Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Μέσω Αστακού εξοπλίζουν το Ισραήλ


Σε σημερινή συνάντηση των κινήσεων του Κορινθιακού στο Αίγιο συζητήσαμε και το θέμα που ανέκυψε αιφνίδια και αφορά τον ανεφοδιασμό του Ισραηλ με οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια μέσω Ελλάδας, απο το λιμάνι του Αστακού.
Η κίνηση πολιτών του Αστακού είναι ενεργό μέλος τόσο της κίνησης για τον Κορινθιακό, όσο και των Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα. Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε άγνοια, όλος ο Κορινθιακός πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.
Δεν θα περάσουν απο τη θάλασσα και τα λιμάνια μας τα όπλα της γενοκτονίας των ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ μέσω Ελλάδας
By Factorx January 10, 2009
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι ΗΠΑ ζητούν να νοικιάσουν ένα εμπορικό σκάφος για να μεταφέρουν εκατοντάδες τόνους όπλων και πυρομαχικών μέσω της Ελλάδας στο Ισραήλ. Η Διοίκηση Θαλάσσιων Μεταφορών (Military Sealift Command (MSC)) δήλωσε ότι το πλοίο θα μεταφέρει 325 containers σε δυο ξεχωριστά δρομολόγια από τον Αστακό στο ισραηλινό λιμάνι του Ashdod μέσα στον Ιανουάριο. Στο υλικό συμπεριλαμβάνονται GPS-guided Small Diameter Bombs, GBU-39, όπως αυτή της φωτογραφίας.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
- Vessel(s) Required: Request US or foreign flag container vessel (coaster) to move approximately 168 TEU’s in each of two consecutive voyages both containing ammunition. In accordance with the Cargo Preference Act of 1904 and Section IIIA.3 of the Voluntary Intermodal Sealift Agreement (VISA) (see 69 FEDERAL REGISTER 62898, Nov 7, 2007, or most current reference), preference will be given to U.S. flag vessels and VISA participants.
- Vessel(s) Required: Request a U.S. flag or foreign flag, self-sustaining LO/LO or RO/LO combination vessel for an approximate 42 Day Time Charter with a minimum carrying capacity of 989 TEU(s) of cargo. Vessel shall have IMDG certification and crew HAZMAT training. Cargo is containerized ammunition and other containerized ammunition supplies. Vessel must be capable of carrying ~5.8 Mill Lbs Net Explosive Weight. Minimum speed of the vessel is 15 knots. In accordance with the Cargo Preference Act of 1904 and Section IIIA.3 of the Voluntary Intermodal Sealift Agreement (VISA) (see 72 FEDERAL REGISTER 62898, Nov 7, 2007, or most current reference), preference will be given to U.S. flag vessels and VISA participants.
Διαβάστε επίσης:
http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSTRE50875320090109?pageNum
http://www.protothema.gr/content.php?id=21540
http://www.presstv.com/detail.aspx?id=81515&sectionid=351020202
https://www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&tab=core&id=33d4fcec
http://www.msc.navy.mil/
http://www.dgmarket.com/eproc/np-notice.do?noticeId=3342980

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μάθουμε οτιδήποτε για τέτοιες πλεύσεις να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε.
Αν το πετύχουμε κατά τη φόρτωση ή κατά το πέρασμά του από κάποιο λιμάνι να είμαστε εκεί.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις ποτέ δεν ντράπηκαν για τις επιλογές τους χρόνια τώρα.
Εμείς όμως ντρεπόμαστε για τη συμπεριφορά τους.
Και είμαστε εδώ.
Αν χρειαστεί…..

Ανώνυμος είπε...

Γράφτηκε από κάποιον σε σχόλιο ότι ο Α. Σκορδάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν στην παρέα του Καλαμπόκα, όταν οι καθηκοκένταυροι σκότωσαν (ή έτσι νομίζουν) το Νίκο Τεμπονέρα.

