Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Θριάσιο


αναδημοσιεύουμε από http://magoulaonline.gr/ ...η κατάσταση αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καθώς τα ΕΛΠΕ στην δυτική πλευρά του Θριασίου, συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες στην παραλία στο χώρο της OWENS, ενώ από την ανατολική πλευρά, σχεδιάζεται από την Χαλυβουργική γιγαντιαία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 880MW, μάλιστα μόλις πρόσφατα υπεγράφη και η συμφωνία με την ΔΕΗ.
Οι παραπάνω δραστηριότητες σε συνδυασμό με την χωματερή αποβλήτων στο Μελετάνι της Μάνδρας και το Λιμάνι στον Σκαραμαγκά πρόκειται να μετατρέψουν την καθημερινότητα των πολιτών σε κόλαση, ενώ τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους θα είναι ορατά σε λίγα χρόνια από τώρα.
Το Θριάσιο πεδίο αυτή την στιγμή ζει ιστορικές στιγμές ανάλογες με εκείνες στα τέλη της δεκαετίας του 60΄και τις αρχές του 70, όταν καθεστώς των συνταγματαρχών εγκατέστησε στο Θριάσιο τις μεγάλες βιομηχανίες, καταστρέφοντας ουσιαστικά την περιοχή και στερώντας από τις σημερινές γενιές την θάλασσα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως πάει ο τουρισμός στην Ελευσίνα;

Ανώνυμος είπε...

περίφημα ασφαλώς! ουρές κάνουν οι τουρίστες για τον γύρο των καμινάδων.

Ανώνυμος είπε...

sxolio apo anartisi gia enelco

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ
Στην είσοδο της μονάδας θα μπούν αντικριστά το λιοντάρι και ο Πλούταρχος.Η καμινάδα θα έχει σχήμα Δωρικής κολώνας.Οιψύκτες θα γίνουν σε σχήμα Αμφορέα. Αλεξικέραυνα σε σχήμα Μακεδονικής σάρισας . Στις τουαλέτες αντί ρολό τα έργα του Πλουτάρχου.Στις ταράτσες των κτηρίων θα μεταφερθούν οι ακροπόλεις της Χαιρώνειας και του Πανοπέα,το αρχαίο θέατρο και το Μουσείο.
(Με τέτοια επισκεψιμότητα που θα έχει το μαγαζί....ξέρεις ,στο στύλ πάω να πάρω λίγο ρεύμα ,να δω και τ αρχαία ! )