Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΘΙΣΒΗΣ

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας Θηβών στην Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης για παρανομίες που έχει κάνει, ύστερα από καταγγελία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στη Βοιωτία. Οι παρανομίες αυτές είναι: 1. Η Καταπάτηση Δημόσιας έκτασης 2. Η Καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας και 3. Η Κατασκευή αυθαιρέτων. Το δικαστήριο θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου 2008 στο Τριμελές Πλημελειοδικείο Θήβας και η απόφαση αναμένεται με ενδιαφέρον από τους τοπικούς παράγοντες και από τους απλούς πολίτες.
Η καταπάτηση Δημόσιας έκτασης δεν περιορίζεται στο τμήμα για το οποίο ασκήθηκε η δίωξη αλλά αφορά στην πραγματικότητα μια μεγάλη δασική έκταση του Δημοσίου, 1.850 στρεμμάτων, που είναι σχεδόν ίση με την έκταση που έχει απαλλοτριωθεί και έχει χαρακτηριστεί σαν ΒΙΠΕ. Μάλιστα στην καταπατημένη έκταση η κατηγορούμενη εταιρία έφτιαξε περίφραξη εμποδίζοντας τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους που από τα παλιά χρόνια είχαν πρόσβαση σ΄ αυτή. Έτσι η εταιρία διπλασίασε την ιδιοκτησία της.
Η καταπάτηση αιγιαλού αφορά την έκταση στους όρμους της Νούσας και Αγγελή, στο Βαθύ, όπου αποκλείονταν οι κάτοικοι της Θίσβης να έχουν πρόσβαση. Με τον τρόπο αυτό, παράνομα είχε δημιουργηθεί ένα μεγάλο γκέτο με συρματόπλεγμα, κάμερες, μέτρα ασφαλείας κλπ που περιέκλεινε την Σωληνουργία Κορίνθου, το παράνομο λιμάνι της Νούσας, το υπό κατασκευή εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Όμως, μετά την εκδήλωση-διαμαρτυρία που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των πολιτών της περιοχής στις 23 Αυγούστου 2008 στο Βαθύ, τα εμπόδια άρθηκαν, τα συρματοπλέγματα έπεσαν στην παραλία τουλάχιστον και ο κόσμος έχει πρόσβαση στη θάλασσα.
Μεγάλη εντύπωση έχουν προξενήσει οι καταγγελίες που έγιναν στη Δομβραίνα, μπροστά στον βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ κ. Μιχάλη Γιαννάκη, κατά τη πρόσφατη [20/9] συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία του Κορινθιακού, [ΣΠΟΑΚ]: Ότι η κατασκευή των αυθαιρέτων και παράνομων αυτών εγκαταστάσεων στην καταπατημένη περιοχή, έγινε από την εταιρία με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ που αυτή πήρε από το Ελληνικό Δημόσιο και ότι παρουσιάζει μέλη του ΔΣ της εταιρίας ως παρόντα σε συνεδρίασή του ενώ είναι απόντα.
Παρόλα αυτά η εταιρία, που έκανε τα αδύνατα δυνατά για την ματαίωση της εκδήλωσης της Επιτροπής Αγώνα στο Βαθύ, είχε το θράσος να προσβάλει σαν παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θίσβης που παραχωρούσε στην Επιτροπή Αγώνα τον χώρο στο Βαθύ για την εκδήλωση της 23 Αυγούστου.
Ένα αξιοσημείωτο, επίσης, γεγονός είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Νομαρχίας Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος για την εφαρμογή της απόφασης της Κτηματικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, που έπρεπε να είχε γίνει με την αποβολή του καταπατητή, με την αφαίρεση των συρματοπλεγμάτων και την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Η έλλειψη αυτή πολιτικής βούλησης χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους σαν υποστήριξη στις αυθαιρεσίες της εταιρίας.
Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον και η Επιτροπή Αγώνα, θεωρούν ότι η δίωξη αυτή είναι δικαίωση των αγώνων των πολιτών και ότι τα αδικήματα για τα οποία διώκεται είναι μόνο μερικά από αυτά που έχει κάνει η εταιρία. Καλούν όλους τους πολίτες να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να ενισχύσουν τις Επιτροπές στα χωριά για την αποβολή του καταπατητή, για άμεση αφαίρεση όλων των περιφράξεων, για κατεδάφιση των αυθαιρέτων, για να υπερασπίσουν τον τόπο τους και τα νόμιμα δικαιώματά τους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα Βοιωτοπέδιο όχι απο την εκκλησία αυτή τη φορά. Με τη βούλα υπουργών χρηματοδοτούνται οι αυθαιρεσίες σε καταπατημένες εκτάσεις!
Ο Νομαρχης προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει να τοποθετηθεί στα θέματα των εκκλησιαστικών διεκδικήσεων. Ομοίως προσπάθησε με κάθε τρόπο να διευκολύνει την ΔΙΑΒΙΠΕΘΗΒ ανοίγοντας τον αυτοκινητόδρομο Θίσβη - Κανάβαρη. Άραγε τι έχει να πει στους πολίτες που χρειάστηκε να παλέψουν μόνοι για να ανοίξουν το δρόμο στο λιμάνι;

Ανώνυμος είπε...

Έντωμεταξύ ο όρος ΒΙΠΕ δεν έχει καμμία σχέση με την κατάσταση στο χώρο. Καμμια υποδομή, καμμία οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και μιλάμε για θάλασσα και λιμάνια, μια ερώτηση.
Ποια ήταν η τελευταία απόφαση του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας, Βουλγαράκη και έχει βοιωτικό ενδιαφέρον;(βλέπε Αντίκυρα)

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης που εμφανίζεται στο παρακάτω άρθρο, συμβαίνει να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΒΙΠΕ ΘΙΣΒΗΣ, εναντίον της οποίας ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας Θηβών για παρανομίες που έχει κάνει, ύστερα από καταγγελία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στη Βοιωτία:
Η σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρίας έχει ως εξής:

Χαράλαμπος Βατίστας Πρόεδρος
Νικόλαος Κουδούνης Αντιπρόεδρος
Σταυρούλα Κακαουνάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος
Άγις Αθανασιάδης Μέλος
Γρηγόριος Κακανέλης Μέλος
Χρήστος Μπούρης Μέλος
Αντώνιος Περγαλίωτης Μέλος
Αντώνιος Αγγελόπουλος Μέλος
Γεώργιος Αλεξάκης Μέλος
Κωνσταντίνος Κατσαρός Μέλος
Θεοδόσιος Παπαγεωργόπουλος Μέλος
Γεώργιος Πασσάς Μέλος
Γεώργιος Μουλκιώτης Μέλος
Κωνσταντίνος Κοβάνης Μέλος
Παναγιώτης Αγνιάδης Μέλος

http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/SOL.KO_Prospectus_AMK_2004%20.pdf


==================================


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εκκλησιαστική περιουσία στην Βοιωτία

