Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Απόπλους...

Το πλοιάριο «Αρίων» της διεθνούς ανθρωπιστικής ειρηνιστικής πρωτοβουλίας Free Gaza αναχωρεί σήμερα από τη Λάρνακα, με προορισμό τη Γάζα.
Στον «Αρίωνα» επιβαίνουν 30 άτομα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και ανάμεσα στους 11 Έλληνες και Ελληνίδες βρίσκονται η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Το πλοίο μεταφέρει στη Γάζα ιατρικό/φαρμακευτικό υλικό και η μεγάλη πλειονότητα των μελών της αποστολής είναι γιατροί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων.

Το προηγούμενο πλοίο πριν απο 15 ημέρες, είχε εμβολιστεί στα διεθνή ύδατα απο το Ισραήλ. Τώρα οι διοργανωτές λένε:

" Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, να μεριμνήσει συγκεκριμένα για την απρόσκοπτη και ασφαλή μετάβαση του «Αρίωνα» στη Γάζα"


Αλλά η ελληνική κυβέρνηση:


Αναφορές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επιχειρεί να αποστείλει 325 6μετρα κοντέινερ με πυρομαχικά, άνω των 3000 τόνων, σε μια κατεπείγουσα αποστολή όπλων για να βοηθήσει την κατοχή στα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού.


Κάλεσμα στο ελληνικό κίνημα για να αποτραπεί η αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ απευθύνει το Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης


1. Όλες οι ελληνικές εταιρίες και όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες να αρνηθούν να μεταφέρουν οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Οποιαδήποτε ναυτιλιακή εταιρία μεταφέρει αυτά τα όπλα έχει λερώσει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Γάζας.

2. Οι έλληνες εργαζόμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια να αρνηθούν να φορτώσουν το φορτίο για οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Τα δυνατά χέρια των ελλήνων εργατών δεν πρέπει να λερώσουν τα χέρια τους με αυτό το επικίνδυνο φορτίο!


3. Η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του λιμανιού της για να αποσταλούν όπλα στο κράτος κατοχής που σφαγιάζει το λαό μας!

4. Ο ελληνικός λαός, το ελληνικό κίνημα, και όλες οι διεθνείς και προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια αποστολή να φτάσει ή να φύγει από το λιμάνι του Αστακού!

Αστακός: ένα λιμάνι με «ιδιαιτερότητες». Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοία της Διοίκησης Θαλασσίων Μεταφορών του Πενταγώνου φτάνουν στο λιμάνι του Αστακού. Τον Αύγουστο του 2008, κάτοικοι του Δήμου Αστακού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμάνι της πόλης. Διαμαρτύρονταν για την παρουσία αμερικανικού εμπορικού πλοίου που μετέφερε στρατιωτικό υλικό. Ήταν ένα ακόμη φορτίο του αμερικανικού Πενταγώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικές εφημερίδες, το αμερικανικό πλοίο είχε σταθμεύσει για λόγους ανάπαυσης του πληρώματος. Το εργατικό κέντρο Αγρινίου και οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου παρουσίασαν τότε κοινό κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων σημείωναν ότι εδώ και μέρες έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι του Αστακού, ενώ λιμενικοί και ασφαλίτες "χτενίζουν" την περιοχή με πρόσχημα την ασφάλεια του πληρώματος. Να θυμίσουμε ότι το λιμάνι του Αστακού είναι το μοναδικό ιδιόκτητο λιμάνι στην Ελλάδα. Αρκετοί ξένοι και Έλληνες πλοιοκτήτες το προτιμούν τους τελευταίους μήνες γιατί λειτουργεί ακόμη και όταν τα άλλα λιμάνια είναι κλειστά λόγω απεργιών ή άλλων κινητοποιήσεων. Και όπως φαίνεται το προτιμά και το αμερικανικό Πεντάγωνο. Από www.tvxs.gr/
Εντωμεταξύ εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στο Ισραήλ. Πάνω απο 500 διαδηλωτές βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ με την ελάχιστη δυνατή δημοσιότητα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπήκαν στη Γάζα

Προς το κέντρο της πόλης της Γάζας προωθούνται αργά από τα δυτικά περίχωρα μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένα άρματα του ισραηλινού στρατού ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε όλοι, για άλλη μία φορά τον Πόλεμο.
Εμείς, από τα σπίτια μας, ζεστοί από τα αναμμένα καλοριφέρ, χορτάτοι δόξα τους Θεούς.
Εκείνοι, παγιδευμένοι σαν τα ποντίκια ............

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε καταλάβει… η κυβέρνηση είναι ή συμπεριφέρεται σαν πόρνη;
Προσφέρεται, λέει η κόρη του εφιάλτη αποσταCia, να στείλει «ειρηνευτική» στρατιωτική δύναμη στην Παλαιστίνη, για να υπηρετήσει τα ναζιστικά γουρούνια του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Προσφέρεται να «εξυπηρετήσει» τα αμερικάνικα πλοία που μεταφέρουν όπλα θανάτου στο Ισραήλ (Αστακός, Κρήτη…).
Όλοι αυτοί που δεν έβαλαν ένσημο στη ζωή τους, που δεν ξέρουμε πως κι αν πήραν ένα κωλόχαρτο (πτυχίο), κυβερνούν την πατρίδα μας και συμπεριφέρονται σαν δήμαρχοι των ΗΠΑ.
Ε’ ΟΧΙ! Να στείλουν τα δικά τους παιδιά τους στα βομβαρδισμένα με καρκίνο, ιερά εδάφη της Παλαιστίνης!
Δεν θέλουμε φέρετρα με νεκρούς στρατιώτες στην Ελλάδα!
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Το «New Weapons Research Committee» μεταξύ άλλων επισημαίνει:


«Στη Λωρίδα της Γάζας επαναλαμβάνεται αυτό που συνέβη στο Λίβανο το 2006, όταν στη σύγκρουση με την Hezbollah το εβραϊκό κράτος χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο, το εκρηκτικό Dense inert metal explosive (Dime) και θερμοβαρικά εκρηκτικά – 3 τύπων - τα οποία αναγνωρίζονται από τα χαρακτηριστικά των τραυμάτων που προκαλούν. Επίσης τις βόμβες διασποράς και βλήματα ουρανίου, που έχουν αφήσει μέχρι τώρα την ραδιενεργό παρουσία τους στους κέδρους της χώρας…».


Ο νορβηγός γιατρός Mads Gilbert, που τώρα προσφέρει υπηρεσίες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας Shifa, επισημαίνει: «Πολλοί φθάνουν με ακρωτηριασμένα τα άκρα, με αποκομμένα τα δύο πόδια τους. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται για τραύματα βομβών Dense inert metal explosive (Dime)…Δεν είμαι σε θέση να πω αν οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν όπλα λευκού φωσφόρου ή απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά σίγουρα “πειραματίζουν” πάνω στον πληθυσμό της Γάζας νέα όπλα Dime.


Πρόκειται για εκρηκτικά μεγάλης και ελεγχόμενης ισχύος, που προκαλούν ακρωτηριασμούς σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο έκρηξης.


Δεν διαθέτουμε ένα εργαστήριο ώστε ν’ αναλύσουμε τα δείγματα, αλλά μιλώ για τα πτώματα και τους τραυματίες που γεμίζουν αυτό το νοσοκομείο.


Υπάρχουν κορμιά κομματιασμένα και τραύματα που σίγουρα δεν προκαλούνται από συμβατικά όπλα. Φθάνουν κορμιά απανθρακωμένα και με διαλυμένα τα εντόσθια…Στους περισσότερους τραυματισμένους, είμαστε αναγκασμένοι να πραγματοποιούμε χειρουργικούς ακρωτηριασμούς.


Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, είναι εναντίον κάθε διεθνούς δικαίου.


Ακούω για τη Χαμάς, αλλά τα μάτια μου βλέπουν μόνον συστηματικούς βομβαρδισμούς εναντίον του πληθυσμού, με όπλα απαγορευμένα από τη διεθνή κοινότητα».

Ανώνυμος είπε...

Σε ένδειξη συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22/12 έξω απο το σπίτι της, διοργανώνουμε μια βραδιά στο Bios (Πειραιώς 84) με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, αλλά και τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της ίδιας και της οικογενείας της. Η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι η ερχόμενη Πέμπτη 15/1. Θα προβληθούν οι ελάχιστα παιγμένες στην Ελλάδα ταινίες Two Lane Blacktop [Monte Helman, 1971], και Radio On [Chris Petit, 1979]. Δύο ταινίες δρόμου που συνδέονται άμεσα με την rock n' roll κουλτούρα. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν dj sets απο bloggers και djs. H είσοδος θα είναι δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ανθρωπιστικές ομαδες με γιατρούς και εθελοντές (και απο την ελλαδα) στα σύνορα της Αιγύπτου, εμποδίζονται να περάσουν

εμείς απο εδώ θα πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε την μετάβαση (κι αλλων) όπλων στο Ισραήλ

να πάνε και τα ΜΑΤ μια εκδρομή μέχρι τον Αστακό τέλος πάντων.
εχουν εξουθενωθεί ενα μήνα και...

Ακόμη:
Η γαλλική L’OREAL που χρηματοδοτεί το τρομοκράτος του Ισραήλ έχει εξαγοράσει τη βρετανική BODY SHOP