Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Αλουμίνιο εναντίον ΔΕΗ και στη μέση οι εργαζόμενοι

Το θέμα:

(Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/10/08)
΄"Ανένδοτη η ΔΕΗ στην αύξηση τιμολογίου κατά 10% προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος
Xρυσα Λιαγγου
Σε πλήρη εξέλιξη με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται η διαμάχη Oμίλου Mυτιληναίου και ΔEH για το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος της θυγατρικής του ομίλου, Aλουμίνιον της Eλλάδος. H εταιρεία φαίνεται διατεθειμένη να αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο που διαθέτει προκειμένου να αποτρέψει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης με την οποία απειλείται από τη ΔEH, παρά το γεγονός ότι ήδη το Mονομελές Πρωτοδικείο Aθηνών απέρριψε αίτημά της για προσωρινή διαταγή μη διακοπής του ρεύματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από πλευράς του Oμίλου Mυτιληναίου, στις 20 Oκτωβρίου ο όμιλος κατέθεσε στο Mονομελές Πρωτοδικείο Aθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα τη μη διακοπή ρεύματος της Aλουμίνιον της Eλλάδος, η εκδίκαση της οποίας ορίστηκε για τον Iανουάριο του 2009. Παράλληλα, ο όμιλος κατέθεσε αίτημα προσωρινής διαταγής για μη διακοπή, που συζητήθηκε στις 22 Oκτωβρίου και απορρίφθηκε. ........
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔEH έχει προχωρήσει από τις 23 Oκτωβρίου στην καταγγελία της σύμβασης με την Aλουμίνιον της Eλλάδος, θέτοντας προθεσμία στην εταιρεία μέχρι τις 3 Nοεμβρίου να αναζητήσει άλλον προμηθευτή." (!) Δε θα χρειάζόταν να ψάξουν και μακριά: Δίπλα είναι το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής και γιαυτό ακριβώς το λόγο επιδοτήθηκαν (απο όλους μας) με 36 εκατομμύρια ευρώ

........ και το ανάθεμα

Λάβαμε απο το σωματείο εργαζομένων του Αλουμινίου την ακόλουθη ανακοίνωση :

" Συναδέλφισσες – φοι
Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία περνά μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της, την ώρα που καταρρέουν οικονομικοί κολοσσοί, την ώρα που η ανεργία αυξάνεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς, την ώρα που κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, την ώρα που είναι ανάγκη η διάσωση και της μικρότερης επιχείρησης, αυτήν την ώρα επέλεξε ο κος Αθανασόπουλος, το μεγάλο αφεντικό της ΔΕΗ, να σταματήσει την παροχή ρεύματος προς το Αλουμίνιον της Ελλάδος (τη μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία) αν δεν αποδεχτεί την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφασή του για αύξηση της τιμής που μόνος του αποφάσισε και επέβαλε χωρίς καμία διαπραγμάτευση όπως είχε υποχρέωση.