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως κοινωνικός φορέας του τόπου, αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει την άποψη του για ένα θέμα, που δεν ανήκει, βέβαια, στον στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων του αλλά όμως απασχολεί και ενδιαφέρει έντονα την βοιωτική κοινωνία.
Πρόκειται, για δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ακίνητη περιουσία των μονών και της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, τα οποία αφήνουν αιχμές για «δήθεν» διεκδίκηση χιλιάδων στρεμμάτων από τις βοιωτικές μονές και επιχειρούν να εξισώσουν την πολύκροτη κτηματομεσιτική δραστηριότητα μονών του Αγίου Όρους με το έργο της βοιωτικής εκκλησίας.
Οι «αποκαλύψεις» αυτές ανασύρουν από την μνήμη μας, την ιταμή σκευωρία που στήθηκε ενάντια στον τότε Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και σήμερα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ.κ. Ιερώνυμο, αναφορικά με φαινόμενα οικονομικής κακοδιαχείρισης. Όπως γνωρίζετε, η σκευωρία αυτή κατέρρευσε παταγωδώς και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος δικαιώθηκε πλήρως, τόσο σε τυπικό επίπεδο, όσο και στην συνείδηση όλου του ελληνικού λαού.
Σε αυτήν λοιπόν την νέα προσπάθεια σπίλωσης του έργου και της παρουσίας, τόσο της βοιωτικής εκκλησίας, όσο και του Αρχιεπισκόπου δεν μπορούμε να σταθούμε αδρανείς.
Η προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας στον τόπο μας είναι, τεράστια πολύχρονη και πολυσχιδής. Ενδεικτικά και μόνο μπορούμε να αναφέρουμε τις αδιάκοπες ανθρωπιστικές ενέργειες για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας, την συμβολή στην εκπαίδευση και στην καθοδήγηση της νεολαίας μας, την διάσωση και προβολή των θρησκευτικών μας μνημείων, την καθημερινή και δημιουργική παρουσία της σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, αναγνωρίζει αυτό το σπουδαίο έργο και θα συνεχίζει να συνεργάζεται με την τοπική εκκλησία, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιο και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συμβάλει στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο Του.
Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι, καθώς έχουμε αυτήν την εμπειρία της σημαντικότατης ποιμαντορικής δράσης και προσφοράς του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ.κ. Ιερώνυμου, στην Βοιωτία, ότι, με την ίδια επιτυχία, θα ανταποκριθεί και στην νέα υψηλή αποστολή Του.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Αναρτήθηκε από ΘΗΒΑ PRESS

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΩΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/SOL.KO_Prospectus_AMK_2004%20.pdf

σελίς 193:

ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ. ΑΕ Διαχείριση και Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Ανώνυμη Εταιρία

Έτος ίδρυσης : 11/10/2001
Έδρα : Δήμος Θίσβης, Βιομηχανική Περιοχή Θίσβης Βοιωτίας
Αντικείμενο εργασιών : Διαχείριση και Διοίκηση Ακινήτων
Μετοχικό κεφάλαιο : 80.000 €, ολοσχερώς καταβεβλημένο, διαιρούμενο σε 4.000
μετοχές ονομαστικής αξίας € 20 η κάθε μία
Διάρκεια : 50 έτη
Αριθμός εργαζομένων : -
Σκοπός της εταιρίας ως φορέως διοίκησης και διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης
Βοιωτίας, σύμφωνα με το Ν.2545/1997 και με το άρθρο 4 του καταστατικού της, είναι η
Διοίκηση και Διαχείριση της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης Βοιωτίας.
Επίσης σκοπός της Εταιρίας ως Φορέως Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένα είναι η διοίκηση
και διαχείριση του δικαιώματος της χρήσης του αιγιαλού – παραλίας, καθώς και του
δικαιώματος της χρήσης και εκμετάλλευσης των υφισταμένων και κατασκευασθησόμενων
λιμενικών εγκαταστάσεων στον Όρμο Νούσα του Κόλπου Δόμβραινας, Περιοχής Θίσβης,
Νομού Βοιωτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις περί αιγιαλού – παραλίας και τις διατάξεις των
παρ. 6, 7 , 8 και 9 του άρθρου 14 του Ν. 2545/1997. Στο σκοπό αυτό περιλαμβάνεται κάθε
πράξη που αποβλέπει στη διοίκηση και διαχείριση της ΒΙ.ΠΕ, στην ανάπτυξη και στην
εύρυθμη λειτουργία της και ιδίως στη συντήρηση και λειτουργία των κοινοχρήστων και
κοινόκτητων χώρων και οικοδομημάτων, στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την
πραγματοποίηση επενδύσεων, είτε αυτοδυνάμως είτε με την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων
στα από οποιονδήποτε φορέα, εθνικό ή άλλον , εκπονούμενα προγράμματα βιομηχανικής
ανάπτυξης, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των πάσης φύσεως υποδομών
της ανωτέρω ΒΙ.ΠΕ. Παράλληλα στον σκοπό της εταιρίας περιλαμβάνεται κάθε πράξη που
αποβλέπει στη διοίκηση και διαχείριση του παραχωρούμενου δικαιώματος χρήσης αιγιαλού –
παραλίας και του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης των λιμενικών εγκαταστάσεων που
βρίσκονται στον Όρμο Νούσα Νομού Βοιωτίας, στην περαιτέρω επέκταση των υφισταμένων
λιμενικών εγκαταστάσεων, στην πραγματοποίηση επενδύσεων και στη με κάθε τρόπο
αξιοποίηση αυτών, μέσα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας περί αιγιαλού – παραλίας και
λιμενικών εγκαταστάσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 6 – 9 του άρθρου 14 του Ν.
2545/1997.
Για την επόμενη πενταετία, η εταιρία αποβλέπει:
1. στην ολοκλήρωση και συμπλήρωση έργων υποδομής στο χερσαίο και λιμενικό χώρο.
2. στην ανάπτυξη κοινών υπηρεσιών εξυπηρέτησης μεταξύ των εγκατεστημένων
εταιρειών, για εξοικονόμηση πόρων
3. στην επιδίωξη παροχής υπηρεσιών σε τρίτους ή στην συμμετοχή της σε άλλες
εταιρίες της ΒΙΠΕ, για διασφάλιση πόρων
4. στην παροχή υπηρεσιών οικονομικής και κοινωνικής φροντίδας των εργαζομένων στη
ΒΙΠΕ.
Η εταιρία δεν απασχολεί προσωπικό και διοικείται από δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Τα 12 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. εκλέγονται από τη τακτική
Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας για πενταετή θητεία. Τα λοιπά τρία μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι οι εκπρόσωποι του Δήμου Θίσβης, της Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας, διορίζονται με αντίστοιχες
αποφάσεις των φορέων, που εκπροσωπούν, για ισόχρονη με τα εκλεγόμενα από τη Γενική
Συνέλευση μέλη, πενταετή θητεία.

