Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Φάουλ στο Ν.Σ.- "και με οι παπούδες μου ήταν αγρότες"

Ένταση και αντιπαραθέσεις εχθές το βράδυ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπου συμμετείχαν και έκαναν παρέμβαση μέλη των επιτροπών Αγ.Άννας, Κορώνειας, Λιβαδειάς για θέματα που αφορούσαν τον Ελικώνα. Διαβάστε: Μια απάντηση που ακόμη περιμένουμε από το νομαρχιακό συμβούλιο και Πρωτοβουλία σωτηρίας του Ελικώνα

Η συζήτηση γενικεύτηκε και οξύνθηκε, γεγονός αναπόφευκτο αφού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αρκείται στην έκδοση γνωμοδοτήσεων και ψηφισμάτων και απεκδύεται της ευθύνης για όλα τα υπόλοιπα.

Πολλά τα φάουλ απο ορισμένους αιρετούς μας και κυρίως απο τον ίδιο τον Νομάρχη, που εξάντλησε τις τοποθετήσεις του, προσπαθώντας να μας πείσει ότι εκείνος πρώτος επεσήμανε τα θέματα (ακόμη και αν ήταν αλήθεια, δεν θα ήταν αρκετό). Διαφοροποιήσεις υπήρξαν απο τους Αγγέλου και Μουλκιώτη απο την πλευρά της πλειοψηφίας, και απο τους Ρούσαρη και Γκικόπουλο απο την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ενημέρωση: συμπληρώσαμε τον τίτλο (απο ένα εύστοχο σχόλιο) και τον αφιερώνουμε στον κ. Περγαντά που με υψηλούς τόνους και συναίσθημα μας υπενθύμισε την καταγωγή των Νομαρχιακών Συμβούλων της πλειοψηφίας.
Ζητάμε άμεση σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα κυριαρχούσε η θλίψη αν δεν θυμόμασταν ότι απο τις πράξεις και κυρίως απο τις παραλείψεις τους καταδικάζεται το παρόν και συχνά το μέλλον της περιοχής

Ανώνυμος είπε...

Και ενώ εμείς ακούγαμε το Νομάρχη να αυτοδοξάζεται,

σε διπλανή συνεδρίαση παιζόταν το έργο: "που πάει το Δημαρχείο;"

Έχουμε ζαλιστεί απο τις αλλαγές σχεδίων για το Δημαρχείο της Λιβαδειάς:

Πρώτα αποφάσισαν να πάει στο παλιό κρατικό, μετά είπαν ότι θα αγοράσουν (το γνωστό γωνιακό),
μετά ότι μελετούν την πρόταση για το νέο Διοικητήριο και χθές αποφάσισαν να νοικιάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο υπομονή να έχει κανείς;Ακούγαμε επι ώρες χθες τον νομαρχη μας να αυτοπροβάλεται σε απίστευτο βαθμό. Δεν ξερω πόσες φορές ανέφερε τη λέξη ΕΓΩ. Κύριε Νομάρχη δεν θέλουμε να σας πάρουμε την θέση, να σας ξυπνήσουμε θέλουμε, να μπείτε μπροστα.Μπορείτε, θέλετε; Γιατί ξέρετε κύριε Νομάρχη η ιστορία θα γράψει ότι επί ημερών Σουφλιά, επι ημερων δικών σας, επι ημερων των συγκεκριμένων βουλευτών μας και δημάρχων, η Βοιωτία όλη, η θάλασσα, τα βουνά, η γη της δηλητηριάστηκαν , μεταβληθήκαν σε κρανίου τόπο. Μπορείτε να τα υπερασπιστείτε; (η πρόταση να απειλήσετε με παραίτηση ή να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Δημάρχου Ελληνικού ηταν από μελη του δικού σας ΝΣ).
Κύριε Νομάρχη μας, εσείς και οι συνεργάτες σας, μας αποκαλέσατε δεξιούς, αντιεξουσιαστές, παρέα και πολλά άλλα, αποφασίστε τελικά τι είμαστε. Αναφερατε όλα τα επαγγέλματα των συμβούλων σας (θυμιζοντας μας το γνωστο άσμα του Μπακαλάκου...και μένα οι παππούδες ήταν αγρότες)γιατί; προφανώς πιστευετε οτι οι δικοί μας πατεράδες είναι βιομήχανοι και εφοπλιστές.
Κυριε Νομάρχη, απευθυνομαι σε εσάς μεσω της ιστοσελίδας, γιατι την διαβάζετε, αφου την καταγγέλετε τόσο έντονα (κάποιος μάλιστα συνεργατης σας εκανε και ανεπίτρεπτες προσωπικές επιθέσεις, στοχοποιώντας συντροφισσά μας).
Κυριε Νομάρχη, η τελευταία εταιρία που μας προέκυψε στο βουνό, ετοιμάζει συγκέντρωση στα Κάκουρα για να δεσμευθείστους κατοίκους ότι θα τους φέρει νερό. Αυτοί κύριε Νομάρχη θέλουν να σας υποκαταστήσουν, όχι εμείς, εσάς, την Δημαρχία και άλλους, που τόσα χρόνια δεν λύσατε το πρόβλημα της λειψυδρίας στα Κούκουρα. Θα τους το επιτρέψετε,με αυτούς πρέπει να έχετε μέτωπο.

Ανώνυμος είπε...

και άτι ακόμη, που τα αναφέρω μόνο ως παραδείγματα.
Αναφερθήκατε στην περιβόητη γνωμοδότηση για τα λατομεία, η οποία ξεκίνησε αρνητική και κατέληξε θετική. Μας ειπατε ότι έγινε λάθος και το διορθωσατε άμεσα.Ωραία να το δεχθούμε. Όμως κ. Νομάρχη η απόφαση έγκρισης του ΥΠΕΧΩΔΕ, που υπάρχει σήμερα, περιλάμβάνει την "λανθασμένη" θετική αποφασή σας.Αυτη έλαβε υπόψη του ο Σουφλιάς, αυτός έτσι ήθελε, εσεις τι κάνατε για αυτό, γιατι του το επιτρέψατε, γιατι δεν το καταγγείλατε;
Εντάξει να μην μιλήσουμε για αυτόν τον τύπο,τον υπηρεσιακό παραγοντά σας, αλλά η επιλογή σας να τον έχετε έτσι αβοήθητο σε μια τόσο κρίσιμη θέση, δεν είναι πολιτική απόφαση;Μήπως σας βολευει αυτη η κατάσταση, για να του τα φορτώνεται όλα ευκολα και να μένετε αλώβητος.
Κυριε Νομάρχη συγνωμη για τον προσωπικό τόνο, όμως με την χθεσινή στάση σας, εσεις μου δωσατε αυτο το δικαίωμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νομάρχης μπερδεύτηκε: νομίζει ότι είναι ενεργός πολίτης που αρκεί να επισημάνει το θέμα και καθάρισε
Αλλά προσπάθησε και να τα μπερδέψει...

Ανώνυμος είπε...

τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι:
πρώτον ότι ανθρώπων άρχει
δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει
τρίτον ουκ αει άρχει

Ανώνυμος είπε...

Ούτε αντιπολίτευση στο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θέλει να κάνει ο Νομάρχης; Δεν είναι κομματικό στέλεχος; Δεν θέλει να είναι ολημερίς στα κανάλια να ανεβαίνουν οι κομματικές του μετοχές; Περίεργη στάση. Φωνάξτε κάποιον από το κόμμα να τον τρέξει. H συγκυρία είναι η πιο ευνοϊκή εν μέσω εκλογών.

Yannis Zabetakis είπε...

και μετά από όλα αυτά...θέλετε ανοικτή συγκέντρωση?

έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Θεωρουμε αδιανοητη τη σταση μερικων μερικων στο Ν.Σ. να προσβαλλουν το κοινο νου χωρις να αιτιολογησουν τη σταση τους και χωρις να εχουν κανενα σχεδιο!

Ανώνυμος είπε...

Eμένα μου άρεσε μια κοπέλλα απο τα πισω καθίσματα- δεν την ήξερα- που δέχθηκε παρατήρηση απο το Νομάρχη !γιατί χαμογέλασε με κάτι που είπε και του απάντησε:
- μου κάνει εντύπωση που προσέξατε ότι υπάρχει και άλλος στην αίθουσα εκτός απο σας!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10.40:
- ο δήμαρχος Ελληνικού αγωνιζόταν πραγματικά ενάντια σε μια κατάσταση που δεν είχε προκαλέσει
- ο νομάρχης που είναι αρμόδιος να ελέγχει και να αδειοδοτεί τις βιομηχανίες θα πρέπει να απεργήσει απέναντι και στον εαυτό του
πλάκα θα είχε