Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Μην πυροβολείτε τις ΑΠΕ!

Μην πυροβολείτε τις ΑΠΕ! Περισσότερα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τα λένε πολύ ωραία στη θεωρία και τους αρέσει να μαλώνουν με τους κυνηγετικούς συλλόγους αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ πέρασε κάτω από τη μύτη τους το χωροταξικό για τις ΑΠΕ με τον ανεκδιήγητο προσδιορισμό των Περιοχών Αιολικής Προτεραιότητας εκμεταλλευόμενο τον διακαή πόθος τους για τις ΑΠΕ. Στις ΠΑΠ συμπεριέλαβαν και τη Βοιωτία, δηλ 6 δήμους και την κοινότητα Κυριακίου με 400MW φέρουσα ικανότητα συν 30% αν θέλουν και άλλες, σύνολο 520 MW. Κύριοι πράσινοι το παιχνίδι χόντρυνε και δεν έχει καμία σχέση με τα φουρφούρια στις στέγες. Όταν φορτωθεί ο Ελικώνας με καμιά 300 ανεμογεννήτριες ελάτε να επιχειρηματολογήσετε.

Ανώνυμος είπε...

παρολου που συμφωνουμε με καποιες ιδεες σας και χαιρομαστε που υπαρχει αυτο το blog που ενημερωνει τους βοιωτους και οχι μονο για τα περιβαλλοντικα ζητηματα που προκυπτουν καθως και για την σπουδαια συσπειρωση και δραση που πραγματοπποιειται για εναν νομο που τοσα χρονια δεν ειχε ξεσηκωθει,αλλα αυτο που ειδα σημερα την αναρτηση "Μην πυροβολείτε τις ΑΠΕ" θα πρεπει να σχολιαστει και απο σας και να παρετε θεση απεναντι στους οικολογους πρασινους! Μιλαμε για καποια ζητηματα που τρεχουν αυτη την περιοδο οπως στον ελικωνα -στο αποπηγαδι χανιων για τις ΑΠΕ και συγκεκριμενα για την περιβαλλοντικη καταστροφη περιοχων κατασκευαζωντας αιολικα παρκα μονο με σκοπο το κερδος χωρις κανενα σεβασμο στον ανθρωπο & την φυση !Μιλαμε για την νεα μορφη του καπιταλισμου τον λεγομενο πρασινο καπιταλισμο,οποτε καποιοι που ειναι με το μερος του κρατους & του κεφαλαιου οπως οι οικολογοι πρασινοι (περηφανα μελη του ευρωπαικου πρασινου κομματος)δεν θα πρεπει σε τετοια ζητηματα να μιλουν για πυροβολισμους και πρασινα αλογα!Ισως Καποιοι απο αυτους εχουν προσωπικα οικονομικα συμφεροντα απο τις ΑΠΕ που γι αυτο και κραζουν οσους αντιστέκονται!οσο το κρατος και το κεφαλαιο θα ειναι αυτο που θα αποφασιζει και θα κυριαρχει και στην κατασκευη των ΑΠΕ αυθαίρετα προτασωντας την κερδοσκοπια και χωρις να νοιαζεται για τον ανθρωπο και την φυση και θα καταστρεφει το περιβαλλον τοσο θα μας βρισκουν εναντια τα σχεδια των αδηφαγων ανωνυμων εταιριων και του συστηματος.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Αγαπητέ φίλη/φίλε οι θέσεις μας για τα αιολικά εκτός που αναφέρονται σε πρόσφατη ανάρτηση και σε πολλές άλλες, υπάρχουν και συνολικά στο αριστερό μέρος του ιστολογίου και νομίζουμε ότι θα συμφωνήσεις.
Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου δημοσιεύτηκε με μορφή λινκ, μόνο για λόγους αρχής να δημοσιεύουμε δηλαδή ότι μας στέλνουν και αφορά θέματα που μας απασχολούν προκειμένου να ανοίγει και ο σχετικός διάλογος.
Ήδη επιτέλεσε το ρόλο του αφού προκάλεσε δύο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο ουσιαστικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες σε αυτό το θέμα ούτε άνοιξε ούτε πρόκειται να ανοίξει. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Έχει άρει από το 2007 ένα ένα όλα τα θεσμικά εμπόδια και τώρα σειρά έχουν τα έργα. Οι τοπικοί άρχοντες παίρνοντας γραμμή και από τα δύο κόμματα συστρατεύονται με την ανάπτυξη. Οι οικολογικές οργανώσεις υπερψήφισαν τις ΠΑΠ (δηλ. την υπερσυγκέντρωση)μέσω του εκπροσώπου τους στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας. Το πράγμα έχει δρομολογηθεί οπότε διάλογος εκ των υστέρων δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Eπειδή πιστεύουμε ότι είναι άλλο τι αποφασίζουν οι εκρόσωποι (οι έρημοι και απρόσωποι)

και άλλο τι συζητούν οι τοπικές κοινωνίες, πως αυτο-οργανώνονται και τι δράσεις αναπτύσσουν

γιαυτό υπάρχουμε ως συλλογικότητα

ας μη κουραζόμαστε λέγοντας τα αυτονόητα