Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

SLAPP από την ΕΑΒ

Καταγγέλουμε απόπειρα SLAPP από την ΕΑΒ
Από το asopossos:

Λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ενημερώνουμε σταράτα τον κόσμο:
Η ΕΑΒ, εδώ και 2 χρόνια περίπου, έχει αναλάβει ένα έργο που αφορά σε εργασίες σε πολεμικά αεροσκάφη F-16 που κατασκευάζονται από την Αμερικάνικη εταιρία Λόκχιντ Μάρτιν. Στο παρελθόν, αυτές οι εργασίες γίνονταν στις ΗΠΑ και είχαν σαν αποτέλεσμα τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές και χαμένες αγωγές από την Λόκχιντ Μάρτιν αξίας πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων.

Για ευνόητους λόγους, η Λόκχιντ Μάρτιν δεν μπορούσε να συνεχίσει να πραγματοποιεί αυτές τις εργασίες στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Έψαξε λοιπόν να βρεί άλλες χώρες που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις εργασίες, που η δικαιοσύνη, οι αγώνες των κάτοικων και η νομοθεσία των ΗΠΑ απαγόρεψαν την εκεί πραγματοποίησή τους. Έχει ακουστεί ότι αρκετές ευρωπαικές χώρες ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ την εκτέλεση των εργασιών στο έδαφός τους. Αυτές τις εργασίες, τις ανέλαβε τελικά η ΕΑΒ σε Ελληνικό έδαφος.Αυτά λοιπόν τα θέματα τα οποία δεν μπορούσε να λύσει η Αμερικανική αμυντική βιομηχανία, θα τα έλυνε η ΕΑΒ.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο:
Η ΕΑΒ, τον τελευταίο χρόνο, έχει φάει 2 πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παράγει 1,75 κιλά εξασθενούς χρωμίου την ημέρα, όταν η ρύπανση μετριέται σε δισεκατομυριοστά του γραμμαρίου! Το ύψος των προστίμων (5000 ευρώ και 150.000 ευρώ) είναι τραγικά μικρά αλλά ειδικά για τις 5000, αυτό ήταν το ΜΕΓΙΣΤΟ πρόστιμο που ο νόμος προέβλεπε. Αλλά ακόμα και μεγαλύτερα να ήταν τα πρόστιμα, η ΕΑΒ είναι συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, οπότε, πάλι εμείς θα τα πληρώναμε.

Μετά από τα πρόστιμα και την αρνητική δημοσιότητα, η ΕΑΒ θέλησε να δείξει το φιλοπεριβαλλοντικό της προφίλ. Διοργανώνει ημερίδες περιβάλλοντος, βγάζει δελτία για τις πρωτοποριακές μεθόδους διαχείρισης ρύπων που χρησιμοποιεί, καλεί δημάρχους και υπουργούς για να τους ενημερώσει και γενικά προσπαθεί να μετατοπίσει το επίκεντρο της δημοσιότητας στην φιλοπεριβαλλοντική της πολιτική.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: