Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ένας πλανήτης – Ένα περιβάλλον


Αποσπάσματα απο Δελτίο τύπου :

Ένας πλανήτης – Ένα περιβάλλον, Το Αρχιπέλαγος, στο 1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο στη Στουτγάρδη
"Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή στη Στουτγάρδη το 1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με κεντρικό παρουσιαστή το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου. "

"Κατά το διήμερο Συνέδριο, οι Θοδωρής Τσιμπίδης, Αναστασία Μήλιου, Μιχάλης Χαβαράνης και Γιάννης Κουτελίδας, που εκπροσώπησαν το Αρχιπέλαγος στη Γερμανία, έκαναν εκτενή αναφορά στην πλούσια βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων του Αιγαίου, παρουσίασαν μία σειρά περιβαλλοντικών απειλών που απειλούν καθημερινά τα θαλάσσια οικοσυστήματα με περαιτέρω υποβάθμιση, και στηλίτευσαν τις κενού περιεχομένου πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Τα βλέμματα απαισιοδοξίας των παρευρισκομένων για την υφιστάμενη κατάσταση των ελληνικών θαλασσών μετατράπηκαν σύντομα σε εκδηλώσεις αγωνίας και προβληματισμού για το μέλλον του τόπου και για την παρατεταμένη αδράνεια και αφασία που χαρακτηρίζει την εσωτερική πολιτική σκηνή απέναντι σε καυτά περιβαλλοντικά ζητήματα."
"Θεωρώντας ότι το περιβάλλον δεν αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν γνωρίζει γεωγραφικούς περιορισμούς, το Αρχιπέλαγος θα συνεχίσει την έρευνα, τις δράσεις προστασίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης με εφαλτήριο απομακρυσμένες γωνιές του Αιγαίου όπου βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αγνοώντας αποστάσεις, “κατάλληλες” εποχές και δημοσιοσχετίστικες προσεγγίσεις. Μοναδικός στόχος η αφύπνιση του απλού πολίτη και η ελπίδα, λόγω εποχής, για ταυτόχρονη έξοδο από τη χειμερία νάρκη της ελληνικής ερπετοπανίδας και πασών των επιφανειακά ή καιροσκοπικά ασχολούμενων με το περιβάλλον στην Ελλάδα. "

2 σχόλια:

Cornelius Vekkos είπε...

Υπέροχη δημοσίευση αλλά ακόμα καλύτερη η προσπάθεια σας μεσα απο την δημιουργία του blog.Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Ασχολούμαι και εγω με το περιβάλλον αν θέλετε ριξτε μια ματιά στα blogs μου
vekkosgarden.blogspot.com
greekgarden.blogspot.com

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Eυχαριστούμε, πολύ ενδιαφέροντα τα ιστολόγια σας, καλή συνέχεια