Αν ο νυν περιφερειάρχης ήταν εκεί, μαζί με τους Καλαμπόκα, Σπίνο, Μαραγκό, Μυλωνά, Γραμματίκα κ.α. θα ήθελα να το ξέρω γιατί έχει φοβερό ενδιαφέρον.
Θα πρέπει αν μη τι άλλο να μας πει αν καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, μια ερώτηση που είναι της μόδας τελευταία. Την απευθύνουν συνήθως όσοι αισθάνονται ενοχές για τα κόμματα που στηρίζουν.

Μια και λέμε για Τεμπονέρα να μην ξεχνάμε τους εξής ΑΛΗΤΕΣ, που ενεπλάκησαν είτε άμεσα, είτε έμμεσα, τότε ή αργότερα ή και σήμερα.
Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και άλλων Οννεδιτών, που ταυτόχρονα χύμηξαν εναντίον 74 σχολείων σε όλη τη χώρα με ίδιες δολοφονικές προθέσεις.
Τον δημοτικό σύμβουλο και πρόερδρο της ΟΝΝΕΔ Γ. Καλαμπόκα.
Τους ρουφιάνους της ασφάλειας όπως ο Μαραγκός.
Τον υπουργό της ΝΔ και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (τι επιτυχία μετεγγραφή κι αυτή, γεμίσανε σοσιαλιστές τότε) Κοντογιαννόπουλο.
Το βουλευτή Νίκο Παπαδημάτο, που έκοψε κομμάτι βασιλόπιτας και δεν το αφιέρωσε τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά στον… Γ. Καλαμπόκα, τον ήρωα αυτόν της παράταξης.
Τους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη, Μάκη Βορίδη και Γιάννη Βούλτεψη, που προλόγισαν το κατάπτυστο ρουφιανοβιβλίο του δικηγόρου του Καλαμπόκα με τίτλο ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ!

Η Δολοφονία του Τεμπονέρα είναι πολιτική δολοφονία. Γι αυτό θα πρέπει ο περιφερειάρχης Σκορδάς να μας πει αν ήταν κι αυτός εκεί. Γιατί αν ήταν ΔΕΝ θέλουμε ούτε να τον βλέπουμε, ούτε να τον ακούμε.

Και θα ξέρουμε με ποιο ύφος θα αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές του κινήσεις. Γιατί πιθανώς κάποιοι να τον βάζουν και στο σπίτι τους, θεωρώντας τον καλό παιδί.

Ανώνυμος είπε...

από troktiko
Εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν απόψε στο Τελ Αβίβ ζητώντας άμεση εκεχειρία με τη Χαμάς και τον τερματισμό των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του κινήματος "Ειρήνη Τώρα" φώναζαν συνθήματα όπως "όχι στον πόλεμο" και "σταματήστε τα πυρά εναντίον των παιδιών". Στα πανώ που κρατούσαν έγραφαν ότι "δεν υπάρχει στρατιωτική λύση" στη σύγκρουση.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι απο όλο τον Κορινθιακό, οι άνθρωποι απο όλη την Ελλάδα πρέπει να τους σταματήσουμε.
Η θάλασσά μας δεν θα γίνει λιμάνι για τις δολοφονικές τους επιλογές.

Να στείλουμε με τη στάση μας μύνημα στους ηρωικούς κατοίκους της Γάζας και στους ηρωικούς κατοίκους του Ισραήλ που αντιστέκονται απο μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές.
Το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα΄ ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα΄ ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ΄ τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος....
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε,
με τα μαγικά λόγια του ποιητή, ελάχιστοι θα διεκδικούσαν τον τίτλο του ανθρώπου

εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε !!
Το ποίημα, τι ποίημα κι αυτό.
Με στεναχωρεί ότι αυτά τα ποιήματα, τέτοιου είδους τραγούδια, παρόμοιες κινηματογραφικές ταινίες, κ.α. τα ήξεραν παλιά χιλιάδες νέοι και τα γραφόμενά τους θεωρούνταν αυτονόητα.
Σήμερα πως να ευαισθητοποιήσεις τόσο κόσμο που Τατιανίζεται, Μενεγακίζεται, Αρναουτίζεται και γενικώς αυνανίζεται αναγκαστικά πνευματικά;

Ανώνυμος είπε...

μα πως σας ήρθε αυτή η ιδέα για τον εντιμότατο περιφερειάρχη μας δεν το καταλαβαίνω.......
παρέα του Καλαμπόκα, στα νιάτα του ο φίλτατος τέως οννεδίτης;
γιατί να το κάνει αυτό;
περίμενε καμμιά ανταμοιβή για τις άξιες υπηρεσίες του;
περιφερειάρχη θα τον κάνανε;

Ανώνυμος είπε...

Η Ελάδα της δεξιάς (μηδέ του πασοκ εξαιρουμένου) και της χουντοδεξιάς πάντα χρησίμευε στο να εξοπλίζει τους πολέμους της Μέσης Ανατολής.
Σήμερα οι Ισραηλινοί πιλότοι που εκπαιδεύονται; Πάνω από τις αραβικές χώρες; όχι βέβαια. Πάνω από τα FIR της Ελλάδας, της Τουρκίας και Κύπρου (όσο έχει).
Αφού το γήπεδο είναι δικό τους δε θα έχουν πληρωμένο προπονητή;

Ανώνυμος είπε...

ποιός είναι ο προπονητής;

Ανώνυμος είπε...

Με ρωτούν πιτσιρικάδες: Αφού το Ισραήλ είναι στην Ασία, γιατί παίρνει μέρος στη EUROVISION; Γιατί οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Γιατί, γιατί, γιατί;

Δυσκολεύτηκα να απαντήσω ευθέως αλλά απάντησα με κάτι που θυμήθηκα από την εποχή που ήμουν παιδί.

Μαζευόμασταν στην αλάνα, δεκάδες πιτσιρίκια να παίξουμε τι άλλο ποδόσφαιρο.
Μοιραζόμασταν σε ομάδες και άρχιζε η διαμάχη. Ποιος θα μπει τερματοφύλακας, ποιος θα είναι σέντερ μπακ, ποιος στο κέντρο, ποιος εδώ, ποιος εκεί.
Μόνο για την αξιοζήλευτη θέση του σέντερ φορ δε μαλώναμε.
Η θέση αυτή ανήκε σε ένα από τα παιδιά, που ήταν ο πιο καχεκτικός από όλους, δε μπορούσε να τρέξει, δεν ήξερε από κεφαλιές, γενικά δεν ήξερε ποδόσφαιρο.
Με μια διαφορά

Ήταν δική του η μπάλα.

(Το θυμήθηκα από την εποχή, που το Πασοκ ετοιμαζόταν να αναγνωρίσει το Ισραήλ, το είχε γράψει ο Φρέντυ Γερμανός στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, φυσικά με το δικό του απαράμιλλο τρόπο γραφής)

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατία κατά Μαρκογιαννάκη
Δείτε : www.tvxs.gr/v2972

