Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Στο Κάστρο



Στο Κάστρο χτυπάει η καρδιά των αγροτών της Βοιωτίας. Και όχι μόνο...

Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον

Η Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον χαιρετίζει το νέο Συντονιστικό όργανο των Βαγαίων Αγροτών και τους εύχεται καλούς αγώνες και επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους.
Η Πρωτοβουλία ενόψει των Πανελλαδικών Κινητοποιήσων δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτών ενάντια στον αφανισμό της αγροτιάς και αντιτίθεται στην μετατροπή του εύφορου κάμπου μας σε βιομηχανική περιοχή.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://lamianews.blogspot.com/
Απέτυχε το σχέδιο Κοκκινούλη-Χατζηγάκη να ελέγξουν τα μπλόκα των αγροτών
Σε άτακτη αναδίπλωση παίρνουν πλέον οι ηγέτες των αγροτών από τα Τέμπη μετά τη συνάντηση που είχαν στη Λαμία. Μπροστά στον κίνδυνο διάσπασης και κυρίως μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικής χρέωσης για συναλλαγή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οι συνδικαλιστές του Κοκκινούλη εγκαταλείπουν προς το παρόν τα περίεργα παιχνίδια και δηλώνουν απογοητευμένοι από τη συνάντηση.
Ωστόσο απέφυγαν τις δημόσιες δηλώσεις για να την αξιολογήσουν δεσμευμένοι από την απόφαση του συντονιστικού οργάνου η οποία έλεγε ότι θα πάνε θα ακούσουν και θα επιστρέψουν να ενημερώσουν
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλίμα στα μπλόκα των αγροτών είναι εκτός ελέγχου και μάλιστα στην κάθοδό τους προς Αθήνα απέφυγαν να περάσουν από το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο αφού πρώτα πληροφορήθηκαν ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα που έφτασαν στη Λαμία συνδικαλιστές προερχόμενοι από την Αθήνα μετά τη συνάντηση που είχαν δεν έκρυψαν την απαισιοδοξία για τις εξελίξεις. Πάντως σε Φθιώτιδα και Βοιωτία οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο βία κινδυνεύοντας ακόμη και τη διάσπαση.

Ανώνυμος είπε...

Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν για τη βόρειο Ελλάδα και τη Θράκη αγρότες από τη Λαμία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν υπογραφές από διάφορα σημεία όπου βρίσκονται αγρότες στο δρόμο για να συγκροτήσουν ένα πανελλαδικό όργανο.
Ήδη έχουν κάνει την πρώτη υποχώρηση προς την πλευρά του κ. Κοκκινούλη και έχουν δεχθεί να μετέχουν 4 αγρότες από τη συντονιστική επιτροπή των Τεμπών όταν από άλλες συντονιστικές επιτροπές μετέχουν πολύ λιγότεροι.
Η πρώτη απόπειρα για τη συγκρότηση του πανελλαδικού οργάνου έγινε την περασμένη Δευτέρα και μάλιστα τη συγκεκριμένη απόπειρα τορπιλίστηκε από χαμηλόβαθμους εκπροσώπους του κ. Κοκκινούλη.
Η στάση του εκείνη σε συνδυασμό με τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης με το που ανέλαβε το Υπουργείο ο κ. Χατζηγάκης μαζί με την προσπάθεια να προσδιορίσει με σαφήνεια το οικονομικό επίπεδο της διαπραγμάτευσης πολύ πριν οι αγρότες βγουν στο δρόμο έχει δυναμιτίζει το κλίμα και αμφισβητείται από τους αγρότες και μάλιστα έντονα.
Οι υπόλοιποι αγρότες περιμένουν ότι και σήμερα θα προσπαθήσει να το επιλύσει την πιθανότητα συγκρότησης ενός πανελλαδικού οργάνου ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να απαξιώσει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία.
Αν και ο ίδιος ο κ. βρίσκεται εντελώς μακριά από το προσκήνιο όλα συγκλίνουν ότι καθορίζει τις ίδιες τις εξελίξεις από το παρασκήνιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να έχεις δίκιο, πάντως ανώνυμε τελευταίε νομίζεις ότι λύνεται το πρόβλημα μόνο με τέτοιες κινητοποιήσεις;
εκτός απο λίγα χρήματα παραπάνω, δεν χρειάζονται πιο ριζικές λύσεις;
έπειτα υπάρχουν και άλλες μορφές πίεσης που θα βοηθούσαν και την κοινωνία: να κλείσουν τις εφορίες να μην εισπράτει έσοδα το δημόσιο

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι πρώτη φορά κομμένη στα 5!

Πάνω από 7500 τρακτέρ και 14000 αγρότες είναι αυτή τη στιγμή κατά μήκους της Εγνατίας αλλά και της Εθνικής οδού.

Κλειστά από τους αγρότες παραμένουν τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής και η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης είναι κλειστή στην κοιλάδα των Τεμπών, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στις Μικροθήβες και στο Κάστρο.Αλλά κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλη της υπόλοιπη Ελλάδα,από τη Κρήτη ως τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη!

Όλοι οι αγρότες δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα παραμείνουν στα μπλόκα έως ότου δοθεί λύση στα προβλήματά τους.

Ο κύριος Χατζηγάκης,όπως λένε οι αγρότες,κάποτε ανέβαινε μαζί τους στα τρακτέρ και φώναζε περισσότερο από αυτούς.... τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα που είναι στη κυβέρνηση και κάνει την πάπια κανονικότατα!!..