Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Χοντροκομμένη προβοκάτσια από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το εργοστάσιο της ENELCO στη Χαιρώνεια

Χοντροκομμένες ανακρίβειες, επιστρατεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , σε (αγνώστου συντάκτη) άρθρο σήμερα 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξισορροπήσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η «κωλοτούμπα» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη μονάδα στον ιστορικό χώρο της Χαιρώνειας.

Στο άρθρο που επιγράφεται : "Ελληνικό case study στην ενέργεια για όλο τον πλανήτη" (!!!) αναφέρονται στοιχεία από έρευνα της ΜRB (αγνώστου εντολέα) που υποτίθεται ότι βεβαιώνουν πως η τοπική κοινωνία σε ποσοστό 76,3 %, είναι υπέρ της επένδυσης. Οι ερωτήσεις της υποτιθέμενης έρευνας δεν αναφέρονται παρά μόνο έμμεσα και οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται οδηγούν με ... επιστημονική αξιοπιστία στα επιθυμητά συμπεράσματα.

Ο (ανώνυμος/η) «δημοσιογράφος» αφού υποβαθμίζει όσο μπορεί τις τοπικές αντιδράσεις σε μόλις 20 (!) άτομα που παρέστησαν στο ΚΑΣ και σε «μικρή ομάδα» που «παρ’ ολίγον θα στερούσε σημαντικούς πόρους και θέσεις απασχόλησης από την περιοχή», ρίχνει και ολίγη λάσπη επικαλούμενος «αιχμές από κατοίκους της περιοχής» ότι δηλαδή οι αντιδράσεις οφείλονται σε «ανταγωνιστή που δραστηριοποιείται με ρυπογόνο μονάδα στη Βοιωτία» (π.χ. Μυτιληναίος).

Ανάμεσα στις αερολογίες που επιδίδεται ο/η αρθρογράφος, περιλαμβάνονται : 200 θέσεις εργασίας αποκλειστικά από πολίτες της περιοχής (ο «ανταγωνιστής» χρησιμοποιεί μόλις 10 στην αντίστοιχη μονάδα), … τα οικολογικά πάρκα που θα δημιουργήσει η μονάδα, που θα είναι πρότυπη όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά για τον πλανήτη, η εθνική σημασία: «θα λύσει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης της χώρας» (άλλες 20 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σχεδιάζονται μόνο στη Στερεά) «θα συντελέσει στην τήρηση των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων της χώρας ως προς τη χρήση ήπιων μορφών ενέργειας» και πολλά άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Είναι απορίας άξιο γιατί με τέτοια λαϊκή αποδοχή και τέτοια φτώχεια που μαστίζει τη Χαιρώνεια και τη Δαύλεια σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν βρέθηκε ούτε ένας κάτοικος να συνοδέψει τους «πρόθυμους» που συγκέντρωσε η ENELCO στο ΚΑΣ, προκειμένου να εξουδετερώσει την εντύπωση της ομάδας των «20 κατοίκων».

Δεν μας εκπλήσσει: είναι γνωστοί οι ανένδοτοι αγώνες των εκδοτών του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Που να φανταστούν ότι υπάρχουν και πολίτες που έχουν πάρει στα σοβαρά την έννοια του όρου.

Ενημέρωση : Το άρθρο για όποιους αντέξουν στην σελίδα 7 του ένθετου business stories

Δείτε σχετικά:
To ΚΑΣ "θυσίασε" τη Χαιρώνεια στο βωμό του Κοπελούζου
Ο κ. ΥΠΠΟ, η πολυεθνική, ο Κοπελούζος και η μάχη της Χαιρώνειας
Σα δεν ντρέπεσαι κύριε Λιάπη!
To ιστορικό της μονάδας φυσικού αερίου στη Χαιρώνεια

5 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

λινκ με το άρθρο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα θα μπεί μετά τις 7 που διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή η έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρηση "βρώμικα χέρια", ή ότι μπορούμε κάνουμε

Πάντως ζούμε σε πολύ δημοκρατικό κράτος, μια παγκοσμίου σημασίας μονάδα κόντεψε να χαθεί απο την ύποπτη αντίδραση είκοσι ιθαγενών.

Ανώνυμος είπε...

ανεξάρτητη δημοσιογραφία- το πιο σύντομο ανέκδοτο.
ο ελέυθερος τύπος της Γιάννας κάνει δισέλιδα κατά της μονάδας, το ΣΚΑΙ με τον Νίκο συκοφάντη άλλα λόγια να αγαπιόμαστε χθές
η Ελευθεροτυπία με την κ.Ρασιά,υπέρ Κοπελούζου το καλοκαίρι, κατά το χειμώνα, τα έχουμε μπλέξει τελείως- μεσανατολικό

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά!!
προσέξτε!!
Αδικείτε του ανθρώπους του 'Πρώτου Θέματος".
Οι οποίοι έχουν αποδείξει στο πρόσφατο παερελθόν ότι είναι υπεράνω χρημάτων.
Εξ άλλου έχουν άποψη για το θέμα αφού το παρακολουθούν από κοντά χρόνια τώρα.
Αυτό που δεν ξέρω ειναι με πόσα θα έπαιρναν το μέρος μας και θα μας έβλεπαν ξαφνικά ... χιλιάδες.

Και όπως έλεγαν παλιότερα
ΑΛΗΤΕΣ - ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε! τι να πούν και οι δημοσκόποι! για όλους τις κατάλληλες ερωτήσεις.

εντωμεταξύ πράγματι πριν απο λίγο καιρό έγινε μια τηλεφωνική έρευνα σε Χαιρώνεια και Δαύλεια.

Ξεκίναγαν με γενικές ερωτήσεις π.χ. για το ποιός θα ήταν ο καταλληλότερος δήμαρχος για τη Λιβαδειά μετά τον νέο Καποδίστρια,

μετά έπεφταν ερωτήσεις με μοναδική πιθανή απάντηση το ναι πχ.
άν υπάρχει πρόβλημα ανεργίας,
αν η οικονομική κατάσταση είναι κακή

και ανάμεσα σε όλα τα χαρωπά έπεφταν και κάτι πολύ επιστημονικές ερωτήσεις περί ενέργειας του στυλ: "θα θέλατε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας που θα τόνωναν την τοπική οικονομία;"

Κάποιοι πονηρεμένοι τις κατάλαβαν και είπαν όχι, οι ηλικιωμένοι όμως που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων μάλλον θα δυσκολεύτηκαν(στα τόσα ναι εξάλλου που είχαν προηγηθεί, περίπου αυτόματα έρχεται και το επόμενο)