Περιμένουμε να δούμε τους δημοσιογράφους, το ΛΑΟΣ, την κυβέρνηση, την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Λιάνα Κανέλη να καταδικάζουν τη βία του κράτους. Όχι απο όπου και αν προέρχεται. Απο κεί ακριβώς που προέρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άμα μεγαλώσω θέλω να γίνω αντιδήμαρχος.
Μπορεί κανείς να μου πει:
Τι πρέπει να κάνω;
Τι να σπουδάσω;
Με ποιούς ανθρώπους να κάνω παρέα;
Τι να πρεσβεύω;
Τι να πιστεύω;
Ποιούς να αδειάζω;
Πότε να τους αδειάζω;
Να μου αρέσουν τα βουνά;
Να μου ερέσει η καθαρή πόλη;
Να μου αρέσει το Ξενία;
Να μου αρέσουν οι μεγαλογιατροί;
Να μου αρέσουν οι βουλευτές του νομού;
Αλλιώς να μη σπουδάσω και πληρώνω στις κουφάλες εκατομύρια σε ιδιαίτερα, να μη με νοιάζουν τα βουνά και τα λαγκάδια, να πετάω τα μπάζα όπου νάναι, σκασίλα μου τα νερά και η καθαριότητα της πόλης μου, να μην πιστεύω σε κανένα, να λέω όλοι ίδιοι είναι, να αρχίσω να γλύφω όσους έχουν θέσεις εξουσίας και ότι γίνει..

Ανώνυμος είπε...

σε σωστό δρόμο είσαι, μπορεί και να τα καταφέρεις
αν κάνεις και λίγους τραμπουκισμούς μέχρι περιφερειάρχη σε βλέπω

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα
Αν είναι το ίδιο βίντεο με αυτό του τρωκτικού, που δείχνει "αγανακτησμένους" πολίτες να πετούν πέτρες μπροστά από τα ΜΑΤ, προς τους διαδηλωτές - φασαριατζήδες, να σου θυμίσω:
1. Την περίπτωση των Γκοτζαμάνηδων, στην υπόθεση Λαμπράκη.
1. Την περίπτωση Καλαμπόκα και Μαραγκού, στην υπόθεση Τεμπονέρα.
Αυτές οι υποθέσεις έγιναν σοβαρές λόγω των αποτελεσμάτων....

Να σου θυμίσω όμως και κάτι ακόμη δικό μας.
1. Την επιστράτευση που ετοίμαζαν οι τραμπούκοι της Δεξιάς και της Αστυνομίας, επειδή υποτίθεται θα έρχονταν λεωφορεία με αναρχικούς στη Λιβαδειά, στη Χαλκίδα και σε άλλες πόλεις για να τις γκρεμίσουν.
2. Το λεωφορείο με τους αγανακτισμένους πολίτες που έφεραν οι αφοι Πούλοι στο ΚΑΣ, με τη συναίνεση των στελεχών της ΝΔ, Αγνιάδη και Στάμου.

Πιστεύεις ότι και στις δυο αυτές περιπτώσεις ήταν μακρυά το κακό;

Το συνηθίζει η ΝΔ, έτσι κι αλλιώς.
Δε μπορεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ, έδειξε ποιό είναι. Φωτάκια και λαμπάδες ανάβει, όταν καίγετε η Αθήνα. Δέχτηκε στις τάξεις του τον Κοντογιαννόπουλο, τον ηθικό αυτουργό (υπουργό ήθελα να πω)της δολοφονίας Τεμπονέρα.
Το ΚΚΕ, του Χάρη Ρώμα "Τάξις και ηθική!!!" και του Μεγίστου Βασίλη Αυλωνίτη "Πνεύμα και ηθική!!!), το κόμμα που δεν είχε τα κότσια ούτε στην περίπτωση Τεμπονέρα να ορθώσει ανάστημα επιδή είχε φύγει ο άνθρωπος από τις τάξεις του και άρα ήταν μάλλον προδότης, δε μπορεί να ασχοληθεί άλλο πια με ...αλήτες.
Γέμισε αλήτες η Ελλάδα, αλλά πρέπει κάποιος από το ΚΚΕ να νοιώσει άσχημα (όχι η Λιάνα). Οι πιο πολλοί αλήτες προέρχονται από το ίδιο το ΚΚΕ. Από κει έφυγαν εκούσια ή ακούσια...
Και έγιναν οι άνθρωποι αριστεροί ...

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε, το βίντεο αφορά τους άγριους ξυλοδαρμούς πολιτών και άσχετων περιοίκων και περαστικών μετά απο πρόσφατο συλλαλητήριο

για τα υπόλοιπα γνώμη μου είναι ότι τα "δικά μας" φαινόμενα που περιγράφεις είναι πράγματικά πολύ κοντά όπως και οι "αγανακτισμένοι" εργαζόμενοι στον Αποστολιά Γκιώνας και ο εμπρησμός του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια.

Το πρόβλημα είναι ταξικό τελικά - που θάλεγε και ο Μάκης Μαίλης- και είναι απλό :
ή θα είσαι με το συμφέρον, τον εργοδότη, τον επιχειρηματία, την τάξη των πραγμάτων που επιβάλλουν όσοι έχουν ισχύ και δεν έχουν ενδοιασμούς
ή με το δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

«Ναι» της Ελλάδας σε ειρηνευτική δύναμη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ ldimakas@dolnet.gr

Θετικό είναι κατ΄ αρχάς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην αποστολή ελληνικού τμήματος ή μεμονωμένων στρατιωτικών στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, η οποία θα επιβλέπει και θα εγγυάται κατάπαυση του πυρός καθώς και το έργο ανθρωπιστικών αποστολών. Ήδη η Αθήνα έχει βολιδοσκοπηθεί σχετικά από διάφορες πλευρές- και τις ΗΠΑ- σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, ενώ συζητείται το όνομα της Τουρκίας για αναβαθμισμένο ρόλο στη συγκρότηση της ειρηνευτικής δύναμης, ακόμα και για ανάληψη της ηγεσίας. Το θέμα συζητήθηκε προχθές κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ακολούθου Άμυνας, πλοιάρχου Μάικ Μόργκαν στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δ. Γράψα, ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. «Το ενδεχόμενο ανάπτυξης Διεθνούς Παρουσίας, όπως για παράδειγμα Διεθνών Παρατηρητών, στην περιοχή θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά», έχει δηλώσει η υπουργός Εξωτερικών η Ντ. Μπακογιάννη που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη για το θέμα αυτό. Πάντως η μορφή, οι ευθύνες και ο συντονιστής φορέας (ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΟΑΣΕ, κ.ά.) που θα έχει η Διεθνής Δύναμη δεν έχουν ακόμα αποτελέσει θέμα των διαβουλεύσεων. Το Ισραήλ ωστόσο έχει δηλώσει ότι θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ τον μόνιμο έλεγχο από την ειρηνευτική δύναμη των τούνελ που συνδέουν την Αίγυπτο με τη Λωρίδα της Γάζας. Στην Αθήνα υπάρχει προβληματισμός για το αν η Ε.Ε. θα μπορέσει σε στρατιωτικό επίπεδο να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς δεν διαθέτει μηχανισμό που θα έχει γρήγορα αποτελέσματα. Όσον αφορά τυχόν εμπλοκή του ΝΑΤΟ, είχαν γίνει σχετικές βολιδοσκοπήσεις και στο παρελθόν (2005-6) με θετική στάση του ελληνικού «Πενταγώνου». Όσον αφορά την Τουρκία, εκπρόσωπος του Ερντογάν έχει δηλώσει την πρόθεσή της να συνεισφέρει στρατεύματα. Ανώτατος διπλωμάτης χώρας της Μέσης Ανατολής δήλωσε τις προάλλες ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει τη συγκρότηση της διεθνούς δύναμης, δεδομένης της εμπλοκής της και σε αντίστοιχες στην ευρύτερη περιοχή (Χεβρώνα, Λίβανο, Αφγανιστάν και Κόσοβο). Πάντως τις τελευταίες ημέρες το Τελ Αβίβ έχει εκφράσει τη δυσφορία του για τις συζητήσεις του Ερντογάν με αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Συρία, παρ΄ όλο που θεωρεί την Άγκυρα ως κοντινότερη σ΄ αυτό μουσουλμανική χώρα.

Μόνο αυτό μας έλειπε!