Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Eπιμένουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας

Ξεκίνησε πάλι ο Αρίων, σήμερα (Τετάρτη) στις 10 το πρωί από τη Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα, μεταφέροντας γιατρούς, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια. Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ήδη προειδοποιήσει πως δε θα επιτρέψει την πρόσβαση στο λιμάνι της Γάζας. Τα μέλη της αποστολής διαψεύδουν τη φημολογία που σκόπιμα διαρρέει από την πλευρά του Ισραήλ ότι στο πλοίο επιβαίνουν στελέχη της Χαμάς. Ο Αρίων αναμένεται να φτάσει στα ανοιχτά της Γάζας τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Η Γάζα πεθαίνει. Βοηθείστε στη συγκέντρωση υπογραφών. Πατήστε στον σύνδεσμο για να υπογράψετε : http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace
Ανταπόκριση από τον Αστακό (ενημέρωση 17.40):
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η κινητοποίηση στον Αστακό που είχε διοργανώσει η Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων (που δραστηριοποιούνται και κατά της σχεδιαζόμενης μονάδας λιθάνθρακα, και όχι μόνο). Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και πορεία στο λιμάνι (Πλατυγυάλι). Οι διαδηλωτές έκοψαν τα συρματοπλέγματα και μπήκαν στο λιμάνι όπου τους περίμεναν - ποιοι άλλοι; - άνδρες των ΜΑΤ. Αντίστοιχη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο και χθές.
Ωστόσο, εντείνονται οι φημολογίες ότι η αποστολή όπλων ήδη έγινε και ότι η υπόθεση Αστακού ήταν "αντιπερισπασμός" (Δείτε : Άλλοι καραβιδάκι για δόλωμα και άλλοι …Αστακό! ) ή ότι η αναστολή που ανακοινώθηκε απο την αμερικανική διοίκηση ήταν αναληθής και το λιμάνι του Αστακού χρησιμοποιήθηκε ήδη και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον για παρόμοιες αποστολές χωρίς ... δημοσιεύσεις προκηρύξεων .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«ΕΛΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ»
Αθηναϊκό μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστίνιους διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Κοτζιά. Η συναυλία διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και συνεχίζει την πατροπαράδοτη συνήθεια που έχουμε εμείς οι Έλληνες να το ρίχνουμε στο τραγούδι, ενώ οι άλλοι σφαγιάζονται.
Το αξιοπερίεργο είναι πως λίγες μόλις μέρες πριν είχαν ακυρωθεί οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επειδή ο Νικήτας Κακλαμάνης ήθελε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την αιματοχυσία στη Γάζα - βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε το δήμαρχο να ρίξει μερικούς τόνους πένθιμα πυροτεχνήματα για να εκφράσει τη στενοχώρια του για το δράμα του παλαιστινιακού λαού. Ευτυχώς οι Παλαιστίνιοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία συμπαράστασης που κάναμε για να τους στηρίξουμε, γιατί οπωσδήποτε θα ήταν τεράστιο πλήγμα γι' αυτούς να ακούσουν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Φανταστείτε να τους έρχονται κατακέφαλα οι βόμβες των Ισραηλινών και παράλληλα να είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τον Μαχαιρίτσα να τραγουδάει το «Έλα ψυχούλα μου». Οι βόμβες είναι προτιμότερες.
pitsirikos

Ανώνυμος είπε...

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί το κτίριο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γάζα, μετά από βομβαρδισμό που δέχθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις. Στο κτήριο στεγάζονται και γραφεία δημοσιογράφων διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως το Reuters.

Ανώνυμος είπε...

Το μπλοκάρισμα του Αρίων αποτελεί πράξη κρατικής τρομοκρατίας

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει το μπλοκάρισμα από το Ισραηλινό ναυτικό του πλοίου Αρίων που κατευθυνόταν στη Γάζα. Η παρεμπόδιση του πλοίου του Free Gaza Movement με την απειλή ένοπλης βίας και την απόπειρα εμβολισμού του, αποτελεί πράξη κρατικής τρομοκρατίας, ένα πραγματικό μνημείο αυθαιρεσίας και αθλιότητας. Το κράτος τραμπούκος και επιδειξίας του Ισραήλ όχι μόνο αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστινίους, αλλά και υφαρπάζει μια τεράστια διεθνή θαλάσσια έκταση: Η επίθεση στο Αρίων έγινε σε διεθνή ύδατα δεκάδες μίλια μακριά από την όποια εμπόλεμη ζώνη. Να σημειώσουμε, επίσης, την ένοχη παθητικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτήν την πειρατεία ενός υπό Ελληνική σημαία πλοίου.

Παρά το ότι η αποστολή του Free Gaza δεν κατάφερε εντέλει να φτάσει στη Γάζα, εντούτοις, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και εξέφρασε την ηθική συνείδηση της πολιτισμένης ανθρωπότητας. Η αγωνιζόμενη Παλαιστίνη δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη!

Αθήνα 15/1/2009

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα