Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ισοπεδώνουν τη Γάζα


Εκατόμβες θυμάτων προκαλεί το ανελέητο σφυροκόπημα των Ισραηλινών.

Η ελληνική κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίζονται σε χλιαρές δηλώσεις "ίσων αποστάσεων".

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εδώ και σε όλο τον κόσμο.
Σε μπουκοτάζ των ισραηλινών προιόντων μας καλεί ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Είναι τα προιόντα που ο αριθμός στο barcode ξεκινά με 729.
Επίσης δεν ξεχνάμε την Κωνσταντίνα Κούνεβα: την ηρωίδα συνδικαλίστρια που της βούτηξαν το κεφάλι μέσα σε ένα κουβά με βιτριόλι, προς παραδειγματισμό για τους υπολοίπους.
Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα, είναι 5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση αλληλεγγύης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα σε περίπλοκα παιχνίδια ισορροπιών, κέρδους και κυριαρχίας, μικρές ζωούλες κομματιάζονται.

Πόση ψυχραιμία να έχεις ανάμεσα σε τόσα πτώματα;

Πόσο κοστίζουν τα καμένα μάτια της κ.Κούνεβα; Ο εργοδότης που κρύβεται; γιατί κανείς δεν τον αναζητά να τον ρωτήσει;

Κάτω απο όλες τις διαφορετικές όψεις της βαρβαρότητας και τις κομψές εκφράσεις, βρίσκεις το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, την ισχύ, που πια δεν είναι πολιτική αλλά αμιγώς και ξεκάθαρα οικονομική:

Κάποτε οι βασιλείς και οι φεουδάρχες χρησιμοποιούσαν τους Εβραίους για να διακινούν τα χρήματα και να εισπράτουν το κοινωνικό μίσος για τον εισπράκτορα. Τους είχαν στο χέρι, άνθρωποι που δεν θα συγκέντρωναν στρατό, δεν είχαν πολιτική επιρροή. Όταν τα χρειαζόντουσαν έκαναν διωγμό των παρείσακτων μιαρών Εβραίων. Ακριβώς το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ (σε συνεργασία και με τους σιωνιστές του Μπεν Γκουριόν).

Και τότε δεκάδες χιλιάδες, εκατομμύρια αθώοι Εβραίοι θυσιάζονταν. Σήμερα τη θέση των εξιλαστήριων θυμάτων έχουν πάρει οι "τρομοκράτες" της μέσης Ανατολής.

Όχι ότι πάντα χρειάζονται "ηθικές" δικαιολογίες- στη μαρτυρική ρημαγμένη Αφρική, οι γενοκτονίες θεωρούνται πια κάτι σαν νόμος της φύσης. Κι ας ξέρουμε καλά ότι είναι πάλι η ίδια πλανητική ύβρις που καταδικάζει το 80% του πληθυσμού της γής και απειλεί να καταστρέψει κάθε μορφή ζωής.

Ως πότε θα μαλώνουμε, ανίσχυροι, με την τηλεόραση; Ως πότε θα μένουμε έκπληκτοι κοιτώντας τα παιδιά μας να γίνονται κουκουλοφόροι της οργής;

Γέμισαν τα μάτια μας εικόνες φρίκης.
Πόση ψυχραιμία να έχεις ανάμεσα σε τόσα πτώματα;

Ανώνυμος είπε...

Έτοιμοι να πολεμήσουν τους Ισραηλινούς στους δρόμους της Γάζας είναι χιλιάδες μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης, καθώς οι μάχες διεξάγονται πια μέσα στα όρια της πόλης-
500.000 άνθρωποι μέσα στην πόλη, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε βόμβες και σφαίρες.
Τζάμπα αίμα, στη φθήνια

Ανώνυμος είπε...

Η Σοσιαλιστική Διεθνής, που κρύβεται;
Και καλά αυτή κρύβεται ο Πρόεδρός της όμως;
Αφού ο κ. Παπανδρέου καταδίκασε ως ΠΑΣΟΚ την εισβολή, γιατί δεν θέτει θέμα και στη Διεθνή του;
Φοβάται ίσως ότι δε θα έχει απαρτία, αφού ο αντιπρόεδρός του κ. Barak έχει πολλή δουλειά; (Και έχει πράγματι πολλή δουλειά αφού οι Παλαιστίνιες γεννοβολάν αβέρτα σαν κουνέλες και το έργο του αντιπροέδρου μοιάζει με αυτό της Λερναίας Ύδρας).
Ή μήπως φοβάται ότι αν προωθήσει το θέμα θα του πάρουν πίσω το βραβείο οι Εβραιοαμαερικανοί;
Το οποίο έπρεπε να επιστρέψει από μόνος του, όπως έκανε ο γερο-Πάγκαλος με τα κρασιά του υψιπέδου. Βέβαια ο Πάγκαλος είναι παλιός και ξέρει, ή τουλάχιστον έμαθε να φυλάγεται μετά την υπόθεση Οτσαλάν.
Ο Γιώργος πότε θα μάθει;
Η τελευταία ερώτηση είναι ρητορική.

ΣΣ. Νομίζω πως ο Πάγκαλος τους γύρισε πίσω τα κρασιά γιατί παραγωγός και ο ίδιος δε δέχεται να συγκρίνει το κρασί του με άλλα. Από ελληνικό εγωισμό δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ ξέχασε να μιλήσει και για την Κούνεβα. Σε προκυρήξεις αναφερόταν οτι ο εργοδότης της Οικονομάκης είναι στέλεχος του Πασοκ

Ανώνυμος είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/vittorio-arrigoni_05.html

Κατορθώσαμε να μιλήσουμε τώρα (ώρα 01:45) με τον Ιταλό Vittorio Arrigoni, που δεν έχει εγκαταλείψει τη Γάζα.
- Βίκ, η κατάσταση;
- Ένα μεγάλο, τεράστιο σφαγείο. Δεν το συλλαμβάνει ο νους του ανθρώπου.
- Τώρα είσαι στο νοσοκομείο;
- Ναι. Χθες οι ισραηλινοί μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε ένα νοσοκομείο και μεταφέραμε όσους επέζησαν σε ένα άλλο.
- Πως σας ανάγκασαν;
- Περικύκλωσαν το νοσοκομείο, αν και ήταν υπό την προστασία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, πυροβολούσαν όποιον πλησίαζε και άρχισαν να πολυβολούν κατευθείαν στα παράθυρα, τις πόρτες, το κτίριο… Πανικός…
- Τα ΜΜΕ δεν λένε τίποτα;
- Κοίταξε, οι δημοσιογράφοι είναι εκτός Γάζας και όλοι οι ευρωπαίοι είναι εκτός Γάζας, δεν κάνουν άλλο από το να ανακοινώνουν τα κείμενα που τους δίνει η Μοσάντ. Ξέρεις τον Pagliara;
- Τον Claudio Pagliara;
- Ναι, αυτός ο δήθεν ανταποκριτής της RAI, βρίσκεται στο Τελ Αβίδ και δεν κάνει άλλο από το να διαβάζει τις ανακοινώσεις που ετοιμάζει η Μοσάντ για τους ανταποκριτές.
- Μήπως είσαι σκληρός μαζί τους…
- Μα τι λες; Πριν λίγο έφεραν στο νοσοκομείο μια οικογένεια που ξεκληρίστηκε. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ανοιγμένο το κεφάλι ενός μικρού παιδιού;
- Τα ΜΜΕ λένε ότι κυνηγούν τους τρομοκράτες της Χαμάς.
- Γελοίοι υπηρέτες της Μοσάντ είναι. Ποιους τρομοκράτες; Ποια όπλα; Ξέρεις ότι δεν μας αφήνουν να περισυλλέξουμε νεκρούς και τραυματίες; Αυτό δεν το έκαναν να ναζιστικά στρατεύματα του Χίτλερ. Είναι κτήνη!
- Η κατάσταση στην πόλη της Γάζας;
- Πείνα! Δεν υπάρχει τίποτα να φάμε, ούτε ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά. Τα πτώματα αναδύουν τη νεκρική μπόχα παντού. Οι τραυματίες πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει, εκτός από τους αγωνιστές γιατρούς, ούτε μία ασπιρίνη. Πρόκειται για ένα έγκλημα εκ προμελέτης και το έγκλημα αυτό θα βαραίνει για πάντα την Ευρώπη!
- Σκέφτεσαι να φύγεις;
- Είμαι Παλαιστίνιος και θα μείνω ΕΔΩ! Μόνο νεκρό θα με πάνε στην Ιταλία τα κτήνη!
Τι να προσθέσουμε... ελπίζουμε και αύριο να είναι εκεί ο Βίκ, να μιλήσουμε μαζί του και να γίνει ο εφιάλτης όλων των Ευρωπαίων πολιτικών...