Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

1937 Guernica - 2009 Gaza

"Να επιστρέψουμε στους Παλαιστίνιους την πατρίδα που τους κλέψαμε" λέει ο ισραηλινός μουσικός της τζαζ Γκίλαντ Ατζμον - μια σημαντική συνέντευξη στο ιστολόγιο του Τροφώνιου Ωδείου.

Ενημέρωση : Θρίλερ με το Αρίων - το σκάφος που ξεκίνησε απο τη Λάρνακα για να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει βοήθεια.
Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι "το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο" για να μην περάσει το πλοίο Αρίων του Free Gaza Movement στην 'εμπόλεμη ζώνη" (περίπου 22 μίλια από τις ακτές της Γάζας). Στη συνέχεια έγινε συνομιλία του καπετάνιου με τον ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων από όπου του μεταβιβάστηκε μήνυμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες του, επειδή οι Ισραηλινοί δεν θα του επιτρέψουν να μπει στην Γάζα. Η απάντηση του καπετάνιου όπως ακούγεται απο το ραδιομήνυμα ήταν ότι το Υπουργείο πρέπει να αλαβει τις ευθύνες του για την ασφάλεια των 14 Ελλήνων και 7 αλλοδαπών που επιβαίνουν στο σκάφος. Το μήνυμα στάθηκε ενώ βρισκόταν 76 ν.μ. από τη Γάζα. .
http://www.antinews.gr/
15/1/2008 :
Στην Κύπρο επιστρέφει οριστικά το πλοίο "Αρίων" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας καθώς ο Ισραηλινός στόλος απείλησε να το εμβολίσει...Σύμφωνα με ενημέρωση που έδωσε ο καπετάνιος του «Αρίων», ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 92 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο, το προσέγγισαν τρία Ισραηλινά πολεμικά πλοία, τα οποία άναψαν τους προβολείς τους και τους έστρεψαν προς το σκάφος, με αποτέλεσμα να μην έχει ορατότητα για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του.Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή κάποια επίσημη αντίδραση του ελληνικού Υπ. Εξωτερικών στην απαράδεκτη ενέργεια της Ισραηλινής κυβέρνησης ...Είναι πάντως απορίας άξιον το γιατί η Ελλάδα δεν έκανε τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή άφιξη του πλοίου στη Γάζα... στοιχεία απο parapolitki.blogspot.com

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

parapolitiki.blospot.gr

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιραν , το Ισραήλ απαγόρευσε σε ιρανικό πλοίο που μετέφερε φάρμακα , ρούχα και τρόφιμα να προσεγγίσει το λιμάνι της Γάζας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της συγκεκριμένης ανθρωπιστικής αποστολής Ahmad Navabi το πλοίο βρισκόταν μόλις 30 μίλια μακριά από τη Γάζα μετά από ένα ταξίδι που διήρκεσε δυο ολόκληρες εβδομάδες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μάλλον αναμενόμενη καθώς όλο και περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση-σκούπα που διεξάγει το Ισραήλ έχει ως κύριο στόχο την προετοιμασία του εδάφους και του στρατού για μαζική επίθεση στο Ιράν...

Θεωρούν δηλαδή ότι το Ισραήλ επιχειρεί να απαλλαγεί προσωρινά από τα προβλήματα με τις γειτονικές περιοχές και να συγκεντρωθεί στη μεγάλη σύγκρουση με το Ιράν...

Ανώνυμος είπε...

όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...........

Σε ιερό πόλεμο για να σταματήσει η σφαγή της Γάζας καλεί τον μουσουλμανικό κόσμο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν με ηχογραφημένο μήνυμα που κυκλοφορεί σε ισλαμικά sites.

Ανώνυμος είπε...

Γάζα,19η ημέρα. Η παλαιστινιακή αντίσταση σταματάει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Νέα εκτόξευση ρουκετών από το Λίβανο.

