Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Αμείωτο το εξασθενές χρώμιο στο νερό της Θήβας

Ο Δημήτρης Δελβενακιώτης απο τους ΘΗΒΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, σχολιάζει τις χημικές αναλύσεις του πόσιμου νερού της Θήβας:

Και οι τελευταίες μετρήσεις του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009, αποκαλύπτουν ότι:
- Οι τιμές του θανατηφόρου εξασθενούς χρωμίου στα νερά της ΘΗΒΑΣ παρα-μένουν σε υψηλά επίπεδα, εκτός από τις περιοχές τουΥπάτου ,Πλατανακίου και Αμπελοχωρίου
- Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2007 ( οι τιμές με μπλέ χρώμα )
- Επομένως, αυτοί που ρίχνουν το εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα και μας σκοτώνουν, συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα ανενόχλητοι, αφού κανένας θεσμικός φορέας, Δήμος, Νομαρχία, Περιφέρεια και Υπουργεία δεν έχουν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να τους εμποδίσουν.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις :

ΤΙΜΕΣ ΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ( μgr/L) ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

και ένα σχόλιο απο τον Δημ.Δελβενακιώτη, για τόν δήμαρχο Θηβαίων:

" Καλή εξέλιξη, (έστω και στα λόγια )
Η λεκτική παραδοχή από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ Ν. Σβίγγο, στο κανάλι και τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ την Παρασκευή το πρωϊ, ότι το θανατηφόρο εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνος ρύπος που δεν πρέπει να υπάρχει ούτε κατ’ ίχνος στο νερό, είναι μια θετική εξέλιξη και αποτελεί επιτυχία όλων εκείνων των θηβαίων πολιτών που εδώ και 20 μήνες από το καλοκαίρι του 2007, υποστηρίζουν το αυτονόητο και αγωνίζονται για καθαρό νερό χωρίς χρώμιο.
Αναμφισβήτητα είναι ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και ως τέτοιο το χαιρετίζω.
Βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για την τοπική εξουσία και τους δημοτικούς μας άρχοντες, για να συνηδητοποιήσουν την σοβαρότητα του προβλήματος και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της περιοχής την περιβαλλοντική απειλή.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να στέκεται αρνητικά και απέναντι από τους πολίτες, πρέπει να είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης.
Το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών μας από το εξασθενές χρώμιο, σήμερα, και από άλλες τοξικές ουσίες αύριο, είναι πολύ σοβαρό και πολύπλοκο πρόβλημα. Για να το λύσουμε πρέπει να είμαστε όλοι μαζί."

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟ ΔΕ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 30 ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ?

Ανώνυμος είπε...

όταν δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε, ρίχνουμε μελάνι για να θολώσουμε τα νερά, φίλε ανώνυμε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε καλά τα λές! Η σύζυγος του κ. Μήτσου πέρασε απο τον Δήμο Θηβαίων. Είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Δημ. Επιχείρηση Προστασίας Περιβάλλοντος. Δεν φύτεψε ούτε ένα δεντράκι στη Θήβα. Δεν είναι υπερβολή. Κυριολεκτώ. Τόσο είναι το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον. κ. Μήτσο έχετε να πείτε κάτι;;; Αφήστε τα περί λάσπης και απαντήστε επί της ουσίας!

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να λυθει το προβλημα η οικιακή απόσταξη του νερού είναι λύση.