Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

O Όσιος πάει ...Ζάλτσα




Ένδιαφέροντα σχόλια και πληροφορίες εδώ
Αναζητούνται πληροφορίες για το πότε, ποιός και για ποιό λόγο έχει αποψιλώσει την έκταση που φαίνεται στην επάνω φωτογραφία αριστερά.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η αποψιλωμένη έκταση είναι λατομείο μαρμάρων. Η φωτογραφία - δεν ξέρω πότε τραβήχτηκε - αλλά εξωραίζει τον χώρο, που φαίνεται σαν αποψιλωμένο οικόπεδο. Προ εξαμήνου, που πήγα στη Ζάλτσα, το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό : μια απίστευτη περιβαλλοντική καταστροφή !
Βέβαια αναρωτιέμαι μήπως είμαστε κακόπιστοι : σκάψε, σκάψε, θα φύγει όλο το βουνό, κι η Ζάλτσα θ΄αποκτήσει καλύτερη θέα στον Κορινθιακό. Αξιοποίηση παραλιών του Νομού, με καινοτομικό τρόπο!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι λατομείο μαρμάρων και οι ιδιοκτήτες είναι λιβαδείτες [δύο και αδέρφια].
Αυτή η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δελφικό τοπίο [όσο και αν σας φαίνεται κουφό ισχύει]. Η εξόρυξη γίνεται παράνομα. Το αποκορύφωμα της κόντρας για την εξόρυξη αυτή έλαβε χώρα επί νομαρχίας Σταμούλη. Το παράνομο λατομείο τότε επισκέπτονταν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση [μετά από καρφώματα ανταγωνιστών] διάφορες υπηρεσίες που έκοβαν τσουχτερά πρόστιμα. Παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες επέμεναν στη λειτουργία του [είχαν τις πλάτες ενός εκ των τεσσάρων αντινομαρχών τότε] και σήμερα μάλλον συνεχίζουν πλέον ανενόχλητοι.
Ερωτήματα:
1) πληρώθηκαν ποτέ αυτά τα πρόστιμα?
2) Έχουν άδεια λειτουργίας ακόμη και σήμερα?
3) Γιατί σε άλλους [επιχειρηματίες] απαγορεύθηκε η εξόρυξη και η αδειοδότηση με αιτιολογία το χαρακτηρισμό της περιοχής ως δελφικό τοπίο, ενώ τα δυναμικά αδέρφια συνεχίζουν ανενόχλητα?
4) Από ποιά υπηρεσία ελέγχονται τα νταμάρια?
5) Το συγκεκριμένο λατομείο απέστειλε τα ζητούμενα για την καταχώρησή του στο περιβαλλοντικό μητρώο, ή να στείλουμε τη ΒΕΠΑΕ [ή όπως αλλιώς τη λένε] να τους κάνει ντα?

Ανώνυμος είπε...

Αν αναρωτιέστε τι έγινε και δεν έπαιξε ο Χατζηνικολάου στο ALTER,το θέμα ΒΟΙΩΤΟΠΕΔΙΟ δείτε και εδώ http://www.antinews.gr/?p=3769

Για την ιστορία, δηλώσεις για το θέμα είχε πάρει και το SKAI πριν απο λίγες μέρες αλλά επίσης δεν έπαιξαν.

Ανώνυμος είπε...

"Ολοι οι Βοιωτοί ξέρουν" είπε ο νέος δεσπότης
Πράγματι ξέρετε πόσοι κτηνοτρόφοι είναι σε αντίθεση με τον Ο.Σεραφείμ;
Πόσοι στον Αη-Γιάννη στο ΛΑφύστι;
Στη Δαύλεια; στην Άσκρη;

Ανώνυμος είπε...

«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (...)

Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (...).

Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».

Η επιστολή που διαβάσατε έχει συνταχθεί «Εν Αγίω Ορει τη 13/26 Απριλίου 1941» και απευθύνεται «Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον»...

Ναι, πρόκειται για την επιστολή που έστειλαν προς τον Χίτλερ - μια μέρα πριν (!) η Βέρμαχτ μπει στην Αθήνα - οι μονές του Αγίου Ορους (μεταξύ αυτών και το Βατοπέδιο) «ικετεύοντες» να τους θέσει «υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν» του!

Το σημειώνουμε γιατί εκτός από «χρυσόβουλα» βυζαντινών αυτοκρατόρων, φιρμάνια Σλάβων φυλάρχων και χοτζέτια σουλτάνων, δεν αποκλείεται οι «Αγιοι Πατέρες» να διαθέτουν και διατάγματα του ...Χίτλερ που να «αποδεικνύουν» τα ιδιοκτησιακά τους «δικαιώματα» επί λιμνών, βουνών, θαλασσών και κυρίως οικοδομικών «φιλέτων» της ελληνικής επικράτειας...

