Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Επιχειρησιακό για κλάματα

( στη συμβολική τιμή των 236 εκ. € )
Αγανάκτισε η φίλη "κατακαημένη Λιβαδείτισα" που μας έστειλε ένα καυστικό σχόλιο - απο περιβαλλοντική και όχι μόνο άποψη- για το σχέδιο που εκπονήθηκε και ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, την Τετάρτη 28/1. Ιδού:

«Κατακαημένη Λιβαδειά»
Είναι ο εναλλακτικός τίτλος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Λιβαδειάς και των Νομικών του Προσώπων. Πρόκειται για κείμενο μεγαλειώδους έμπνευσης ! Μνημείο οραματισμού και φαντασίας ! Επίσης μνημείο συγκρότησης και ευρηματικότητας. Είναι ένα αριστούργημα, που μας υπόσχεται πως η Λιβαδειά θα γίνει αγνώριστη σε λιγότερο από 2 χρόνια (Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα έχουν διάρκεια μιας Δημαρχιακής θητείας, δηλαδή το συγκεκριμένο ως το 2010).

Για να πάρετε όλοι μια ιδέα (να μην κρατήσω αυτόν τον πλούτο μόνο για τον εαυτό μου), αντιγράφω ολίγα μαργαριτάρια :
- Στη Λιβαδειά θα δημιουργηθούν και Βιομηχανικό Πάρκο και περιοχή οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) και υποδοχέας προς εξυγίανση της μεταποιητικής δραστηριότητας (επιστημονικός όρος για τους μυημένους). Όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως, τι διάολο πρωτεύουσα είμαστε ; Τα χρειαζόμαστε, δεν τα χρειαζόμαστε, άστα να υπάρχουν για μια ώρα ανάγκης, άνθρωποι είμαστε βρέ αδελφέ!
- Στην πόλη δεν θα κατασκευαστούν νέες πλατείες και παιδικές χαρές, ούτε θα εμπλουτιστεί με πράσινο. Αλλά το υπάρχον θα συντηρείται. Τι τα θέλουμε τα πολλά – πολλά ; Για φασαρία ; Άμα θέλουμε άπλες και πρασινάδες, εδώ δίπλα είναι τα βουνά, πεταγόμαστε και ψήνουμε και κανα κοντοσούβλι.
- Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Η δύναμη είναι στο «πώς» : Με δημιουργία αιολικών πάρκων στον Ελικώνα ! Μεγαλοφυές : ξεριζώνεις τα έλατα, φυτεύεις ανεμογεννήτριες και η τοπική οικονομία ανθεί αυτομάτως (Κάθε Λιβαδείτης θα έχει δική του ανεμογεννήτρια . Ετοιμαστείτε παιδιά, θα φάμε με χρυσά κουτάλια… )
- Βελτιώσεις στην καθαριότητα δεν προβλέπονται, είναι όλα τέλεια. Επίσης άριστος είναι και ο εξοπλισμός της, να μην μπούμε σε έξοδα… Άλλωστε η καθαριότητα είναι μικροαστική αντίληψη, που μας αποσπά την προσοχή από πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τα σκουπίδια. Εις το εξής θα τα καίμε. Και τα δικά μας και της Αττικής παρέα, που θα μας τα εμπιστευτεί, καθότι είμαστε φερέγγυοι.

Η συνέχεια και Το πλήρες κείμενο εδώ

13 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Το κείμενο ήρθε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το ενσταντανέ απο τη γνωστή ταινία, είναι ευγενής προσθήκη της σύνταξης.
Μερικά κείμενα σε εμπνέουν.

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία πρόταση της φίλης να προστεθεί άλλη μια (στις τόσες) δράση για μεταδημότευση και πληρωμένα τα έξοδα ψυχοθεραπείας όσων είχαν το μαζοχισμό να διαβάσουν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα,
θα μας έρθει πολύ φθηνά.
Παίζει να ήταν και η μόνη που το διάβασε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ξένος είμαι. Αλλά σας παρακαλώ μην ανέχεστε να σας κοροϊδεύουν. Μα είναι δυνατό να εξαγγέλονται τόσες κουταμάρες μαζεμένες;;;;

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και είναι και μάλιστα έχει και περισσότερες, αυτά εδώ ήταν τα κύρια σημεία.

Ανώνυμος είπε...

και να φανταστείς ότι πληρώσαμε κιόλας για να μας τις εξαγγείλουν (αλήθεια τι πληρώσαμε;
κανένα 40αρι χιλιάρικα ή παραπάνω;)

Ανώνυμος είπε...

Να η ευκαιρία να πω δυο λογάκια στον Παλαιολόγο :
"Χρήστο, κατάλαβέ το, αυτός είναι Δήμαρχος! Το τι κοσμογονία θα συντελεστεί στη Λιβαδειά την επόμενη διετία είναι ασύλληπτο!!! Όχι σαν κι εσένα, που ήθελες τετραετίες και χρονοτριβούσες. Χώρια που καθυστερούσες με τις απαλλοτριώσεις. Τι τις ήθελες; Ενώ τώρα, θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα τρίβουμε τα μάτια μας : Και ξαφνικά χτες το βράδυ, μεταφέρθηκε το Πανεπιστήμιο σε καινούργιο κτίριο, έγινε 5ωροφο υπόγειο πα΄ρκιγκ στο Ζάππειο, κατασκευάστηκε η Αισχύλου και φύτρωσε και μια μονάδα καύσης, έτσι για να σπάει η μονοτονία της ειδυλλιακής πόλης... Αλλά τι να κάνεις κι εσύ Χρήστο ; Μήπως είχες και καλούς συνεργάτες;"

Ανώνυμος είπε...

αυτή τη φωτογραφία να την κρατήσετε θα ξαναχρειαστεί σίγουρα, ο τίτλος της ταινιάς αν θυμάμαι καλά είναι "υπάρχει και φιλότιμο"

Ανώνυμος είπε...

στην Πλαταιών πάλι καίνε απο το πρωί, λάστιχα, πλαστικά, ξύλα και σαβούρα

όλα καρκινογόνα- όλα απαγορεύεται

δίπλα ακριβώς είναι η Πυροσβεστική

έχει ξαναγίνει καταγγελία για το συγκεκριμένο μέρος αλλά κανείς δεν συγκινείται

ο μισθός να πέφτει...

Ανώνυμος είπε...

ο σύλλογος Ελικωνίων δεν μάζευε υπογραφές για να ξαναφέρει το θέμα των ανεμογεννητριών στο δημοτικό συμβούλιο;
τι έγινε με αυτό, ξεχάστηκε;

Ανώνυμος είπε...

όσο για το κάψιμο, η δημοτική αστυνομία νάναι καλά και θα μόλις ενισχυθεί θα αναλάβει

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε και ο Κκλαμάνης το επιχειρισιακό σχέδιο του Δήμου Λιβαδειάς και λέει:
-Ρε έμεινα πίσω κάτι πρέπει να κάνω
Και άρχισε να κόβει δέντρα.
Να του δείξουμε και το Ξενία. Να πάρει ιδέες ο Κακλαμάνης. Αυτό το Μουσείο σα να πάλιωσε...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε πολύ καλό ε;

Ανώνυμος είπε...

Κακλαmoney είναι το νέο ψευδώνυμο του Αθηναίων, καμμιά πρόταση για τον δικό μας έχετε;