Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Σύντομα ενεργειακά


- Άλλη μία ξένη εταιρεία στο παιχνίδι της ηλεκτροπαραγωγής στη Βοιωτία. Πρόκειται για την GDF SUEZ που απόκτησε το 50% των δύο μονάδων της ΗΡΩΝ (μία σε λειτουργία και μία υπό κατασκευή) στο Χαιραντίνι της Θήβας απο την μητρική εταιρεία ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ. (πηγή: "Βοιωτική Ώρα").

- " Η εστίασή μας στον τομέα της ενέργειας είναι δεδομένη. Η αγορά έχει μέγεθος, οικονομικό αντικείμενο και επιχειρηματική ουσία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα κυνηγήσουμε όσες ευκαιρίες μας δοθούν από το πλαίσιο απελευθέρωσης και τις συνθήκες της αγοράς. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό." Τάδε έφη Ευάγγελος Μυτηλιναίος στο περιοδικό CAPITAL. Το πλήρες άρθρο

- Εντωμεταξύ: Το ρωσικό φυσικό αέριο που λαμβάνει η Ελλάδα είναι μειωμένο κατά το ένα τρίτο λόγω της διαμάχης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τις τιμές, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ΔΕΠΑ. «Μας ενημερώσανε σήμερα ότι θα μας διαθέσουν 4 εκατ. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου από τα 6 εκατ. που ζητήσαμε, λόγω της διαμάχης» ενώ "Η εποχή του φτηνού φυσικού αερίου πλησιάζει στο τέλος της», προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μυνήματα στους πελάτες της Ρωσίας. «Το αυξημένο κόστος εξόρυξης από απομακρυσμένες περιοχές της ρωσικής επικράτειας μας αναγκάζει να επενδύουμε δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Ετσι, παρά την παγκόσμια κρίση και τη μείωση των τιμών ενέργειας, η εποχή του φτηνού αερίου τελειώνει», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός στην ιδρυτική διάσκεψη του παγκόσμιου καρτέλ φυσικού αερίου, που φυσικά δεν είδαν με καλό μάτι ΗΠΑ και Ευρώπη. (πηγή: Energytimes.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: