Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Φώς

Χύθηκε άπλετο φως...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το φως που καίει
φως για το Βατοπαίδιο
σαν το αχνό φως που άναψε για το Βοιωτοπέδιο
και το φύσηξαν στα γρήγορα

Ανώνυμος είπε...

και άλλο φώς : Λάδι η ΕΛ.ΑΣ
Πόρισμα ΕΔΕ για διασυνδέσεις μελών της ΕΛ.ΑΣ με μέλη της Χρυσής Αυγής: η συνήθης συγκάλυψηδημοσιεύτηκε χθες από anonymous

­Πόρισμα ΕΔΕ για διασυνδέσεις μελών της ΕΛ.ΑΣ



με μέλη της Χρυσής Αυγής:



η συνήθης συγκάλυψη,



με παραπομπή της υπόθεσης στο Αρχείο!!!







Πριν περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης (2/2/2008) είχαν δει το φως της δημοσιότητας τεκμηριωμένες καταγγελίες σχετικά με διασυνδέσεις αστυνομικών με μέλη ακροδεξιών ομάδων και οργανώσεων. Συγκεκριμένα είχαν δημοσιευτεί σε πολλές εφημερίδες στοιχεία και φωτογραφίες όπου φαινόταν σε κεντρικό σημείο της Αθήνας να υπάρχει επιχειρησιακή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων.

Ανάλογο βιντεοσκοπημένο υλικό προβλήθηκε το βράδυ της ημέρας εκείνης στα κανάλια: φιλικές κουβεντούλες αστυνομικών και νεοναζί, υπό τη σκέπη του αγάλματος του Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, και λίγο αργότερα τα μέλη των νεοφασιστικών οργανώσεων να περνούν ανάμεσα από τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων και να επιτίθενται στους αντιφασίστες διαδηλωτές με τη συνήθη βιαιότητά τους (υπήρξε και μαχαίρωμα αντιφασίστα διαδηλωτή κατά την επίθεση αυτή).

Ανώνυμος είπε...

Μετά έγινε ΕΔΕ και να τα αποτελέσματα :
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ.Δ/νση: Π. Κανελλοπούλου 4

Τ.Κ.10177 ΑΘΗΝΑ

Β 210 69 20 287

ΓΑΧ: 210 69 94 841

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. : 7017/4/9259



Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΣ:ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΕΝΤΑΥΘΑ



Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι η αναφερόμενη, στο 7017/4/8116 από 17-04-2008 έγγραφο μας σε απάντηση της 9181/ 27-03-2008 ερώτησης του ανωτέρω κ. Βουλευτού, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), που διενεργήθηκε από ανώτερο Αξιωματικό, ολοκληρώθηκε και με την από 18-09-2008 απόφαση του αρμόδιου οργάνου (Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού Αττικής) τέθηκε στο αρχείο, καθόσον δεν διαπιστώθηκαν πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην υπόθεση αστυνομικών. Ωστόσο, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του αξιολογούν κάθε στοιχείο και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, καθώς και την ταυτοποίηση αυτών με τις αξιόποινες πράξεις, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των εν λόγω επεισοδίων.

Παράλληλα, για τις συνθήκες που έλαβαν χώρα τα εν λόγω επεισόδια από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κατ' αγνώστων δραστών για παράβαση των άρθρων 42, 45, 181, 189, 299, 309, 374 και 382 του Π.Κ. και του ν. 2168/ 1993 "περί όπλων", ενώ εκδηλώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες και μεταξύ άλλων, εξετάσθηκαν εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και ιδιώτες. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεων που εμπλέκονται αστυνομικοί, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία, σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση που η αμετάκλητη ποινική απόφαση είναι καταδικαστική και διαπιστώνεται πειθαρχικό παράπτωμα που συνεπάγεται πειθαρχική ποινή απόταξης ή αργίας με απόλυση, ενώ είχε επιβληθεί πρόσκαιρη παύση ή κατώτερη πειθαρχική ποινή ή δεν επιβλήθηκε ποινή, η πειθαρχική δίκη επαναλαμβάνεται για τυχόν επιβολή ποινής αργίας με απόλυση ή απόταξη.



Πέραν αυτών, έγινε δεκτή πρόταση της «Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», για σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει το θέμα της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας στο επίπεδο της βασικής εκπαίδευσης αλλά και της μετεκπαίδευσης.

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι, με πρωτοβουλία μας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η αναμόρ­φωση και ο εκσυγχρονισμός του πειθαρχικού δικαίου, σε πλήρη συμμόρφωση προς τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αρχής της αναλογικότητας και της αξιοκρατίας. Ήδη, δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. το σχετικό προεδρικό διάταγμα (π.δ. 120/2008), το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ­