Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Εισβολή στη Γάζα, συλλαλλητήρια σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα θύματα της χερσαίας επιχείρησης είναι ένα παιδί που σκοτώθηκε όταν οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης έπεσε πάνω σε σπίτι, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από οβίδα στην Μπέιτ Λαχίγια. Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιστινίων, τα ισραηλινά στρατεύματα αναπτύσσονται σε ακατοίκητες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου δέκα χιλιάδες στρατιώτες είναι συγκεντρωμένοι στα σύνορα και περιμένουν το «πράσινο φως» για να εισβάλλουν. Την ίδια στιγμή, το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να καλέσουν δεκάδες χιλιάδες εφέδρους να λάβουν μέρους στις χερσαίες επιχειρήσεις. Τη μερική επιστράτευση επιβεβαίωσε και το υπουργείο Αμυνας της χώρας. Περισσότερα

Οι Παλαιστίνιοι ζούν σε ένα Άουσβιτς: Η ομώνυμη πρωτεύουσά της Γάζας είναι γεμάτη από πολυκατοικίες στο κέντρο, αλλά το κύριο σώμα της είναι μια απέραντη παραγκούπολη γεμάτη πάμπτωχους ανθρώπους. Για να περάσουν οι Παλαιστίνιοι ανάμεσα σε γειτονικές παλαιστινιακές πόλεις στήνονται σε τσεκ-ποιντ επι ημέρες. Δείτε: Στην εφιαλτική χώρα των τσεκ ποιντ

Εντωμεταξύ : Απαγόρευση εισόδου από την Αίγυπτο ελλήνων και τούρκων γιατρών στη Γάζα
Επεισόδια στην Ισραηλινή Πρεσβεία : Στην Αθήνα το πολύ μεγάλο συλλαλητήριο ξεκίνησε απο τα Προπύλαια προς την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κηφισίας. Στη Θεσσαλονίκη, απο το Άγαλμα Βενιζέλου και τέρμα το προξενείο των ΗΠΑ. Το συλλαλητήριο της Αθήνας διοργανώθηκε από : την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, το Κίνημα Ελεύθερη Γάζα, η Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, άραβες μετανάστες, φορείς και ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ, αριστερές οργανώσεις, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MLKP, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΦΥΡΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PARTIZAN, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΔΕΑ,ΚΚΕ(μ-λ), ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ .
Δείτε
Απο Σαλάτα Εποχής

Η αποκλεισμένη Γάζα επικοινωνεί μέσω Διαδικτύου:

- www.intifada.gr Ενημέρωση από τον ελληνικό Σύλλογο Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα».
- www.freegaza.org Η διεθνής οργάνωση που έσπασε το καλοκαίρι το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας με τα δύο ελληνικά καράβια και το πολυεθνικό πλήρωμα.
- www.awalls.org Ισραηλινοί αναρχικοί ενάντια στο Τείχος.
- http://www.dflp-palestine.org/ Ο επίσημος τόπος του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
- www.palestine-info.co.uk/en/ Ενημερωτικός διαδικτυακός τόπος για την Παλαιστίνη με έδρα το Λονδίνο.
- http://english.aljazeera.net/ Το πιο δημοφιλές ειδησεογραφικό site του αραβικού κόσμου.- http://electronicintifada.net/ Παλαιστίνιοι και αμερικανοί αναλυτές αναμεταδίδουν συνέχεια ανεξάρτητες ειδήσεις αλλά και σχόλια για την Παλαιστίνη.
- http://beirut.indymedia.org/ Το indymedia της Βηρυτού, με ειδήσεις που δεν θα διαβάσετε στα συμβατικά ΜΜΕ.
- http://www.alternativenews.org/ Εναλλακτικό δίκτυο πληροφόρησης για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ.- www.alternativenews.org/links/ngos-palestine/ Παλαιστινιακές ΜΚΟ και καμπάνιες για τα κατεχόμενα εδάφη.
- www.alternativenews.org/links/ngos-israel/ Ισραηλινές ΜΚΟ ενάντια στον πόλεμο.
- www.pchrgaza.org Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παλαιστίνη.
- www.pmrs.ps/last/index.php Ιατρική βοήθεια για την Παλαιστίνη.
- www.richardsilverstein.com Site με εναλλακτικά links.
- http://jewsagainstthewar.org /Εβραίοι ενάντια στον πόλεμο.
- www.palsolidarity.org/main /Διεθνές κίνημα συμπαράστασης με μαρτυρίες από τη Γάζα, links και μεγάλο αρχείο.
- http://december18th.org /Ισραηλινοί αντιρρησίες συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: