Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Πάλι μας έδειξαν την πόρτα

Αποσπάσματα απο Δελτία τύπου

Διεθνής διασυρμός και ανικανότητα της κυβέρνησης
Ολες οι χώρες του ΟΗΕ που συμμετέχουν στο σύστημα εμπορίας εκπομπών έχουν καταφέρει να οργανώσουν και να εγκαταστήσουν σύστημα καταγραφής και αναφοράς των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Όλες; ναι εκτός από μια.
Είναι η ίδια χώρα που πρόσφατα συμφώνησε με την Πολωνία και άλλες 5 χώρες της ανατολικής Ευρώπης.........Είναι η χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός μας χόρτασε παχιά λόγια για την πολιτική του βούληση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου όταν μας επισκέφτηκε ο Αλ Γκορ αλλά η κυβέρνησή του δεν μπορεί όχι να μειώσει τις εκπομπές αερίων αλλά ούτε καν να μετρήσει πόσες είναι.
Aπο τους Οικολόγους Πράσινους

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του Τμήματος Επιβολής του ΟΗΕ (CC-2007-1-10/Greece/EB) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δεν κρίνονται επαρκείς οι πληροφορίες που κατέθεσε εκ νέου η Ελλάδα για το Εθνικό σύστημα καταγραφής εκπομπών, ύστερα από απαίτηση του ΟΗΕ. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15-16 Οκτωβρίου 2008, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν το νέο πακέτο μέτρων της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2020.
Απο τη WWF Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: