Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Βίβλος

Ο Δαβιδ είναι Παλαιστίνιος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρνήθηκαν την είσοδο σε Έλληνες γιατρούς στη Γάζα. Η ομάδα Γιατροί της ειρήνης, βρίσκονται απο χθές στην είσοδο της Ράφας και επιχειρούν να μπουν στη φλεγόμενη περιοχή. Είναι μια μικρή ομάδα γιατρών που στηρίζονται σε δικά τους μέσα και στη βοήθεια των φίλων τους.

"Η ανθρωπιά θέλει ανθρώπους. Τα πολλά λεφτά είναι για να τρώγονται" απάντησε σε δημοσιογράφο ο Νίκος Δούσης μέλος της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

Για να ολοκληρώσουμε τις καταστροφές που προκαλούμε με την αλόγιστη κατανάλωση, κάνουμε και μερικούς πολέμους.

Ανώνυμος είπε...

…….Τα έθιμα της φυλής μας έχουν καταστή ο πυρήν του ηθικού σας κώδικος. Οι νόμοι της φυλής μας έχουν μορφοποιήσει την βάσι όλων των συνταγμάτων σας και των νομικών σας συστημάτων. Οι θρύλοι μας και τα λαϊκά μας παραμύθια αποτελούν την ιερή, (απόρρητη) από γενεά σε γενεά γνώσι, την οποία σιγοτραγουδάτε στα νήπιά σας. Οι ποιητές μας έχουν γεμίσει τα υμνολόγια σας και τα προσευχητάριά σας. Η εθνική μας ιστορία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των ποιμένων σας και των ιερέων σας και των μελετητών σας. Οι βασιλείς μας, οι πολιτικοί μας, οι προφήται μας, οι πολεμισταί μας αποτελούν τους ήρωές σας. Η μικρή αρχαία μας χώρα είναι ο Ιερός σας Τόπος. Η εθνική μας λογοτεχνία είναι το Ιερό σας Βιβλίο (Βίβλος). Αυτά που σκέφτηκε και εδίδαξε ο λαός μας έχουν ανεξίτηλα ενσωματωθή τόσο στην ίδια σας την ομιλία όσο και στην παράδοσί σας, ώστε κανείς από σας δεν μπορεί να αποκαλείται μορφωμένος αν δεν γνωρίζη την εθνική μας κληρονομιά.
Εβραίοι τεχνίτες και Εβραίοι ψαράδες αποτελούν τους δασκάλους και τους αγίους σας, με αμέτρητα αγάλματα λαξευμένα με την μορφή τους και αναρίθμητες εκκλησίες αναγερμένες στην μνήμη τους. Μια Εβραία παρθένα ενσαρκώνει το ιδανικό σας για την γυναίκα. Ένας εβραίος επαναστάτης-προφήτης είναι η κεντρική μορφή της θρησκευτικής σας λατρείας. Έχουμε γκρεμίσει τα είδωλά σας, έχουμε παραμερίσει την εθνική σας κληρονομιά, και τα έχουμε αντικαταστήσει με το δικό μας Θεό και τις δικές μας παραδόσεις. Καμία κατάκτησι στην ιστορία μπορεί έστω αμυδρά να συγκριθή με αυτήν την απόλυτη κατάκτησί μας πάνω σε σας.
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
Marcus Eli Ravage (1928)

Ανώνυμος είπε...

………ο Ιωάννης, απευθυνόμενος σε δυσαρεστημένους Ασιάτες, έχει την πολυτέλεια της απλής ομιλίας. Όπως και να έχει, το φυλλάδιό του με τον τίτλο «Αποκάλυψις», είναι, στην ουσία, μια αποκάλυψις της όλης καταπληκτικής υποθέσεως.
Η Ρώμη, φανταστικά αποκαλούμενη Βαβυλωνία, περιγράφεται λεπτομερώς με τη γλώσσα εκρηκτικού μίσους, σαν την μητέρα των πορνών και των βδελυγμάτων της γης, σαν την γυναίκα μεθυσμένη με το αίμα των αγίων (Εβραίων), σαν τον καταπιεστή των «ανθρώπων και μαζών και εθνών και γλωσσών» και -για να αφαιρεθή κάθε αμφιβολία για την ταυτότητά της- σαν «την μεγάλη πόλι που κυριάρχησε πάνω στους βασιλείς της γης». Ένας άγγελος θριαμβευτικά φωνάζει: «Η Βαβυλωνία η μεγάλη έχει πέσει, έχει πέσει». Στην συνέχεια ακολουθεί μια οργιαστική εικόνα καταστροφής. Εμπόριο και βιομηχανία και θαλάσσιες συναλλαγές βρίσκονται στο τέλος. Τέχνη και μουσική και «η φωνή του γαμπρού και της νύφης» έχουν σιωπήσει. Σκότος και ερήμωσις κυριαρχούν σαν το πέπλο πάνω στην σκηνή. Οι ευγενικοί Χριστιανοί κατακτηταί κυλιούνται ηδονικά μέσα στο αίμα μέχρι τις σέλες των αλόγων τους. «Αγαλλιάστε πάνω από αυτήν, εσύ ουρανέ, και σεις άγιοι απόστολοι και προφήτες, γιατί ο Θεός την εκδικήθηκε για σας».
Και ποίο το τέλος και ο σκοπός όλου αυτού του χάους και της καταστροφής; Ο Ιωάννης δεν συγκρατεί τα λόγια του για να μας πη. Γιατί κλείνει την ευσεβή του προφητεία με ένα όραμα από τις δόξες της νέας -δηλαδή της αποκατεστημένης- Ιερουσαλήμ. Όχι κάποια αλληγορική φαντασίωσι, να ξέρετε, αλλά κυριολεκτικώς η Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα του μεγάλου ξαναενωμένου βασιλείου των «δώδεκα φυλών των παιδιών του Ισραήλ» (Σ.Μ. Το Ισραήλ ιδρύθη 20 χρόνια μετά αυτό το άρθρο).
Μπορεί κανείς να απαιτήση κάτι πιο ξεκάθαρο;
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
Marcus Eli Ravage (1928)

Ανώνυμος είπε...

Για να μη ξεχνιόμαστε.
Ποιόν αποκαλούσαν οι Λιβαδίτες Οβραίο ή Οβριό;
Και για ποιό λόγο;
Το άκουσα πρόσφατα γιατί δεν είμαι από δω και δε συμφωνώ καθόλου.
Εκτός άμα αυτό που άκουσα είναι παρατσούκλι και όχι καταγωγή.
Οι Εβραίοι από ότι ξέρω έχουν το όνομα του τοκογλύφου, του καταστροφέα των πολιτισμών, του τσιγκούνη εμποράκου, του μαγαζάτορα με το τεφτέρι, του άθλιου τίποτε που προσπαθεί να αναρριχηθεί, του εμπορευομένου ακόμη και το γάμο του μέσω της προίκας εννοώ κλπ, κλπ.
Ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα. Εγώ γνωρίζω Εβραίους, που δε συμπεριφέρονται έτσι. Γνωρίζω και άλλους Εβραίους που συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα.
Μέχρι γενοκτονίας άμα χρειαστεί.!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

φίλε Αλέκο, ξεκάθαρο.

Το πρωί σε μια τηλεοπτική αναφορά, ο δρ.διεθνών σχέσεων Πάσιας, μέλος της ομάδας FREE GAZA, έλεγε ότι ακόμη και αν οι ΗΠΑ επι της παρούσης δεν πολυεξυπηρετούνται με αυτά που κάνει το Ισραήλ, εξυπηρετείται η παγκόσμια ελιτ του χρήματος οι σχέσεις της οποίας με τα σιωνιστικά κέντρα εντός και εκτός Ισραήλ είναι άρρηκτες.

Υπάρχει και το αντίπαλο δέος:
Ο Δελαστικ ανέφερε ότι το ισλαμικό κίνημα στην Αίγυπτο είναι εκρηκτικό (χιλιάδες είναι στις φυλακές) ενώ εαν εξεγερθεί η Δυτική Όχθη, το Ισραήλ θα δυσκολευτεί σημαντικά λόγω των χιλιάδων εποικιστών Εβραίων.

Εκτός απο το Ιράν, υπάρχει και ο Λίβανος και η Συρία. Υπάρχουν και άλλες πληγές στην περιοχή: Ιρακ, Αφγανιστάν, Πακιστάν.

Όπως έλεγε και ο γλαφυρός Ραφαηλίδης στο βιβλίο του "Οι Λαοί της Μέσης Ανατολής", αν κάποτε οι άνθρωποι αυτοί που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα απο τους Δυτικούς τα τελευταία 100 χρόνια, μόνο και μόνο γιατί είχαν την ατυχία να κάθονται πάνω σε πετρέλαια, ενωθούν απο την αγανάκτηση αλοίμονο σε όσους βρεθούν μπροστά τους.

Ανώνυμος είπε...

φίλε άσχετε, που όπως βλέπω σχολιάζαμε ταυτόχρονα, σε ποιόν αναφέρεσαι;

Πάντως απο τους πιο ηρωικούς ανθρώπους είναι οι ισραηλίτες που έχουν το κουράγιο να αντιστέκονται. Είναι αρκετοί και σημαντικοί αλλά το Ισραήλ έχει φιμώσει οποιαδήποτε διέξοδό τους στη δημοσιότητα. Δεν είναι όλοι Άμος Οζ - εξάλλου γιαυτό δεν έχουν και την προβολή του.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι φίλοι της Συμ/ταξης μήπως γίνεστε υπερβολικοί.

Μήπως δηλαδή δεν είναι έτσι και σε λίγε μέρες, ο συμπαθής μαυρούλης με τα μεγάλα αυτιά, που κατάφερε με τον αγώνα του να ξεφύγει από την καλύβα του μπάρμπα Θωμά και να μεταπηδήσει στο Λευκό Οίκο, αυτός που λογικά εκφράζει τον καταπιεσμένο παγκοσμίως –προφανώς ο μπαμπάς του θα έχει υποστεί τα ρατσιστικά πάνδεινα πριν παντρευτεί την Αμερικάνα και ενόσω ήταν βοσκός και δουλάκι των Βρετανών στην Κένυα– μόλις αναλάβει σε λίγες μέρες την εξουσία θα επιλύσει με καταπληκτικό τρόπο όλα τα προβλήματα της γης;

Γιατί εγώ δεν πιστεύω στις κακίες που λένε για όλους τους προέδρους των ΕΠΑ, ότι δηλαδή είναι αχυράνθρωποι, ότι τους προωθεί η ΠΕΚΑ (Παγκόσμια Ένωση Κακών Ανθρώπων), ένα δίκτυο αποτελούμενο από μαφιόζους, συνδικάτα εγκλήματος, χονδρεμπόρους ναρκωτικών, κατασκευαστές όπλων, golden boys, παγκόσμιο αδελφάτο, δουλικοί κυβερνήτες ευρωπαϊκών χωρών, αρχηγοί εκκλησιών, εβραϊκά λόμπυς κ. α. ) και τους γλύφει η ΟΓΚΥΧΩΣΤΕΛ (Ομοσποδία Γελωτοποιών Κυβερνήσεων Χωρών Σαν Την Ελλάδα).
Λέτε να έχουν και οι Αμερικάνοι τη δική μας παροιμία που λέει
"οι μουτσοι που ...με γίνανε καπετάνιοι";
ή θα την έχουν μετατρέψει σε:
"οι μαύροι που ...με γινήκανε προέδροι".

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να πω σε ποιον αναφέρομαι γιατί δεν έχω ιδία αντίληψη, απλώς άκουσα. Οι παλιοί Λιβαδίτες προφανώς ξέρουν.

Και φυσικά γνωρίζω και είμαι με το μέρος των Ισραηλινών που χρόνια τώρα αντιστέκονται αλλά....
Δ. Σπ.
Παλιά η έννοια του Εβραίου (εβραίος με τη θρησκευτική έννοια) έδινε κακή εικόνα όχι πολιτική αλλά συμπεριφοράς ανθρώπων που με τον τρόπο τους έδιναν πλάτες στο Σιωνισμό.
Τίποτε παράξενο.....

Τυχαία γράφουμε παράλληλα, γιατί είναι η blogoμέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός Παλαιστίνιος
Με τα ματάκια του γεμάτα απορία και φόβο. Που ψάχνουν να βρουν από πού να φυλαχτούν και προς τα πού να ρίξουν το πετραδάκι της σφεντόνας, μήπως και απωθήσουν τους πυραύλους. Μπορεί να έχει χάσει τη μαμά του ή τα αδερφάκια του.
Προσπαθεί τρεμάμενο σαν το μικρό ζωάκι να αμυνθεί ενστικτώδικα. Δεν ξέρει προς τα πού να στραφεί, δεν ξέρει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνει, δε θα έχει και εναλλακτική λύση. Μπορεί να μην έχει σπίτι να κρυφτεί. Αν μπορεί κανείς να κρυφτεί στη Γάζα.
Δεν ξέρει ότι η εικόνα του ταξιδεύει και αποκτά φίλους.
Ξέρει μόνο ότι αν ζήσει, θα κάνει πάντα αντίσταση.
Τα παιδιά μου κοιμούνται ακόμη γιατί ξενύχτησαν στο μπαράκι!!!
Η υπουργός μας των εξωτερικών δεν ξέρω τι κάνει. Σε κάποιο γκαλά θα ήταν και αυτή!!
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είδαν την εισβολή από τις ειδήσεις (ο δικός μας δεν το είδε, έβλεπε ένα βίντεο, θα το μάθει σε τρεις μήνες και θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί)

Ανώνυμος είπε...

Οι πιθανότητές για να ζήσει και να αντιστέκεται δεν είναι με το μέρος του. Οι μισοί κάτοικοι της Γάζας είναι παιδιά, το 80% κάτω απο 30 ετών. Είναι μεγάλη ατυχία να γεράσεις στην Παλαιστίνη, θα έχεις απομείνει φριχτά μόνος.

Ανώνυμος είπε...

Μπουκοτάζ στα Starbuks που είναι ισραηλινών συμφερόντων είναι η καμπάνια που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Διαδώστε το.