε βάρος της επιχείρησης η οποία ανήκει σε κάποιον ιδιώτη ωστόσο απασχολούνται εδώ περίπου 1.500 άτομα και εξαρτάται η οικονομία της περιοχής. Άρα η απάντηση δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Η απάντηση χρειάζεται πολιτική που να ισορροπεί ανάμεσα στο συμφέρον του Ελληνικού λαού και στο συμφέρον πάλι του Ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα αυτό τοποθετείται ότι είναι ζήτημα πολιτικής' κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ο επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει τη βαριά βιομηχανία στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και ζήτησε από τους επιχειρηματίες τις αναγκαίες επενδύσεις που να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Επανέλαβε δε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη βαριά βιομηχανία ως στρατηγικής σημασίας τομέα στην εθνική οικονομία.
Την ικανοποίησή τους για την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με το θέμα του κόστους ενέργειας, εξέφρασαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς, Ν. Παναγιώτου και ο πρόεδρος της Παν. Ομ. Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Γ. Στεφανόπουλος.
Από την πλευρά της ΑτΕ ο διευθυντής προσωπικού κ. Μπουφούνος ξεκαθάρισε ότι η εταιρία ζητάει μια προσφυγή σε διαιτησία, όχι ρύθμιση, όχι ελεημοσύνη αλλά μια δίκαιη λύση σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η επίσκεψη Χρυσοχοίδη σε Λάρκο και Ατε έγινε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ή κάνω λάθος.

admin είπε...

Οι ίδιες σαχλαμάρες παντού και πάντα από το ΠΑΣΟΚ .
Μια και μόνιμη η συνταγή απάντησης για όλα τα θέματα.
Ούτε στο ένα άκρο , ούτε στο άλλο άκρο, ούτε λέμε και τίποτα συγκεκριμένο.
Μετά τις εκλογές θα συνεχίσει ξανά τις μπίζνες με τις εταιρείες για το συμφέρον του Λαού.