Από το stasi.gr: http://www.stasi.gr/mail/papadario51008.htm

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι!
Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι για να υπηρετήσουν τις πνευματικές τους ενασχολήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου:
"Τα χρήματα της Εκκλησίας είναι του λαού"
Τα κτήματα ποιανού είναι;

jk είπε...

@Βοιωτοπέδιο:
"Τα κτήματα ποιανού είναι;"

Απάντηση:

http://www.youtube.com/watch?v=SI1njjBm0IE&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12-10-2008
Εκλησιαστικά

«Θα τα πούμε όταν τελειώσει αυτή η ιστορία», έλεγε, με το ύφος του δασκάλου, πριν από μερικές εβδομάδες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν να κρίνει τον ηγούμενο Εφραίμ για τις γνωστές στο πανελλήνιο… αταξίες του.
Ο κ. Ιερώνυμος τη στάση της εκκωφαντικής σιωπής τη γνωρίζει καλά. Και δεν την τηρεί μόνο στην περίπτωση του Εφραίμ, αλλά και για όσα έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν ανθρώπους του στενού συγγενικού του κύκλου.
Τα αρχιεπισκοπικά χείλη παραμένουν ερμητικά κλειστά. Καμία διευκρίνιση δεν δόθηκε στην αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας» σχετικά με τις επιχειρήσεις που διατηρούσαν οι συγγενείς του κ. Ιερωνύμου και αξιοποιούσαν την ακίνητη περιουσία της Μητρόπολης που διαποίμανε. Ο Εφραίμ βγήκε διακαναλικά και ψέλλισε ορισμένες δικαιολογίες για τις δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπήκε καν στον κόπο να πει μια λέξη… Για τα όσα σταδιακά έρχονται στην επιφάνεια και ανησυχούν ήδη τους συνεργάτες του πότε θα δώσει μια πειστική απάντηση; Για το… Βοιωτο-πέδι, το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως ή την ανακαίνιση -χωρίς προσφορές και διαγωνισμούς- του μικρού αρχιεπισκοπικού διαμερίσματος που κόστισε όσο η αγορά ενός καινούργιου στα βόρεια προάστια;
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το περιβάλλον του είναι θορυβημένοι με τις εξελίξεις. Θεωρούν ότι εύκολα ο κρότος για τη Μονή Βατοπεδίου μπορεί να σπάσει τζάμια και από το δικό τους σπίτι. Να ξαναζήσει η Εκκλησία της Ελλάδος ημέρες του 2005, τότε που τα σκάνδαλα για τον Αττικής γίνονταν πρώτο θέμα και ο Χριστόδουλος δεν ήξερε ποιον να πρωτομαζέψει. Ήδη εκπομπές με υψηλή τηλεθέαση προανήγγειλαν ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσουν συνέχεια στο θέμα του Βοιωτο-πεδίου.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στο Alter έχει προγραμματιστεί εκ νέου συνέντευξη. Αν τελικά γίνει πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να στείλουμε με τηλέφωνα και μηνύματα ηλεκτρονικά ότι γνωρίζουμε ή ερωτήσεις κλπ

Ανώνυμος είπε...

Αντίθετα με τον "παπά του Ασωπού" πατέρα Οικονομίδη, ο Ν. Χατζηνικολάου πουλάει διαφήμιση που μοιάζει με ειδήσεις. Για να μην χάσει τους τηλεθεατές, ανάμεσα στις διαφημίσεις χρειάζεται για γέμισμα και κάτι σκανδαλιστικό και πιπεράτο. Πρόβλημα να βρει τζάμπα κομπάρσους για το σκηνικό δεν έχει γιατί κι αυτοί έρχονται για αυτοδιαφήμιση. Επειδή τώρα "πουλάει" το Βατοπέδι, η κουβέντα και οι θεατρινισμοί έχουν να κάνουν με τους παπάδες. Θα μπορούσε να είναι η παιδεραστία και ο ΑΛΕΞ, αυτόν όμως δυστυχώς πρόλαβε και τον άρπαξε ο Μάκης για την δική του εκπομπή.
Το Βοιωτοπέδιο έγινε πάλι δόλωμα για το επόμενο διαφημιστικό πακέτο....

Ανώνυμος είπε...

Ακάκιε, έχεις απόλυτο δίκιο. Ανάμεσα σε φληναφληματα με τον δικηγόρο της Μητρόπολης, ο Χ.μας υποσχέθηκε νέο ραντεβού για τα "ρεπορταζ" απο τη Βοιωτία. Με τον τρόπο αυτό μπορεί και να κρατάει θεατές με το "έπεται" συνέχεια αλλά μπορεί και να συναλλάσεται αρμοδίως.

Ανώνυμος είπε...

Όλα όσα γράφει στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Εφραίμ ισχύουν αντίστοιχα και για το Βοιωτοπέδι:

http://www.antinews.gr/?p=3864#comments

Ανώνυμος είπε...

μπορεί ο κ.Χ. να το "έκοψε" το θέμα, αλλά θα υπάρξει συνέχεια για τα θέματα αυτά