Βέβαια ο κος Αθανασόπουλος για λόγους καλής πίστης, όπως ο ίδιος αναφέρει, έδωσε προθεσμία στην ΑτΕ μια ολόκληρη εβδομάδα να βρει άλλον προμηθευτή, γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αφού στην Ελλάδα η ΔΕΗ είναι ο μοναδικός αξιόπιστος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας σε κρίσιμους τομείς όπως είναι και οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.
Ξέχασε βέβαια ο κος Αθανασόπουλος να αναφέρει ότι η ΔΕΗ έχει την αποκλειστική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και των υδάτινων πόρων, έναντι ευτελούς τιμήματος, με στόχο να συμβάλει και στην βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.
Ξέχασε ο κος Αθανασόπουλος να αναφέρει επίσης ότι η ΑτΕ επί 45 συνεχή χρόνια είναι ο μεγαλύτερος και φερεγγυότερος πελάτης της και ότι πάνω σ΄ αυτό στηρίχτηκε για αρκετά χρόνια το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ (π.χ. φράγμα Κρεμαστών κ.λ.π.).
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι το τίμημα (90€/MW περίπου) που καλείται να πληρώσει η ΑτΕ στη ΔΕΗ είναι το υψηλότερο κόστος παραγωγής ρεύματος (χρήση φυσικού αερίου) και όχι η μέση τιμή παραγωγής της που είναι κατά πολύ μικρότερο.
Το κόστος αυτό σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τον προμηθευτή είναι απαγορευτικό για την λειτουργία της ΑτΕ, αφού η ηλεκτρική ενέργεια με την παλιά τιμή αποτελεί ήδη το 33% του κόστους παραγωγής του Αλουμινίου.
Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, δεν θέλουμε ιδιαίτερη αντιμετώπιση, απαιτούμε να μας αποδώσουν όσα μας οφείλουν.
Απαιτούμε να ασχοληθεί, επιτέλους, κάποιος από τους αρμόδιους σοβαρά με ένα κομμάτι Ελλάδας στη δυτική άκρη της Βοιωτίας που με τον ιδρώτα των εργαζομένων συνεισφέρει επί 45 χρόνια στην εθνική οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου.
Συναδέλφισσες – οι
Την ώρα που κάποιοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, την ώρα που παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη μας, την ώρα που σχεδιάζουν κινήσεις εντυπωσιασμού για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, αυτήν την ώρα πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον εκβιασμό και στην αυθαιρεσία του κου Αθανασόπουλου και της ΔΕΗ του.
Είναι ώρα να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο των μεγαλοεργολάβων της ενέργειας και στην χρησιμοποίηση της ΑτΕ και των εργαζομένων της σαν μέσου πίεσης και επιβολής των σχεδίων τους.
Είναι ώρα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αποδείξει τον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής της και να αποδοκιμάσει το κοινωνικό πρόσωπο του κου Αθανασόπουλου.
Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και να σταματήσουν οι ΄΄υπεύθυνοι΄΄ να κρύβονται πίσω από αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών και διοικήσεων.
Αν ο κάθε διορισμένος διοικητής δημόσιας επιχείρησης και μάλιστα κοινωνικού χαρακτήρα, έχει την εξουσία και την δυνατότητα να κατεβάζει διακόπτες σε μεγάλες και υγιείς επιχειρήσεις στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και επιβάλλοντας οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό σε μια ολόκληρη επαρχία, αν κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον κλάδο παραγωγής και μεταποίησης αλουμινίου που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγικό τομέα της Ελληνικής βιομηχανίας, τότε μάλλον υπάρχει πολιτικό κενό.
Αν αφήσουμε τις τύχες μας να τις διαχειριστούν αδιαμαρτύρητα οι έχοντες την εξουσία τότε θα είμαστε συνυπεύθυνοι στο έγκλημα που προετοιμάζουν.
Στη συνάντησή μας με τη ΓΕΝΟΠ ταχθήκαμε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ πράγμα που μάλλον δεν έτυχε της πρέπουσας σημασίας και αξιολόγησης από κανέναν.
Η δ/νση της ΔΕΗ καθυστέρησε και αδιαφόρησε στο σχεδιασμό για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ενέργειας για τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της χώρας κι αν σήμερα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, η ευθύνη βαραίνει την ίδια και όχι τους καταναλωτές μικρούς ή μεγάλους.
Αυτή με την πολιτική της άνοιξε την όρεξη και τον δρόμο στους ιδιώτες και σήμερα στην προσπάθειά της να εξιλεωθεί θεώρησε την ΑτΕ εύκολο και αδύνατο στόχο για να καλύψει τις αδυναμίες και παραλήψεις της.
Η εθνική οικονομία αντέχει την αποβιομηχάνιση;
Υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές μορφές απασχόλησης και αναπλήρωσης του χαμένου συναλλάγματος;
Η ΔΕΗ μόνο έτσι μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεπάρκειας ρεύματος;
Ας πάρουν θέση οι αρμόδιοι, ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί και ας συμφωνήσουν όλοι μαζί σε μια κοινή και συμφέρουσα λύση για όλους.
Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και ιδιαίτερα αυτούς που έτρεξαν να συμπαραταχθούν με τις απόψεις των ΄΄όψιμων υποστηριχτών΄΄ των καταναλωτών, αναγνωρίζοντας το ΄΄δίκιο΄΄ τους άραγε, ή απλά μετρώντας τον ΄΄αριθμό΄΄ τους και μεταφράζοντας τον σε ψήφους και ας το λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν ότι θα αντιταχθούμε σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται τη λειτουργία της ΑτΕ, ενώ θα συμμαχήσουμε και θα συνεργαστούμε με όποιον έχει τον ίδιο με εμάς στόχο που δεν είναι άλλος από την διασφάλιση της λειτουργίας της ΑτΕ, των θέσεων εργασίας, τη συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος, των παροχών και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.
Δεν αποδεχόμαστε την επικράτηση του νόμου της ζούγκλας και την επιβολή του ΄΄δίκιου του ισχυρού΄΄ στην ανθρώπινη κοινωνία.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι συντεχνίες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν ούτε παίρνουμε μέρος σε ΄΄εξωγηπεδικά΄΄ παιχνίδια.
Καλούμε όλους τους φορείς, την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο πρόβλημα της βιωσιμότητας της ΑτΕ.
Τους θέλουμε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους στον αγώνα μας ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας και την επιβολή μονομερών αποφάσεων που έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο υγιειών βιομηχανιών και αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και διάθεση δυναμικής παρέμβασης για την ανατροπή των σχεδίων της ΔΕΗ και των ιδιωτών μεγαλοεργολάβων της ενέργειας που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της ΑτΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗΣ Σ. ΚΟΥΡΟΥΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Β.


