Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Η διαφορά

Η διαφορά του να είσαι αγρότης από το να είσαι τράπεζα
από τον αγροτοτραπεζικό

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

lamianews
Διαφωνεί με την συγκρατημένη πολιτική παροχών της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες ο βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας Καλιώρας.Σε δήλωσή του στο κανάλι ΕΝΑ ο βουλευτής της Ν.Δ. μεταξύ άλλων είπε:
«…Απαιτώ από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Γεωργίας να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στα προβλήματα των αγροτών. Πρέπει αν χρειαστεί να κόψουμε κονδύλια από κάπου αλλού ή ακόμη να μπούμε και στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος με συνέπεια να μπούμε ξανά στην επιτήρηση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι ήμουν αντίθετος σε κάτι τέτοιο. Οι αγρότες πρέπει να βοηθηθούν και δεν με ενδιαφέρει αν ξαναμπούμε στην επιτήρηση. Σαν βουλευτής της συμπολίτευσης ζητώ να βοηθηθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έτσι ώστε ορισμένες οικογένειες να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει 100% ο αγρότης και 0% η κυβέρνηση.

Απο τις δηλώσεις των βουλευτών συνάγουμε το συμπέρασμα ότι και οι ίδιοι πιστεόυν ότι η ΝΔ χάνει το παιχνίδι. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση οφείλει να συνδράμει στην ενίσχυση της παραγωγής των γεωργικών προϊόντων δείχνοντας συνέπεια στην κατασκευή και τη συντήρηση των απαραίτητων υποδομών.

Η κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει τα καρτέλ της αγοράς που αγοράζουν τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές από τους παραγωγούς και τα πωλούν πανάκριβα στους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον μέσο αγρότη μέσω του ΟΓΑ και μέσω της χορήγησης αξιοπρεπών συντάξεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις νέες μορφές καλλιέργειας, να στηρίξει τον νέο αγρότη, τους συνεταιρσιμούς, τις ομάδες παραγωγών.

Οι αγρότες οφείλουμε να διεκδικούμε και τέτοια αιτήματα εκτός απο τιμές στα προιόντα που σήμερα θα είναι μια προσωρινή ανακούφιση και του χρόνου θα πρέπει να βγούμε και πάλι στους δρόμους.

Ανώνυμος είπε...

αυτός που είπε....

«Το τελευταίο που θα ήθελα να νομίζετε είναι ότι ελαφρά την καρδία, με τρόπο επιπόλαιο, μοιράζω υποσχέσεις. Δεν μου πάει…Θέλω να κοιταζόμαστε στα μάτια και μετά τις εκλογές». Όπως είχε πει σε αγρότες στη Στυλίδα, στις 29/1/2004 και από τότε δεν τους ξανακοίταξε ποτέ.
- «Θα με ξαναδείτε βεβαίως στο χωράφι». Όπως είχε πει στη συνέντευξη τύπου της 70ης Δ.Ε.Θ. στις 11/9/2005 αλλά δεν τον ξαναείδαν ποτέ.
- «Δεσμεύομαι να είμαι προσωπικά παρών στις μεγάλες διαπραγματεύσεις (στις Βρυξέλλες) για τα προϊόντα μας». Όπως είχε πει στη Λάρισα, στις 3/3/2004, αλλά μετά έχασε το δρόμο για το Βέλγιο.
- «Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα, αλλά και στα άλλα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιεί ο αγρότης (λιπάσματα, φάρμακα κτλ) από το 18% στο 8%». Όπως είχε πει στη Στυλίδα στις 29/1/2004 και μετά αύξησε τον ΦΠΑ από το 18% στο 19%.
- «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει να μειωθεί κι άλλο η τιμή των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος». Όπως είχε πει στη Στυλίδα στις 29/1/2004 και μετά τσάκισε και τους αγρότες με πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επιτρέποντας την απίστευτη αισχροκέρδεια στα καύσιμα.

Ανώνυμος είπε...

pitsirikos
Είναι λάθος των αγροτών να κλείνουν τις εθνικές οδούς. Το σωστό θα ήταν να μπουκάρουν στην Αθήνα. Οι Ευρωπαίοι αγρότες πάνε στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας τους με τα τρακτέρ και γίνεται της κακομοίρας. Εδώ οι δικοί μας είναι πολύ τεμπελχανάδες και βαριούνται να ξεκουνήσουν από τα κωλοχώρια τους... Η συνέχεια εδώ

Οι αγρότες παίρνουν τα τρακτέρ, κάνουν πέντε χιλιόμετρα και βγαίνουν και κλείνουν την εθνική οδό. Σιγά την κινητοποίηση - στην Αθήνα πρέπει να έρθουν οι αγρότες για να γίνει του Κουτρούλη ο γάμος.

Φανταστείτε να μπούνε μέσα στην Αθήνα οι αγρότες και να πάνε στο Σύνταγμα με τις αγελάδες και τα πρόβατα.

Σκεφτείτε πόσο εντυπωσιακό θα είναι –εκεί που θα διαδηλώνουν οι αγρότες μπροστά στη Βουλή και θα χύνουν τα λάδια μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη- να πλακώσουν και οι αντιεξουσιαστές, οι μπάτσοι, οι μαθητές, οι κουκουλοφόροι, οι τρομοκράτες και οι απαγωγείς. Θα γίνει της Πόπης! Θα ξανακάνουμε Χριστούγεννα!

Φανταστείτε τα τρακτέρ να ανεβαίνουν την Ερμού, από πίσω τα γελάδια και τα κατσίκια, από πίσω οι αντιεξουσιαστές και από πίσω οι μπάτσοι. Θα ξαναγίνουμε πρώτη είδηση σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου. Πρώτα θα παίζει ο Κοκκινούλης και μετά ο Ομπάμα.

Αν μάλιστα ρίξει και λίγο χιόνι, θα είναι όλα υπέροχα.