Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Μητροπολίτης υπέρ λιθάνθρακα

O Μητροπολίτης Καρυστίας υπέρ της λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης και ποικίλες οι αντιδράσεις στα ιστολόγια:
Τέλειωσε το ….άγιο φως;"
"Έσβησε το καντήλι". O Μητροπολίτης Καρυστίας υπέρ της λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι
Έκανε το θαύμα της ξανά η εκκλησία. Αποφάσισε να λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ……
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ……
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ….
Που ανέχονται να εμπλέκονται οι αχόρταγοι παπάδες σε όλα.

Και για του λόγου το αληθές:
Από το δημοσίευμα: «Ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής επιζητεί το εργοστάσιο για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, να τονωθεί η αγορά και να γίνει ο τόπος πόλος έλξης και για άλλες επενδύσεις».
Μετάφραση:
Οι Λιθανθρακικές μονάδες θα ενισχύσουν τα εκκλησιαστικά μαγαζιά της περιοχής Καρυστίας. Πολλοί οι θάνατοι, μεγάλη η κονόμα. Ευχέλαια, Κηδείες, Τρισάγια, Γραφεία κηδειών, περισσευούμενες χήρες.
Τι άλλο να θέλει ένας Μητροπολίτης;
Που πληρώνεται αδρά να ασχολείται με τις ψυχές κι αυτός ασχολείται με το Ενεργειακό;

Ανώνυμος είπε...

Μπουρλοτιέρη..
Μην είσαι αχάριστος. Τι ήθελες δηλαδή. Να μιλήσει η ενορία Αγίου Ρηγίνου για το Λιθάνθρακα;
Και να καλέσει με την ΕΛΜΕ καμμιά αγία τριάδα δοκτόρων θεολογίας να μας τα εξηγήσουν καλύτερα;
Κάτι θα ξέρει ο Μητροπολίτης.
Μπορεί να εξασφαλίσει και δωρεάν καρβουνάκια για τα λιβανιστήρια.

Ανώνυμος είπε...

-Σπύρο να ένα μήλο!!!
-Λόλα να ένα άλλο!!!!!
-Αλέξη δώσε κι εμένα ένα.
έλεγαν οι σύντροφοι Φώντας και Λουκάς.
Προσέξτε! Της αμαρτίας είναι......
Καλογερικά πράματα δηλαδή......
Άκρως επικίνδυνα……
Όσο δε λέγεται……..

Ανώνυμος είπε...

Ορεξάτοι, ορεξάτοι, μου είστε
και αν καταλαβαίνω καλά, αναφέρεστε στην φωτισμένη τοπική εκπαιδευτική κοινότητα που διοργανώνει μαζί με την ενορία Αγ.Ρηγίνου, εκδήλωση με θέμα κάτι για τη συμβολή των Αγ.Πατέρων στην εκπαίδευση των νέων ή κάπως έτσι. Πατείς με πάτω σε θα γίνει να το θυμηθείτε.

Μετά, σε ποιόν να μιλήσουμε για την αδηφάγο διάθεση της Βοιωτικής εκκλησίας που "αξιοποιεί" απο βουνά και δάση μέχρι τον Όσιο Λουκά, φράζει δασικές εκτάσεις, βόσκει τις αναδασώσει και κτίζει το σύμπαν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ..
ΕΔΩ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ??
ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΤΕ Ο ΧΑΜΠΑΡΙ..
ΣΤΕΙΡΟΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το να κατηγορείς τη Συμπαράταξη για "στείρο τοπικισμό" είναι ένα σύντομο ανέκδοτο.

Η τεκμηρίωση και οι θέσεις μας αφορούν το σύνολο του ενεργειακού προβλήματος,

Τα δίκτυα και οι συνεργασίες της Συμπαράταξης απλώνονται απο τον Κορινθιακό και τον Ευβοικό, μέχρι ολόκληρη την Ελλάδα και τα διεθνή φόρουμ.

Το να μας κατηγορείς ότι είμαστε ενάντια στα αιολικά και το φυσικό αέριο, υποδεικνύει υπο-κίνηση.

Αν και μάλλον το γνωρίζεις, είμαστε ενάντια στην ασυδοσία των μεγάλων εταιρειών που κερδοσκοπούν σε βάρος της τσέπης μας και του περιβάλλοντος. Στους δικούς σου πιθανότατα.

Ανώνυμος είπε...

και όμως υπάρχουν και κοινωνίες που αντιστέκονται στους αδηφάγους "πατέρες"

"Όργανα της Δασικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης σταμάτησαν χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, το μητροπολίτη Ανθίμο, ο οποίος είχε ξεκινήσει διαδικασίες αποψίλωσης της δασικής έκτασης των 32,1 στρεμμάτων στο Πανόραμα, που του παραχώρησε, δωρεάν κατά κυριότητα, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εισαγγελέας αμφισβητεί τη νομιμότητα του «δώρου» δασικής έκτασης από τον Α. Κοντό στον Άνθιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, οι εργασίες για την αποψίλωση ολόκληρου του βουνού ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής με έντονους ρυθμούς και στόχος ήταν να προχωρήσουν γρήγορα ώστε να δημιουργήσουν τετελεσμένο, αλλά τελευταία στιγμή τους σταμάτησε το Δασαρχείο. Το Δασαρχείο επιμένει να διευκρινίσει πού γίνονται οι εργασίες, κάτι που προϋποθέτει μετρήσεις και αποτύπωση των μετρήσεων στους χάρτες και κατά πόσο τηρούνται οι όροι της παραχώρησης από το υπουγείο Ανάπτυξης στον Άνθιμο.

Οι δραστηριότητες του μητροπολίτη έχουν ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία κι αυτό ενώ είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική παραγγελία για το σύννομο των ενεργειών, οι διαβουλεύσεις στον δικηγορικό σύλλογο για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η συλλογή στο ΤΕΕ, για την υπεύθυνη τοποθέτηση του τεχνικού κόσμου. Το βασικό κώλυμα που έχει ανακύψει είναι ότι η παραχώρηση πραγματοποιήθηκε αρχικά για την ανέγερση νοσοκομείου και πολύ πρόσφατα προέκυψε ότι προωθείται μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. "

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ CLEO...
Ο ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑΡΩ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ.. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ?? Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ? ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ..

ΦΥΛΛΟΜΤΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗ (ΑΧΤΑΡΜΑΣ..)ΜΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ
"Αιολικά(??), μεταλλεία και λατομεία στο κέντρο του Ελικώνα"- 05/03/09

ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ 3-4 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕ (ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Η ΟΤΑ), ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΑΣ??
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..

Ανώνυμος είπε...

Τις αναρτήσεις για τις ΑΠΕ τις είδες, τις αναρτήσεις για το λιθάνθρακα δεν τις πρόσεξες;

Αν δεν ζείς σε αυτό το νομό, να σε ενημερώσω ότι η Συμπαράταξη πρωτοστάτησε στην ίδρυση του πανελλαδικού δίκτυου κατά του λιθάνθρακα, στην εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα, σε κινητοποιήσεις στη Λιβαδειά, στην Αντίκυρα, στο Ρίο σε όλο τον Κορινθιακό (φυλλομέτρησε τα και αυτά αφού μπήκες στον κόπο) και αγωνιστήκαμε στο πλευρό των τοπικών κινήσεων κατά της "βρώμικης" δράσης της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα, στις κινητοποιήσεις στο Αλιβέρι και στη Λάρυμνα όπου η ΔΕΗ σχεδίαζε μονάδες λιθάνθρακα κλπ

Αυτά σε ότι μας αφορά. Εσύ τι χαμπάρια;

Σε σχέση με τις ΑΠΕ είσαι και αδιάβαστος. Κανένας ΟΤΑ δεν έχει εμπλακεί σε εγκατάσταση. Όσο για τις "μικρές" εταιρείες μπορούν να προξενήσουν επίσης καταστροφή και συχνά εξαγοράζονται απο μεγαλύτερες.

Anyway, το πρόβλημα μας δεν έχει να κάνει με το μέγεθος των εταιρειών αλλά με το μέγεθος της καταστροφής. Μέχρι σήμερα η αντίθεσή μας έχει εκφραστεί στις περιπτώσεις εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε δάση.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις σε ποιά δεν έχουμε αντιδράσει, άνοιξε τους πίνακες των αδειοδοτήσεων και θα βρείς πάρα πολλά.

