Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Έρευνα απο τον Σανιδά για την μονάδα ΣΗΘ του Αλουμινίου της Ελλάδας


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, περί ζημίωσης της Επιχείρησης από πώληση ρεύματος σε μικρότερη τιμή από εκείνη που το αγοράζει, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, αντικείμενο της έρευνας που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, και ιδιαίτερα κατά των μελών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΡΑΕ , είναι να διαπιστωθεί αν με βάση απόφαση της ΡΑΕ, η ΔΕΗ [DEHr.AT] οδηγήθηκε στο να αγοράζει ακριβά το ρεύμα και να το πωλεί πολύ φθηνότερα, με συνέπεια να ζημιώνεται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται, επίσης, να διευρευνηθεί αν υπάρχει περίπτωση:
- H επίμαχη απόφαση να μη διευκολύνει τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά κάποιους να πλουτίζουν παράνομα σε βάρος της Επιχείρησης και τελικά των Ελλήνων και του κοινωνικού συνόλου.
- H εταιρία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» να επιτυγχάνει την αγορά από τη ΔΕΗ ρεύματος φθηνού και να το πωλεί από το εργοστάσιό της σε πολύ ψηλότερη τιμή. Συγκεκριμένα, ζητείται να εξετασθεί αν, σύννομα η εταιρία, ενώ της χορηγήθηκε άδεια αυτοπαραγωγού, «που είχε ως συνέπεια - όπως αναφέρεται - να λάβει και οικονομικές ενισχύσεις», προκειμένου να προμηθεύεται το εργοστάσιο παραγωγής αλουμιινίου με ηλεκτρικό ρεύμα, «πέτυχε να μεταλλαχθεί η άδεια αυτοπαραγωγού σε άδεια ανεξάρτητου παραγωγού».

Τόσο καιρό το φωνάζουμε, μπορεί και να δικαιωθούμε;
Η φωτογραφία είναι απο χθεσινό γύρισμα για το ΣΚΑΙ. Μας είπαν ότι ζήτησαν να επισκεφθούν το εργοστάσιο αλλά δεν τους δέχθηκαν με το αιτιολογικό ότι αυτή και την επόμενη εβδομάδα κάνουν εργασίες (ο φόβος φυλάει τα έρημα- ενώ άλλες εποχές..). Εμείς πάντως που τους γυρίσαμε στην περιοχή και τους μιλήσαμε για τα προβλήματα, περιμένουμε να δούμε αν αυτή τη φορά θα δούμε κάτι να προβάλλεται. Και επειδή πολλές φορές έχουμε ξαναδεί το ίδιο έργο, με συνεντεύξεις και στοιχεία που τελικά δεν δημοσιεύονται με "άνωθεν" εντολές των ιδιοκτητών ΜΜΕ, τους φωτογραφίσαμε για του λόγου το αληθές. Δ.Σπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: