Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Αιτήσεις για Αιολικά πάρκα στον Ελικώνα και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων

Επανέρχεται το θέμα της εγκατάστασης νέων Α/Γ στον πολύπαθο Ελικώνα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, αύριο Τετάρτη συζητιέται το θέμα δύο εταιριών που ζητούν την εγκατάσταση Α/Γ . Η Συμπαράταξη θεωρεί απαράδεκτο να καταστρέφεται το μοναδικό δασωμένο βουνό του νομού μας. Με δεδομένο ότι με βάση το χωροταξικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΥΠΕΧΩΔΕ ολόκληρη η περιοχή της Λιβαδειάς έχει προσδιοριστεί ως περιοχή προτεραιότητας για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, θα πρέπει
- να απορριφθούν οι αιτήσεις αυτές αλλά και
- να προσδιορίσει ο Δήμος τους χώρους που μπορούν να υποδεχτούν Α/Γ με χωροταξικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια.
Πιστεύουμε ότι το περιβαλλοντικό όφελος απο την αιολική ενέργεια δεν πρέπει να μηδενίζεται απο την καταστροφή των δασών και την ασύδοτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων όπου και όπως βολεύει τις ιδιοκτήτριες εταιρείες.
Θυμίζουμε ότι η μια απο τις δύο αιτήσεις που επανέρχεται αύριο στο Δ.Σ. είχε κατατεθεί και τον Αύγουστο και τότε με παράσταση μας το είχαμε αποτρέψει. Εντύπωση δε προξενεί ότι το θέμα έρχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τις ίδιες ασάφειες για τις οποίες είχε απορριφθεί απο το Δημ.Συμβούλιο ενώ και τα δύο θέματα έιναι απο τα τελευταία της συνεδρίασης, μιας συνεδρίασης που μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το πρόβλημα με την απώλεια του ΞΕΝΙΑ για το Δήμο. Δ.Σπ.
Σχετικά : Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για εγκατάσταση ανεμογεννητριών
Αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ. του Δήμου Λιβαδειάς στην εγκατάσταση Α/Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια: