Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Συγχαρητήρια κ.Σαμαρά!


Καλή Αρχή έκανε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού. Αφού ανέλαβε κυβερνητική θέση μετά απο πολλά χρόνια, μια απο τις πρώτες πράξεις του ήταν η υπογραφή της μετατροπής του Αρχαιολογικού χώρου της Χαιρώνειας σε βιομηχανική περιοχή.

O κ. Σαμαράς ορκίστηκε στις 8 Ιανουρίου. Στις 9 του μηνός,  οι Δήμαρχοι Χαιρώνειας και Δαύλειας  έστειλαν επιστολή- έκκληση να τον συναντήσουν πριν υπογράψει την έγκριση της εγκατάστασης μεγάλου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της εταιρείας ENELCO, στην περιοχή τους.

Αντί άλλης απάντησης, ο κ. Σαμαράς, στις 16 Ιανουαρίου υπέγραψε την απόφαση, χωρίς ούτε καν να καταδεχτεί να τους την κοινοποιήσει. Ολοκλήρωσε έτσι την απαράδεκτη μεθόδευση του προκατόχου του κ. Λιάπη, όταν προπαραμονή Χριστουγέννων, ανέτρεψε προηγούμενη αρνητική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προς διευκόλυνση του ομίλου Κοπελούζου και της ιταλικής πολυεθνικής.
(δείτε εδώ : To ΚΑΣ "θυσίασε" τη Χαιρώνεια στο βωμό του Κοπελούζου )
Ποιός είπε ότι δεν υπάρχει συνέχεια στη δημόσια διοίκηση;

Εντωμεταξύ ο Δήμαρχος Χαιρώνειας, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός, ότι η ENEL που κατέχει το 75% , είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός που τελευταία αναπτύσσει ταχύτατα πυρηνικό πρόγραμμα σε Ρουμανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Αλβανία, συνδυάζοντας το με το γεγονός ότι η έκταση που αγοράστηκε είναι πολλαπλάσια απο την έκταση του συγκεκριμένου εργοστασίου.



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάποιο λάκο έχει η φάβα, δεν μπορεί κοτζαμ υπουργός να ενδίδει και οι ντόπιοι να παριστάνουν τους υπουργούς πολιτισμού
τι αρχαία και τρίχες
και το εργοστάσιο μετά απο 2000 χρόνια αρχαίο θαναι

Ανώνυμος είπε...

απάντηση του διευθυντή της ενέλκο, τζοβάνι πισάνι, στον παπαγγελή, δημοσιεύουν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες
για την ταμπακέρα της δημοσκόπησης ούτε λέξη
για τα στοιχεία της εφημερίδας λέει ότι δεν είναι δικά του
παρακάτω όμως λέει οτι είναι δικά του
τσ,τσ,τσ, μα ούτε μια απάντηση δε μπορεί να στήσει και θέλει να βάλει και εργοστάσιο
ως φαίνεται έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους "διάλογο"
σε άλλου είδους "επιχειρήματα"

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 12.56, πλάκα κάνεις να υποθέσω

Ανώνυμος είπε...

Το τραγούδι του Αγνιάδη:

Εκεί που σφίγγανε τα χέρια τους οι μύστες
ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο
τώρα πετάνε τα αποτσίγαρα οι τουρίστες
και το καινούριο παν να δουν διυλιστήριο

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήρια ΄΄ανήκουν΄΄ στο Βοιωτό ντι μούφα με το blog viotia, ο οποίος στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ENEL και των ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΏΝ της, επιχειρεί να απαξιώσει τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και του Παπαγγελή για την ανατροπή του σχεδιασμού που ουσιαστικά επιβάλει η κυβέρνηση .Ο κύριος αυτός λοιπόν(δημοσιογράφος σου λέει μετά) μπροστά στην κατακραυγή των επισκεπτών του για το ατόπημα με αφορμή την εκδήλωση της ΤΕΔΚ λίγες ημέρες μόνο μετά την μεγαλειώδη χοροεσπερίδα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ(πόντος...) λογοκρίνει τα σχόλιά των επισκεπτών και κρατά αυτά που του αρέσουν για να περάσει και πάλι τα γαλάζια σχέδια που του επιβάλλουν τα αφεντικά του.
Βλέπει το δέντρο και κρύβει το δάσος από τους πολίτες για το γήπεδο του Διστόμου.Έδωσε πέντε δεκάρες ο Μυτιληναίος στο Δήμο για να βάλουν χορταράκι που σε λίγα χρόνια θα σταχτώσει, από του ρύπους του δεύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που προωθεί ο όμιλος. Απορώ πως του επιτρέπουμε όλοι μας να παίζει τέτοια παιγχνίδια στις πλάτες μας και να επικαλείται μάλιστα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.Κάτι τέτοιους βλέπουμε και συχαθήκαμε τελικά τη δημοσιογραφία. Σκίστε το ΜΠΕΜΠΕΚΟ Μαύρο στον Μυρογιαλούρο.

Ανώνυμος είπε...

κάθε είδους λογοκρισία άποψης είναι απαράδεκτη
αλλά όπως θάλεγε και Τζιμάκος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία του τηλεκοντρολ (ή του ποντικιού).
και μένα δε μαρέσουν τα μεσημεριανά κουτσομπολάδικα και η ανίτα πάνια και κάνω το απλούστατο: δεν τα βλέπω
(χωρίς αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν επιτυχία)

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά ποιός είναι αυτός ο ντι μούφα;