Το σχόλιο μας:

Κατανοούμε προφανώς το φόβο και την ανασφάλεια κάθε εργαζόμενου. Σε αυτό ακριβώς το φόβο ποντάρουν οι ισχυροί εργοδότες - και ο κ.Μυτιληναίος είναι ένας απο τους ισχυρότερους- όταν τους εκβιάζουν να βγάλουν ανακοινώσεις αυτού του επιπέδου που δεν αντέχουν σε καμμία λογική.

Εμείς θα επαναλάβουμε άλλη μια φορά τα αυτονόητα:

- Οτι ο κ. Μυτιληναίος ζήτησε να τον αφήσουν να κάνει το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής ώστε αφενός να σταματήσει να ρυπαίνει με το μαζούτ και αφετέρου να μην εισάγουμε πανάκριβο ρέυμα για το ενεργοβόρο Αλουμίνιο (6% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας)
- Ότι μόλις εισέπραξε την επιδότηση (μας) και έφτιαξε τη μονάδα, στη συνέχεια αποφάσισε ότι τον συμφέρει περισσότερο να πουλάει το ρεύμα σε τιμή σχεδόν διπλάσια απο αυτή που το αγόραζε και φυσικά δεν θα σταματήσει ούτε το μαζουτ
- Ότι επι 45 χρόνια το Αλουμίνιο έπαιρνε ρεύμα σε εξευτελιστικές τιμές - συνήθως κάτω απο το κόστος παραγωγής του-απο τη ΔΕΗ
- Ότι αυτό το σκάνδαλο έχει καταγγελθεί πολλές φορές το 2008 με ερωτήσεις στη Βουλή απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης
- Οτι οικονομικά σκάνδαλα σαν αυτό που επιχειρεί (και εν μέρει το κατάφερε, αφού του επέτρεψαν να αυτονομήσει τη μονάδα εισφέροντας της στην Endesa Hellas) ο όμιλος Μυτιληναίου ειναι ακριβώς αυτά που βουλιάζουν την δημόσια επιχείρηση
- Ότι αυτά τα πληρώνουμε όλοι με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα οικιακά τιμολόγια (και κάποιοι εξ ημών δεν αμοίβονται ούτε τα μισά απο τον μέσο εργαζόμενο του Αλουμινίου)
- Ότι επιμένουμε ώς κάτοικοι της Βοιωτίας να διεκδικούμε να μην λειτουργήσει το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής ανεξάρτητα απο το Αλουμίνιο γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος για το ενεργειακό κέντρο στην Αντίκυρα
- Οτι τα συμφερόντα των εργαζομένων του Αλουμινίου, των υπόλοιπων εργαζομένων και των πολιτών που δικαιούνται ένα καθαρό περιβάλλον δεν ταυτίζονται με αυτά του κάθε κ. Μυτιληναίου, Στασινόπουλου κλπ και των πολυεθνικών ομίλων με τους οποίους τυχόν συνεργάζονται και εκπροσωπούν.