Λύσε μου και μια τελευταία απορία:
Γιατί ειδικά τσιράκι του ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

τι να πεις ρε cleo, σε ένα άνθρωπο που θεωρεί άσχετα τα αιολικά πάκρα απο τα λατομεία και τα μεταλλεία στην καρδιά του Ελικώνα;
το ίδιο βουνό δεν καταστρέφουν ρε (δήθεν) άσχετε; τα ίδια δάση σεν αποξηλώνουν;

Ανώνυμος είπε...

ayta ta skeftese otan odhgeis to katheena apo ta polla ix ths oikogemeias sou? (kamia den exei mono ena pleon..)
otan kataloneis plstikoura kai petrelaio.. einai protimoteros o lithanthrakas me ton karkino na therizei se megalopolh kai dyt. makedonia?
kai sto pio pio xerotopo na sxediastoun anemogennhtries ta idia akrivws tha lete..
pros to paron as synexizei h deh to thearesto ergo ths sth ugeia tou topou kai na eisagoume revma apo albania to kalokairaki gia na mhn kleisoun ta ekatommuria aircondition..

mpravo paidia synexiste...

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Eίσαι αδιόρθωτος και προφανώς ότι και να γράψουν οι φίλοι της Συμπαράταξης δεν μπαίνεις στον κόπο να το διαβάσεις. Αναμασάς τα ίδια και τα ίδια άσχετα επιχειρήματα. Δεν πειράζει. Άσε τους άλλους να αγωνίζονται και προσπάθησε να βρείς κάτι για να σου φταίει. Ο καθένας χρειάζεται κάποια άλλοθι για τη στάση του.

Ανώνυμος είπε...

to provlima file admin einai oti ta diavasa ola. se anarthsh gia to poly shmantiko zitima tou lithanthraka diavasa:

1)"Πολλοί οι θάνατοι, μεγάλη η κονόμα. Ευχέλαια, Κηδείες, Τρισάγια, Γραφεία κηδειών, περισσευούμενες χήρες..."

2) "Σπύρο να ένα μήλο!!!
-Λόλα να ένα άλλο!!!!!..."

3) "..για την ενορία Αγ.Ρηγίνου..."

autoi einai oi filoi ths symparataxhs? sxolia gia to perivallon einai auta h meshmeriano kous kous? kai malista kitrinismenhs apoxrosis...

eilikrina pantws tha hthela na mathw an yparhoun perioxes ston nomo pou h egkatastasi ape tha htan "apodekth" apo thn symparataxi. giati apo tis topikes koinwnies hdh xeroume 2-3 (kalws h kakws..)
tha perimenw

euxaristw

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ανώνυμε, δίνεις ρέστα με την αρρωστημένη σου επιμονή για αντιπαράθεση.
Προφανώς εννοούσαμε τα επιχειρήματα των φίλων της Συμπαράταξης που απαντάνε σε σένα και στις αιτιάσεις σου... γιατί επικαλείσαι τα πρώτα σχόλια που είναι άσχετα; και πιθανόν και απο άσχετους με το θέμα;
Σύνελθε ...

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Α και μην περιμένεις άδικα
αν η απάντηση που σου έδωσε ο/η cleo δεν σε καλύπτει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο. Δεν κάνεις για προβοκάτορας, οπότε πάρτο αλλιώς

Ανώνυμος είπε...

twra me apostomoses filtate..

provokatsia postarontas anonyma se blog. les na kindynepse to oikologiko kinhma apo to sxolio mou? osa den ftanei h elepou lene sta xvria mas..
tha xereis episis pws h thewria ths provokatsias xrhsimopoieitai pleon mono apo kommata "apolithwmata" perasmenwn epoxwn. twra as ta akousoume kai apo ton proodeutiko xwro twn kinhmatwn.
perimena pio tharallaies apanthseis...

pantws ofeileis na paradexteis telika pws autos pou anamasa ta idia kai ta idia mallon den eimai egw giati 3 diaforetikoi anthrwpoi se 6-7 sxolia eipate akrivws to idio pragma. kai den eipate apolytws tipota se ena kai mono erwthma.

yparhoun perioxes ston nomo pou h egkatastasi ape tha htan "apodekth" apo thn symparataxi? akomi ki otan synainoun oi topikes koinwnies??

tha perimenw

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Το "σκας γάιδαρο", το λένε στο χωριό σου;
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

ame..
to lene osoi den exoun epixeirhmata kai theloun na kryftoun pisw apo to daxtylo tous..

Ανώνυμος είπε...

ame..
to lene osoi den exoun epixeirhmata kai theloun na kryftoun pisw apo to daxtylo tous..

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

το "κοίτα ποιος μιλάει";το λένε στο χωριό σου;

- σε όσα παραπάνω σου απαντήσαμε όλοι, σφυρίζεις αδιάφορα σαν να ξέχασες ότι τα έγραψες

ή σαν να μην διάβασες τις απαντήσεις (για τα περί τοπικισμού, λιθάνθρακα, ΔΕΗ, αποψίλωσης του Ελικώνα)

- προσπάθησες να θολώσεις τα νερά πολλές φορές (π.χ. αναφερόμενος σε σχόλια προγενέστερα της παρέμβασης σου)

- ή να πιαστείς απο προφανείς αστεισμούς (π.χ. δεν κάνεις για προβοκάτορας)και τέλος νόμιζεις ότι ανακάλυψες το σούπερ επιχείρημα επανερχόμενος με ένα γελοίο ερώτημα που σου έχουν ήδη απαντήσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

Στο Ν.Βοιωτίας, έχουν αδειοδοτηθεί αιολικά πάρκα ισχύος 720 ΜW και υπάρχουν νέες αιτήσεις για άλλα 650ΜW περίπου στους Δήμους Αράχωβας, Διστόμου,Θίσβης, Πλαταιών, Κορώνειας, Κυριακίου, Λεβαδέων, Δερβενοχωρίων, Ακραιφνίας, Αλιάρτου,Χαιρώνειας,Ορχομενού, Τανάγρας και Θηβαίων.

Εμείς

α. εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόλυτη έλλειψη οργάνωσης και χωροθέτησης αυτών των εγκαταστάσεων,

β. ζητάμε απο τους Δήμους και τη Νομαρχία να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ που πρέπει να χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις (μήπως διαφωνείς ;)

και γ. εκφράζουμε αντίρρηση τότε και μόνο τότε όταν τα αιολικά πάρκα προκαλούν εμφανή περιβαλλοντική καταστροφή λόγω υπερσυγκέντρωσης σε δασικές περιοχές (όπως στην περίπτωση του Ελικώνα)

Ουδέποτε έχουμε ανακατευθεί σε αντίδραση που δεν προκλήθηκε απο κάποια τοπική ομάδα (και τότε όχι πάντα)

Και για να μην ρωτάς σε ποιά μέρη συμφωνήσαμε - επειδή όπως σου εξήγησα έχουμε λόγο μόνο όταν κάποιοι αντιδρούν και συμμετέχουν στο δίκτυο

θα σου απαντήσω σε ποιά μέρη έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις απο ομάδες του δικτύου και είναι στα εξής:

στον Ελικώνα και ειδικότερα σε περιοχές των δήμων Κορώνειας, Αγ.Αννας, Λιβαδειάς, θίσβης.

Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχουμε συζητήσει και δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε τίποτε πιο συγκεκριμένο απο τις γενικές θέσεις μας (είναι και στο αριστερό μέρος του ιστολογίου, δες τις επιτέλους να τελειώνουμε!) παρά μόνο προσωπικές απόψεις.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Εκ παραδομής έβαλα και τη Αγ.Αννα στους Δήμους.

Ανώνυμος είπε...

pitisrikos.blogspot
Κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο κ. Κάρολος Πάπουλιας, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είπε ««Ζούμε σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης… Η συμβολή της Ορθοδοξίας είναι αναγκαία στην προσπάθεια όλων μας να κάνουμε πραγματικότητα μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία». Τι εννοούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πώς μπορεί η Ορθοδοξία να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης; Η απάντηση εδώ!

Ο κύριος Παπούλιας –εμμέσως πλην σαφώς- προέτρεψε τον κύριο Ιερώνυμο να μοιράσει την εκκλησιαστική περιουσία στους Έλληνες, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν καθόλου από την οικονομική κρίση.

Καθόμαστε τόσο καιρό και τρώμε τα νύχια μας από την αγωνία, για το πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, και τελικά τα πράγματα είναι απλά: Θα μοιράσει η Εκκλησία μας την εκκλησιαστική περιουσία στους Έλληνες και όχι μόνο δεν θα έχουμε πρόβλημα με την οικονομική κρίση αλλά θα γίνουμε και ζάπλουτοι. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ορθοδοξίας!