Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Όλα εντάξει, λέει ο πρόεδρος των βιομηχάνων Βοιωτίας

απο skai.gr
Εντός έξι μηνών θα παραδοθεί η μελέτη για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Ασωπού, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Μαρία Λοϊζίδου. Ανέφερε επίσης ότι σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμος ο αγωγός που όμως θα δέχεται προ-επεξεργασμένα λύματα από τις βιομηχανίες. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η βιομηχανική περιοχή έχει δημιουργηθεί με ανορθόδοξο τρόπο.
Εντοπίσαμε την παράνομη χωματερή
Μνημείο αδιαφορίας ο Ασωπός
Το έγκλημα συνεχίζεται
Οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών μονάδων παραδέχονται μέσω του ΣΚΑΪ -που συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα το οδοιπορικό του στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού- ότι δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο ανάπτυξης στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων. Επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσουν σωστά οι επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν δίκτυο ομβρίων υδάτων, κεντρικός βιολογικός καθαρισμός για τα υγρά απόβλητα και κεντρική επεξεργασία των στερεών αποβλήτων. Ο πρόεδρος των Βιομηχανιών Βοιωτίας, Νίκος Κουδούνης, υποστήριξε ότι τα απόβλητα των βιομηχανιών που καταλήγουν στον Ασωπό είναι επεξεργασμένα.

Ζητάμε άμεση σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας κρεμάσανε κουδούνια, κύριε Κουδούνηηηη

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουδούνης πρόεδρος είναι, προεδρικά πράματα λέει - το παράξενο θα΄ταν να τα λεγε αλλιώς.
Τι θέλουμε κι εμείς ; Οριστε, όλα ΟΚ. Σε 6 μήνες θα είναι έτοιμη η μελέτη για των αγωγό, από το ΕΜΠ παρακαλώ (αλήθεια από πότε το ΕΜΠ είναι μελετητής τεχνικών έργων; - οπότε για την τεχνική εφαρμογή ίσως πάρει λίγο παραπάνω) και σε 2 χρονάκια, τσουπ, έτοιμος κι αγωγός. Ανυπόμονοι άνθρωποι, όλα τα πράγματα γίνονται, αρκεί να τους δώσεις τον κατάλληλο χρόνο. Τι να σου πρωτοκάνει κι αυτός ο Σουφλιάς, δυο χεράκια έχει κι απ΄αυτά περνάνε όλα : να κρύψει τη μελέτη του ΙΓΜΕ στα συρτάρια, να ψηφίσει χωροταξικά - αριστουργήματα, να κάνει ελέγχους στα εργοστάσια..
Έλεος ρε παιδιά, είναι και μεγάλος άνθρωπος. Λίγο σεβασμό πια...

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

κατανοήσαμε, κατανοήσαμε