Μάρκο Σαντοπάντρε-Radio Citta’ Aperta 14-1-2009,14:59:18
Τελικά, γίνεται ολοένα και πιο φανερό από πολλές ανταποκρίσεις είτε μέσα από τη Λωρίδα της Γάζας είτε από τις οπισθοφυλακές του ισραηλινού στρατού ότι η αντίσταση που προβάλλουν οι Φενταγίν στη Γάζα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολόγιζαν να αντιμετωπίσουν τα επιτελεία του ισραηλινού στρατού. Στο σημερινό φύλλο των εφημερίδων La Republica και της Sole 24 Ore αναφέρεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις μετά την σθεναρά αντίσταση που συνάντησαν υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις αφού επιχείρησαν να διεισδύσουν σε ορισμένες συνοικίες της πόλης της Γάζας.Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις-από τη Χαμάς μέχρι τμήματα της Αλ Φατάχ και του FPLP-έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και δρουν συντονισμένα χρησιμοποιώντας όλες τις τακτικές του αντάρτικου πόλης και δεν επιτρέπουν στις ισραηλινές δυνάμεις να σταθεροποιήσουν ενδεχόμενα κέρδη τους. Το φάντασμα του Λιβάνου έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του σε ορισμένους κύκλους του Ισραήλ.
indy.gr

Ανώνυμος είπε...

απο τη συνέντευξη του ισραηλινού καλλιτέχνη:

Η ισραηλινή βαρβαρότητα αποδεικνύει ότι δεν χωρά εβραϊκό κράτος ούτε στην Παλαιστίνη ούτε πουθενά αλλού. Και ο λόγος είναι απλός: μια ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην αντίληψη του "εκλεκτού" και στη φυλετική υπεροχή θέτει τον εαυτό της και το περιβάλλον της σε κίνδυνο».

Ανώνυμος είπε...

θα τον διώξει ο Λαμπράκης απο το Μέγαρο με τέτοια που λέει

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Λάβαμε μήνυμα:

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ

Το πλοίο "SPIRIT OF HUMANITY" του κινήματος FREE GAZA, με επιβάτες που αντιπροσωπεύουν 17 διαφορετικά έθνη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, απέπλευσε σήμερα από τη Λάρνακα και αναμένεται να φτάσει στη Γάζα στις 2 τα ξημερώματα μεταφέροντας μόνο ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η Ισραηλινή Κυβέρνηση προειδοποίησε ότι νομιμοποιείται και έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να εμποδίσει οποιοδήποτε πλοίο να φτάσει στην Γάζα.

Σε πρόσφατη προηγούμενη προσπάθεια του κινήματος FREE GAZA να στείλει έκτακτη βοήθεια με γιατρούς και ιατρικές προμήθειες στον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό της Γάζας, το ισραηλινό ναυτικό απάντησε στις 30 Δεκεμβρίου εμβολίζοντας χωρίς προειδοποίηση το πλοίο "DIGNITY" θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και πληρώματος και αναγκάζοντάς το να καταφύγει με σοβαρές ζημιές σε ασφαλές λιμάνι στον Λίβανο.



Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:



· Καταδικάζουν κάθε επίθεση με στόχο την ανθρωπιστική βοήθεια που προσπαθεί να φτάσει στον τόσο απάνθρωπα σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό και υποστηρίζουν την προσπάθεια που έκανε και κάνει γι αυτό το κίνημα FREE GAZA. Όταν κράτη και διεθνείς οργανισμοί, που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες επιλέγουν να παραμένουν αδρανείς, τότε είναι που οι πολίτες του κόσμου πρέπει να δράσουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα αποφασίσει το Ισραήλ να σταματήσει τη σφαγή και να ανοίξει τα σύνορα. Η ανάγκη υποστήριξης του πληθυσμού της Γάζας με ιατροφαρμακευτική ανθρωπιστική βοήθεια είναι άμεση.



· Εκφράζουν την απέχθειά τους απέναντι στις μαζικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην απουσία κάθε σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Πιστεύουν ότι το πιο άμεσο και επιτακτικό βήμα είναι να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως αυτή που μεταφέρει το πλοίο "SPIRIT OF HUMANITY", στον Παλαιστινιακό λαό που τόσο την έχει ανάγκη.



· Ανησυχούν από τις απειλές του Ισραήλ και το καθιστούν υπεύθυνο για οποιαδήποτε βλάβη συμβεί στο πλοίο ή στους επιβαίνοντες σε αυτό. Ελπίζουν πως το Ισραήλ, σαν μια πρώτη ένδειξη καλής θέλησης, θα επιτρέψει τελικά στην ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της.



· Ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπ. Εξωτερικών να ενεργοποιηθούν ώστε το ειρηνιστικό και ανθρωπιστικό ταξίδι του "SPIRIT OF HUMANITY" να φτάσει στη Γάζα ασφαλές και να προστατεύσει τη ζωή των Ελλήνων και όλων όσων επιβαίνουν σε αυτό προσπαθώντας να περισώσουν από αυτόν τον πόλεμο την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά.

Οικολόγοι Πράσινοι
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Γιάννα Κοντούλη 6972 400417

Ανώνυμος είπε...

Λίγο παλιότερο αλλά πολύ καλό, (είχε δημοσιευτεί ώς γεγονός στις εφημερίδες)

Η ομιλία του αντιπροσώπου της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη:

«Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να σας πω κάτι για τον Μωυσή. Όταν χτύπησε τον βράχο και ξεπήδησε νερό, σκέφτηκε:
'Τι καλή ευκαιρία να κάνω ένα μπάνιο!'
Έβγαλε τα ρούχα του, τα έβαλε στην άκρη του βράχου και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε έξω και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Ένας Ισραηλινός τα είχε κλέψει».

Ο αντιπρόσωπος του Ισραήλ πετάχτηκε έξαλλος από τη θέση του και φώναξε:

«Τι είναι αυτά που λέτε; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί τότε!»

Ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος χαμογέλασε και είπε:
«Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, θα ξεκινήσω την ομιλία μου».

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!


Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει στην κοινή γνώμη μία ακόμη προκλητική ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που και πάλι δίνουν κάλυψη στους προπαγανδιστές του νεοναζιστικού ισραηλινού κράτους.

Ενώ συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα το μακελειό στη μαρτυρική Γάζα, κι ενώ μόλις χτες ξεσκεπάστηκε η αισχρή απόπειρα εμπλοκής της Ελλάδας στον ανεφοδιασμό της δολοφονικής πολεμικής μηχανής του Ισραήλ με αμερικανικά όπλα, η κυβέρνηση Καραμανλή χέρι-χέρι με το ΠΑΣΟΚ πατρονάρει μια εκδήλωση με τη συμμετοχή του κ. Eytan Gilboa.

Ο κ. Eytan Gilboa έχει όντως λαμπρές περγαμηνές: διετέλεσε, μεταξύ άλλων, σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, των υπουργών Εξωτερικών και «Άμυνας», και διευθυντής στο «Εθνικό Κολέγιο Άμυνας» του ισραηλινού στρατού!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Eytan Gilboa, θα χαιρετίσουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Κουμουτσάκος και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Δρούτσας... Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/1 στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Τύπου της Γ.Γ. Ενημέρωσης, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπάρχει πάτος στον κατήφορο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ; Μέχρι πότε θα συνεχίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα σφαγμένα και καμένα γυναικόπαιδα της Γάζας ενώ προσφέρουν γη και ύδωρ (τώρα και βήμα!) στους σφαγείς; Τι θα γίνει με τον Αστακό και τη Σούδα, κύριε Καραμανλή; Ως πότε θα συμπροεδρεύετε στη Σοσιαλιστική Διεθνή με τον αιματοβαμμένο Εχούντ Μπάρακ, κύριε Παπανδρέου;

Kαλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν αυτή την απαράδεκτη και διπρόσωπη στάση, που ντροπιάζει το λαό μας και πλήττει την Ελλάδα. Καλούμε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την πρόσκλησή τους προς τον κ. Eytan Gilboa που, όπως κάθε εκπρόσωπος και απολογητής των ισραηλινών νεοναζί, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην Ελλάδα!

14 Ιανουαρίου 2009

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ

Ανώνυμος είπε...

έχουν δίκιο, αμαν πια αυτό το βιολί του λιβανίσματος του Ισραήλ.
είναι που είναι, τους βοηθούν να αποθρασύνονται κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Μια Γενοκτονία, πρωτοφανούς έκτασης και αγριότητας, εναντίον του πολυβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της κατάπληκτης ανθρωπότητας.
Η τεράστια πολεμική μηχανή του Ισραηλινού κράτους, εξοντώνει συστηματικά, για δεκαετίες τώρα τον Α Ο Π Λ Ο και πεινασμένο λαό της Παλαιστίνης.
Τέσσερα εκατομμύρια Παλαιστινίων, είναι έγκλειστοι, στο μεγαλύτερο Ναζιστικό στρατόπεδο που έχει γνωρίσει η μεταπολεμική ιστορία. 800 χιλιόμετρα τσιμεντένιας μάντρας με συρματοπλέγματα και ηλεκτροφόρα καλώδια και 650 φυλάκια ελέγχου, μαζί με το εμπάργκο που έχει εφαρμοστεί, εξευτελίζουν καθημερινά και εξαθλιώνουν τον Παλαιστινιακό λαό.
Τα Ισραηλινά SS κάνουν καθημερινά νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια Παλαιστινίων και ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες, σκοτώνοντας αμάχους ανεξαρτήτως ηλικίας, με μόνη την υποψία ότι μπορεί να συμπαθούν τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Οι ομαδικές συλλήψεις και οι, εν ψυχρώ, δολοφονίες αμάχων, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και θυμίζουν τα μπλόκα και τις εκτελέσεις αντιποίνων, των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα.
Οι Η.Π.Α. και οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούν απεγνωσμένα να εξισώσουν τη μεγαλύτερη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Οργάνωση, που λέγεται «Κράτος του Ισραήλ», με τις σποραδικές ενέργειες των ομάδων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του Παλαιστινιακού λαού.
Αυτό και μόνο αποκαλύπτει τον οργανωμένο πολιτικό σχεδιασμό των ιμπεριαλιστών, ώστε να μην υπάρξει ποτέ Ενιαίο και Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος και ο Παλαιστινιακός Λαός να σκορπίσει και να χαθεί μέσα στα γειτονικά φιλοαμερικάνικα Αραβικά κράτη.
Αυτή την ιστορική στιγμή, ο Παλαιστινιακός Λαός, αναδεικνύεται σε παγκόσμιο σύμβολο του Αγώνα για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.
Η μόνη ελπίδα για τον Παλαιστινιακό Λαό, είναι η ενεργή συμπαράσταση των Λαϊκών Κινημάτων.
Ας μη μείνει κανένας αδιάφορος και αμέτοχος σ’ αυτή τη Γενοκτονία που συμβαίνει στη γειτονιά μας και που αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Να σταματήσει αμέσως και χωρίς όρους η επιδρομή του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Ενιαίο, Ελεύθερο, Βιώσιμο, Ανεξάρτητο, Παλαιστινιακό Κράτος με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

kallitechnes.yooblog.gr
kinsyskal@yahoo.gr





ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
kallitechnes.yooblog.gr
kinsyskal@yahoo.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι, η Γραμματεία της Κίνησης για την Συσπείρωση Καλλιτεχνών, αποφάσισε με αφορμή την συνεχιζόμενη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες με την εγκληματική εισβολή του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, να προτείνει σε όλους τους φορείς των καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο την 29 Γενάρη 2009 να ορισθεί ως μέρα δράσης αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, με όλους τους καλλιτέχνες να είναι στο δρόμο.
Πλαίσιο της κινητοποίησης που σε κάθε χώρα μπορεί να εκδηλωθεί και με διαφορετικό τρόπο, προτείνεται το συνημμένο κείμενο διακήρυξης. Σας καλούμε να συνυπογράψετε το κείμενο αυτό και να συνδιοργανώσουμε την διεθνή αυτή κινητοποίηση.
Στο πλαίσιο της δράσης στην Ελλάδα η κίνηση προτείνει να συγκεντρωθούν κάτω από την διακήρυξη υπογραφές, τόσο από καλλιτέχνες όσο και από το κοινό το οποίο αυτές τις μέρες θα παρακολουθήσει καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θεατρικές παραστάσεις κινηματογραφικές προβολές συναυλίες κλπ. Οι υπογραφές που θα μαζευτούν θα κατατεθούν στις πρεσβείες των Η.Π.Α. και του Ισραήλ, την παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ο.Η.Ε.

Με αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αθήνα 12 Γενάρη 2009

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Συσπείρωση Καλλιτεχνών