10 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Εντωμεταξύ οι γνωστοί τρείς καμπαλέρος: Λαζάρου, Πανουργιάς, Μίχος σπρώχτηκαν να παρουσιαστούν υποστηρικτές του εργοδότη, υπογράφοντας άλλη μια δήλωση - έχουμε χάσει το μέτρημα- υπερ του κ.Μυτιληναίου.

rosotron είπε...

Κατά τη γνώμη μου, έχουμε εδώ μια κλασσική περίπτωση ενδοκαπιταλιστικής σύγκρουσης μεταξύ της Αλουμίνιον και της ΔΕΗ, η οποία με ταχείς ρυθμούς οδεύει στο να γίνει μια «κανονική» καπιταλιστική επιχείρηση απαλλαγμένη από τις παρελθοντικές της δημόσιες (δηλ. κρατικές) προνομιακές μεταχειρίσεις σε μεμονωμένους καπιταλιστές, κάτι που το κράτος πάντα συνήθιζε να κάνει.

Το τραγικό είναι πως οι εργαζόμενοί της (καπελωμένοι από τους εκπροσώπους τους, για να ακριβολογούμε), αυτών που η θέση έχει χειροτερέψει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ταυτίζονται πλήρως με το αφεντικό τους, θεωρώντας ότι τα συμφέροντά τους είναι αυτά του Μυτιληναίου: παίρνοντας δηλ. ως δεδομένο ότι η αύξηση που καλείται αυτός να πληρώσει στο ρεύμα αυτομάτως και φυσικά θα σημαίνει και μείωση των δικών τους μισθών ή ό,τι άλλο!

Ομοίως, όμως, δεν υπακούει σε καμία αυτόματη και φυσική λογική η συνεχής αύξηση των τιμολογίων που κάνει η ΔΕΗ επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, τη χασούρα που της προκαλεί ο κάθε Μυτιληναίος, έτσι ώστε να φαίνεται ότι εμείς ως καταναλωτές (μήπως δεν είμαστε και εργαζόμενοι άλλων Μυτιληναίων;) είμαστε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της Αλουμίνιον (μήπως δεν είναι κι αυτοί καταναλωτές της ΔΕΗ;)

Και, κλείνοντας, να πω ότι ανήκω σ' αυτούς τους κατοίκους της Βοιωτίας και εργαζόμενους γενικά που επιμένουμε να μη λειτουργήσει το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής είτε ανεξάρτητα απ' το Αλουμίνιον είτε γι' αυτό, γιατί διαφορετικά θα έμπαινα σ' ένα ψευτοδίλημμα που ο Μυτιληναίος το έχει ήδη λύσει: επέλεξε την πιο κερδοφόρα γι' αυτόν επέκταση των επιχειρήσεών του!

Σε τελική ανάλυση, γιατί θα έπρεπε όταν πλακώνονται οι Αθανασόπουλοι με τους Μυτιληναίους να την πληρώνουμε όλοι εμείς οι από κάτω;

Ανώνυμος είπε...

Aυτοί οι τρεις καμπαλλέρος, όπως σωστά αποκαλούνται, από ποιό κομματικό χώρο προέρχονται; Γιατί άθελά μου κάνω κάτι συνειρμούς με άλλους καμπαλλέρος στα Οινόφυτα, τη Θίσβη τη Θήβα κλπ. Αν πάρω απάντηση στο ερώτημά μου, θα συνεχισω και θα πάω παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο ένας απο την ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Rosotron, έχεις απόλυτο δίκιο. Η ΔΕΗ προφανώς δεν είναι αναμάρτητη, την ίδια καταστροφή προκαλεί με τα δικά της εργοστάσια σε ΛΑΡΚΟ, Αλιβέρι, Κοζάνη, Μεγαλόπολη κλπ και βεβαίως είναι σε πορεία ιδιωτικοποίησης.

Όμως η σημερινή της υπερχρέωση επιβάλλεται απο τις Κυβερνήσεις(όπως π.χ. συνέβη με την Ολυμπιακή) οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά εντολοδόχοι των κάθε λογής Μυτιληναίων.

Για τον λόγο αυτό απο το 2006 μέχρι σήμερα, η ΡΑΕ έχει αυξήσει απο την τιμή με την οποία αγοράζει η ΔΕΗ το ρεύμα απο ιδιώτες απο 45 σε 85 ευρώ την MWH.
(σχετικά στην ανάρτηση:
"όσο κοστίζει το ρεύμα;")

Κατά τα υπόλοιπα, οι λεονταρισμοί της ΔΕΗ δεν είναι ιδιαίτερα πειστικοί. Το σκάνδαλο του Μυτιληναίου εκτρέφεται απο τις Υπουργικές αποφάσεις και λοιπές κυβερνητικές επιλογές και οι δήθενα αντιπαραθέσεις Μυτηλιναίων και Αθανασόπουλων είναι απλώς προπέτασμα καπνού.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Rosotron σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας ηλεκυτροπαραγωγής να διευκρινίσουμε πάλι:

η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι θα υποκαθιστούσε το μαζούτ (που δημιουργεί σοβαρή αέρια ρύπανση) και θα λειτουργούσε ως συνοδευτικό έργο του Αλουμινίου - και όχι ως επιχείρηση. Έτσι την δέχθηκε η τοπική κοινωνία.

Η Συμπαράταξη έχει επικαλεστεί τα στοιχεία που μόνοι τους έχουν δώσει στη μελέτη του Πολυτεχνείου για να αποδείξει ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η ρύπανση (αέρια και θαλάσσια) θα είναι μεγαλύτερη απο ότι σήμερα. Πόσο μάλλον που ούτε το μαζούτ δεν θα σταματήσει.

Είμαστε όμως επιπλέον αντίθετοι στο να λειτουργήσει ως επιχειρηματική μονάδα παραγωγής και εμπορίας ενέργειας για τους δύο λόγους που προαναφέρουμε στην ανάρτηση:

- την αλλαγή της χρήσης της περιοχής - που έχει απαλλοτριωθεί αποκλειστικά για το Αλουμίνιο- που δημιουργεί προηγούμενο και για τις άλλες μονάδες

- την οικονομική βλάβη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος

Ανώνυμος είπε...

Οι γενναίοι άρχοντες του Ελικώνα Μίχολαζαροπανουργιάδες βιάστηκαν -ας μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς= να συμπαρασταθούν στοβ πάντρε-παντρόνε τους.
Βέβαια τους καταλαβαίνω. Πρέπει να δικαιολογήσουν τον ιστορικό τους ρόλο. Μάχη Δικαίου χωρίς Εφιάλτες, μουσακάς χωρίς μελιτζάνα.
Ρε δημαρχοκοινοταρχοσυνδικαλες ποιός σας δίνει το δικαίωμα να εκθέσετε τους εργαζόμενους;
Εκτός από το αφεντικό σας εννοώ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε, τι συνδικαλιστές είναι τούτοι που συντάσσονται πλήρως με τον εργοδότη; δεν καταλαβαίνουν ακόμη το παιχνίδι του Μυτιληναίου; σας βάζει μπροστά για να τα οικονομήσει.. Ξυπνάτε ρε!!! Αφήστε τις τακτικές γλειψίματος του Μίχου...

Ανώνυμος είπε...

να μην ξεχνάμε και τους άλλους: διάβασα στην εφημερίδα δηλώσεις του Τόγια και του Περγαντά και αυτοί βιάστηκαν

Ανώνυμος είπε...

από το viotia:
"Κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης αποφασίστηκε παράταση (την Δευτέρα έληγε η προθεσμία που είχε δώσει η ΔΕΗ) ώστε να υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ και του Ομίλου Μυτιληναίου προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του εργοστασίου της Αλουμίνιον ΑΕ στο Αγιο Νικόλαο."
απο προηγούμενο σχόλιο ".....Κατά τα υπόλοιπα, οι λεονταρισμοί της ΔΕΗ δεν είναι ιδιαίτερα πειστικοί. Το σκάνδαλο του Μυτιληναίου εκτρέφεται απο τις Υπουργικές αποφάσεις και λοιπές κυβερνητικές επιλογές και οι δήθενα αντιπαραθέσεις Μυτηλιναίων και Αθανασόπουλων είναι απλώς προπέτασμα καπνού.