Η σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρίας έχει ως εξής:
Χαράλαμπος Βατίστας Πρόεδρος
Νικόλαος Κουδούνης Αντιπρόεδρος
Σταυρούλα Κακαουνάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος
Άγις Αθανασιάδης Μέλος
Γρηγόριος Κακανέλης Μέλος
Χρήστος Μπούρης Μέλος
Αντώνιος Περγαλίωτης Μέλος
Αντώνιος Αγγελόπουλος Μέλος
Γεώργιος Αλεξάκης Μέλος
Κωνσταντίνος Κατσαρός Μέλος
Θεοδόσιος Παπαγεωργόπουλος Μέλος
Γεώργιος Πασσάς Μέλος
Γεώργιος Μουλκιώτης Μέλος
Κωνσταντίνος Κοβάνης Μέλος
Παναγιώτης Αγνιάδης Μέλος

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε € 80.000 καταβεβλημένο σε μετρητά
διαιρούμενο σε 4.000 μετοχές ονομαστικής αξίας € 20 εκάστη. Η μετοχική σύνθεση της
εταιρίας έχει ως εξής:
Μέτοχος
Αριθμός
μετοχών (%)
ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ 2.065 51,63%

ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ 1.220 30,50%
ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ 320 8,00%
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ 221 5,53%
ΕΛ.ΒΑΛ. ΑΕ 174 4,35%

Ανώνυμος είπε...

Ο αξιότιμος κ.Αγνιάδης, φαίνεται ότι αισθάνεται τόσο ισόβιος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος. Αλλά δεν σταματάει εκεί: ταυτίζοντας το Επιμελητήριο με το πρόσωπο του, τις απόψεις και τις φιλοδοξίες του, το χρησιμοποιεί για να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που έχει ή προσδοκά στήριξη. Όσο για τις δημόσιες δασικές εκτάσεις τόσο το χειρότερο γιαυτές: δεν ψηφίζουν και δεν μπορούμε να τις τάξουμε σε κανένα άλλο πάρά μόνο σε καταπατητές. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Βατοπέδιο!