Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

http://www.photoenatos.gr/index-3.htm

Τα Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης των Πνευματικών Κέντρων των Δήμων Αγ. Παρασκευής και Χαϊδαρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μελισσίων, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Περιστερίου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ψυχικού, επισκέπτονται τον Ασωπό.

'Οπως αναφέρουν: Η πρώτη μας δράση θα πραγματοποιηθεί στον Βοιωτικό Ασωπό ποταμό. Ο Ασωπός ποταμός στο ύψος των Οινοφύτων δέχεται μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων υγρών αποβλήτων από βιομηχανίες της περιοχής που δρουν ανεξέλεγκτα εδώ και πέντε δεκαετίες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μολύνεται καθημερινά το ποτάμι, ο υδροφόρος ορίζοντας της ευρύτερης περιοχής και ο Νότιος Ευβοϊκός Κόλπος. Μετά από επίπονες προσπάθειες ετών που κατέβαλλαν -δυστυχώς μόνο δυό τρεις άνθρωποι- το πρόβλημα τον τελευταίο καιρό απασχόλησε τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι πλέον ένα από τα επτά μεγάλα ανοιχτά περιβαλλοντικά θέματα της Ελλάδας που χρίζουν άμεσης και μόνιμης λύσης.

Το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου του 2008, τα Εργαστήρια θα φωτογραφίσουν πρώτα στον βρώμικο Ασωπό στα Οινόφυτα και μετά στον καθαρό Ασωπό σε εντυπωσιακά όμορφες περιοχές των χωριών Κλειδί και Ασωπία. Προκειμένου να υπάρχει μια όσο γίνεται ολοκληρωμένη εικόνα της μιας και της άλλης κατάστασης, το κάθε ένα από τα τμήματα των πέντε Εργαστηρίων θα κινηθεί αυτόνομα έτσι ώστε να καλυφθούν συνολικά δεκαοκτώ περιοχές. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί από το Ι.Τ.Α.Π. σε προβολές που θα γίνουν σε πόλεις και χωριά της Βοιωτίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλου συναγωνιστές
Θυμάστε τον αγώνα που κάναμε για να αποδείξουμε τα αυτονόητα στον Ασωπό,
μαζί με τους λιγοστούς ανθρώπους των Οινοφύτων:
Σήμερα η βρωμερή κατάσταση είναι πλέον από όλους αποδεκτή.
Η φωτογράφηση από τα μέλη των εργαστηρίων φωτογραφίας του Ασωπού σήμερα αποτελεί τη μεγάλη ντροπή της Βοιωτίας.
Αλλού φωτογραφίζουν ομορφιές. Εδώ φωτογραφίζουν τη μόλυνση.
Νροπή σε όσουν κυβερνούν τη χώρα!!
Ντροπή σε όσους παριστάνουν τους τοπικούς άρχοντες!!
Άρχοντες εν μέσω σκατορεμάτων, καμμένης γης, καταπατημένης γης, μολυσμένης γης, άρχοντες του ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Άρχοντες που έχουν αφεντικά και τους σκουπίζουν τα παπούτσια.
Αφεντικά αδίστακτα, όπως είναι οι βιομήχανοι, οι χρηματιστές και η Ιερή μας Εκκλησία της Ελλάδας. Που με τη στάση της αποδεικνύει το ρόλο που έπαιξε τον καιρό των Οθωμανών. ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ.
Μια και λέω για την εκκλησία, ένας περιηγητής του 18ου αιώνα περιγράφοντας την κατάσταση στην υπόδουλη χώρα διαπίστωσε πως οι χωρικοί θεωρούσαν εχθρούς την εκκλησία, τους κοτσαμπάσηδες και τους Τούρκους με τη σειρά που γράφονται.
Η εκκλησία είναι η ίδια.
Οι κοτσαμπάσηδες έχουν γίνει αυτοδιοικητικοί.
Οι τούρκοι ωχριούν μπροστά στις χαρατσοκυβερνήσεις.
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ανάλυση σόντροφε και συναγωνιστή