Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Tη Νομαρχία κατηγορεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κόκκινη λάσπη του Αλουμινίου

"Ποτέ δεν ανακλήθηκε η άδεια της Νομαρχίας Βοιωτίας του 1972 για την κόκκινη λάσπη" λέει ο κ. Σουφλιάς και συνεχίζει ότι "η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη Νομαρχία για την επί 35 χρόνια απόρριψη της λάσπης στη θάλασσα και ότι για το λόγο αυτό η Νομαρχία δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της επικαλούμενη το ΥΠΕΧΩΔΕ" ! (το θαυμαστικό δικό μας)

Η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ δημοσιεύεται στα ΝΕΑ σήμερα 25/10/08 και αφορά σχετικό δημοσίευμα μαζί με απάντηση του Αλουμινίου. Ο Νομάρχης κ. Περγαντάς και ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Αγγέλου τι έχουν να πουν για αυτό; Η προτροπή είναι άμεση: να ανακαλέσουν την άδεια του 1972 (του τμήματος κοινωνικών υπηρεσιών (!) της Νομαρχίας Βοιωτίας) ή να επιμείνουν ότι είναι αναρμόδιοι και να προσφύγουν κατά των περιβαλλοντικών όρων που εξέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στηριζόμενο στην δική τους άδεια! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιγκ-πόγκ με τις ευθύνες είναι το αγαπημένο σπορ όταν σφίγγουν τα πράγματα, προκειμένου να σπρώξουμε τον καιρό και να ξεχαστεί το πράμα.

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι εκείνος ο ...εκπρόσωπος του Αλουμινίου που μας εγκαλεί κάθε φορά, να μας πεί ποιός έχει δίκιο; Ετσι ή αλλιώς το ζητούμενο είναι να πάψει να πέφτει η λάσπη στον Κορινθιακό παρά τις ακούραστες προσπάθειες να μας πείσουν ότι δεν ρυπαίνει!

Ανώνυμος είπε...

ποιός εκείνος που ζεί ακόμη και κάνει λασπόλουτρα;

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε ακριβείς, τέρμα τα "εσύ φταίς".

Το μεν ΥΠΕΧΩΔΕ με δικολαβίσιτκο είναι αλήθεια τρόπο προσπαθεί να καλυφθεί γιατί αγνόησε μεταγενέστερο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας, αγνόησε την αντίθεση του Νομαρχιακού Συμβουλίου καθώς και όσες προειδοποιήσεις τους έστειλαν το καλοκαίρι πριν την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων.

Η δε Νομαρχία αφού επί χρόνια και χρόνια ανέχθηκε και εξέθρεψε την ασυδοσία της εταιρείας και αφού όταν άλλαξε το κλίμα, επί μήνες προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι πρέπει να αποφασίσει ότι ... δεν έπιασε και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θα προσφύγει απέναντι στους περιβαλλοντικούς όρους; Ναι ή όχι;