Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Bροντερό ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων

Δελτίο Τύπου

Με την μαζική ενωτική τους παρουσία χίλιοι και πάνω κάτοίκοι της ευρύτερης Περιοχής Αλιβερίου, έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στην μεγαλύτερη μέχρι τώρα συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Πόλη μας, την οποία πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή εικοσιπέντε μαζικών φορέων ενάντια στην καύση των σκουπιδιών της Αθήνας στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι.


Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, κοινωνικού στρώματος και κομματικής επιλογής, με χαρακτηριστικότερη την παρουσία νεολαίας και μεγάλης ομάδας μικρών παιδιών που έδωσαν τον ιδιαίτερο τόνο,
--- απέφυγαν τον σκόπελο των σειρήνων υπονόμευσης της κινητοποίησης όλο το προηγούμενο διάστημα του χαρακτήρα της συγκέντρωσης ως δήθεν κομματικής που διοχέτευαν «γνωστά παπαγαλάκια» της εταιρείας,
---ξεπέρασαν τις «ηχηρές» (παρά τις ομόφωνες αποφάσεις τους) απουσίες - ακόμα και σε επίπεδο μηνύματος- των επώνυμων θεσμικών φορέων του Δήμου και της Νομαρχίας ,
---απογοήτευσαν όσους πίστευαν πως «στα μουλωχτά και στα κρυφά», ποντάροντας στην «θερινή ραστώνη», και τις πολλές μαζικές δραστηριότητες της Εποχής, θα τους «έπιαναν στον ύπνο»,
----ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ !!! Κατέκλυσαν, παρά τις δύσκολες και ασφυκτικές συνθήκες ζέστης που επικρατούσαν, το Εργατικό Κέντρο και τους γύρω δρόμους, και διατράνωσαν την ομόθυμη απόφασή τους:
να αρνηθούν την καύση των σκουπιδιών της Αθήνας στο τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ κάτω από οποιουσδήποτε όρους και προϋποθέσεις.
Ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Λαγανάς, που άνοιξε την συγκέντρωση, στάθηκε στην παρουσίαση του ιστορικού των εδώ και δύο χρόνων αγώνων που δίνει ο λαός της Περιοχής για την προστασία του Περιβάλλοντος και της ζωής του, τις κατακτήσεις που έχει μέχρι σήμερα πετύχει (ματαίωση λιθάνθρακα, λήψη μέτρων για την ιπτάμενη τέφρα, αφαλάτωση, ανάδειξη προβολή του προβλήματος σε Πανελλαδικό ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συγκρότηση πλατιού κινήματος συμπαράστασης κλπ)και κατέληξε λέγοντας<με τηνσυγκέντρωση αυτή κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και τους διαβεβαιώνουμε όλους να μην κοπιάζουν άδικα ,την σημαία τπυ αγώνα δεν την υποστέλλουμε. Ας το πάρουν όλοι απόφασημι'α και καλή ,εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και υπερασπίζονται τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους >>.
Ο Μηχανικός κ. Σπίθας παρουσίασε τα τεχνικά δεδομένα υπό το φώς των νέων εξελίξεων (πόρισμα καθηγητή Μαρκάτου, επεξεργασία νέας Ευρωπαικής Οδηγίας κλπ) που ενισχύουν την αντίθεση ενάντια στην καύση.
Ο Πνευμονολόγος κ. Ντόβολης πρόβαλε τις ολέθριες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την ανεξέλεκτη βιομηχανική δραστηριότητα (διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, αιωρούμενα σωματίδια κλπ)
Η κ. Φρυγανιώτη από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων επικέντρωσε στην αγωνία της μάνας απέναντι στην ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς της περιοχής και του τόπου μας γενικότερα.
Την συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκφράσανε την συμπαράσταση τους δια της φυσικής τους παρουσίας ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Παπαγεωργίου, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ ο τέως Βουλευτής, κ. Αποστόλου, οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων ΚΚΕ και ΣΥΝ. Μηνύματα έστειλαν η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Περλεπέ και του ΚΚΕ κ. Μαρίνος.
Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν η Νομαρχιακή Σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΑΣ κ. Ντούρου, εκπρόσωπος του κ. Βλαχογιώργου από την «Εύβοια Μπροστά», ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Κατσούλης,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ταμυναίων Βαλαγιαννόπουλος αντιδήμαρχος, Σκούρα, Πάττας, Κατσαμάγκος, Κιούσης,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αυλώνος Κότσαρις αντιδήμαρχος, Ποθητάκης, Κέκκης, .
Από μαζικούς φορείς συμπαραστάθηκαν αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. και τον τέως πρόεδρο κ. Καμαριώτη, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων με τον πρόεδρό του κ. Σαγιάννης, ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής κίνησης Μαγνησίας, το Συνδικάτο Μετάλλου, οι «Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας», η «Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κανήθου, το Σωματείο εργαζομένων Βιομέκ Αλιβερίου κλπ.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των Πολιτών με προτάσεις για κλιμάκωση του αγώνα , με άξιας προβολής την τοποθέτηση ΄του εργαζόμενου συνδικαλιστή κ. Βαγγέλη από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι που αποκάλυψε το «παρασκήνιο» της καύσης και το κλίμα τρομοκρατίας της ΑΓΕΤ στους εργαζόμενους να δεχθούν τις επιλογές της εργοδοσίας.
Στο τέλος της συγκέντρωσης υιοθετήθηκε το ακόλουθο μήνυμα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε πάλι στείρες κινητοποιήσεις,βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια.

Αφήστε τα αυτά τα ξεπερασμένα και πιάστε κανένα πληκτρολόγιο να βγάλουμε το άχτι μας στο κουτσομπολιό. Να ρίχνουμε κανένα γλύψιμο στους ισχυρούς, να πέφτει και κανένα ψιλό καμιά φορά.

Μετά άμα λάχει την ξαναπέφτουμε σε αυτούς που αγωνίζονται και στεναχωρούν τους δικούς μας. Ξέρετε εσείς. Ότι δεν το κανουν καλά, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και τέτοια.

Εδώ ο αγώνας ο καλός, εδώ οι καλές οι συνειδήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις εδώ στη Θήβα δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε. Έχουμε τους πολιτικούς μας ηγέτες να φροντίσουν για εμάς. Αλλωστε το παράδειγμα των Οινοφύτων είναι κοντά

press είπε...

re viotia-press
kai pasis elladas