Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Επιστολές για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Χαιρώνεια


Επιστολή -έκκληση για προσωπική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή απευθύνουν οι Δήμαρχοι Δαύλειας και Χαιρώνειας "προκειμένου να αποτραπεί η κατασκευή μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των Δήμων Χαιρώνειας και Δαύλειας."

Η επιστολή διατρέχει τους λόγους που αντιδρά η τοπική κοινωνία στη δημιουργία της μονάδας, το ιστορικό της υπόθεσης και καταλήγει: "Θεωρούμε άδικη και αντιδημοκρατική την διαδικασία που παρακάμπτει και αγνοεί τις απόψεις, τον σχεδιασμό και τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής που εμβρόντητοι βλέπουν να τινάζονται στον αέρα οι προσπάθειες και οι κόποι τους, οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι που έχουν επενδυθεί. Θεωρούμε ανακόλουθη την Πολιτεία που χωρίς να λάβει υπόψη τις δημόσιες επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή, επιτρέπει σε μια ιδιωτική επένδυση να τις ακυρώσει.
Σας καλούμε να μην επιτρέψετε να συμβεί γιατί φοβόμαστε ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι αξεπέραστα και μη αντιστρεπτά.
Η αγανάκτηση των πολιτών από τις μεθοδεύσεις που επί τόσα χρόνια παρακάμπτουν όχι μόνο την εκφρασμένη τοπική βούληση αλλά και την ίδια τη νομιμότητα, έχει οδηγήσει στη σθεναρή απόφαση όλων αντισταθούν με κάθε τρόπο και να προσπαθήσουν μόνοι τους να περιφρουρήσουν το χώρο και την ιστορική κληρονομιά που αποτελεί παγκόσμια παρακαταθήκη και που δεν ανήκει μόνο σε μας, αλλά και στις γενιές που θάρθουν."

Επίσης κοινή επιστολή απευθύνουν οι δύο Δήμαρχοι, στο νέο Υπουργό Πολιτισμού κ.Α.Σαμαρά αφού ο απερχόμενος Μ.Λιάππης δεν υπέγραψε την υπουργική απόφαση μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Στην επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι :"Το θέμα αναπέμφθηκε από τον προκάτοχό σας κ. Μιχάλη Λιάπη, μετά από σιωπή 5 μηνών παρά τις προσπάθειες μας να τον συναντήσουμε και παρά τις επιστολές που αποστείλαμε οι δήμαρχοι Χαιρώνειας και Δαύλειας, αιφνιδιαστικά, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008. Αιτιολογία της αναπομπής αποτέλεσε νέα αίτηση της ENELCO με την οποία επικαλέστηκε μείωση του όγκου της μονάδας, πρόταση που ωστόσο είχε συζητηθεί και απορριφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ." και καταλήγει "Ζητάμε συνάντηση μαζί σας πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση, ώστε να σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας για μια μονάδα, η οποία όπως όλες οι πλευρές αποδέχονται, θα μεταβάλλει πλήρως τη φυσιογνωμία της περιοχής μας."

Τέλος κοινή επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν και στην Εφημερίδα ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ για δημοσίευμα της ( Διαβάστε:
όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Καταγγέλλουμε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διαστρεβλώνει απόλυτα την πραγματικότητα και επικαλείται ανακρίβειες, υπερβολές και υπονοούμενα προκειμένου να συκοφαντήσει τους αγώνες των Δήμων Χαιρώνειας και Δαύλειας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ενάντια στη συγκεκριμένη μονάδα. Υπηρετεί την χειρότερη μορφή δημοσιογραφίας που με «κατασκευασμένα» άρθρα προσπαθεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός ενεργειακού κολοσσού όπως η ΕΝΕL και του ομίλου Κοπελούζου."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και δυο φωνές δημάρχων που εκφράζουν το περι δικαίου αίσθημα. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

μόνο για το δήμαρχο λιβαδειάς δε λέτε τίποτε, γιατι; δεν έχει φωνή αυτός; στο ίδιο κόμμα είναι στο κάτω-κάτω

Ανώνυμος είπε...

ela re pou den exei foni. oloklori kakofonia einai.
ntropi

Ανώνυμος είπε...

Έχετε να σχολιάσετε κάτι σε αυτή την ανάρτηση http://viotia.blogspot.com/2009/01/enelco.html
περί του ίδιου θέματος?? ¨Ειναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα όλη η επιχειρηματολογία των συμμετεχόντων..!!

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε πράγματι φίλε μου να σχολιάσουμε και σε αυτή και στις πανομοιότυπες που εμφανίστηκαν και σε άλλα ιστολόγια, ότι τους "προθύμους" της ΕΝΕΛΚΟ τους ζήσαμε και απο κοντά.
Εδώ δεν δίστασε να εμφανιστει ο κ.Αγνιάδης που ειναι και δημόσιο πρόσωπο, θα διστάσουν ένας ή περισσότεροι "ανώνυμοι" σχολιαστές;