Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ο Κορινθιακός αντιστέκεται

Κορινθιακός: Θάλασσα με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» , συνεχίζει τον αγώνα για την σωτηρία του Κορινθιακού κόλπου με μεγαλύτερη ένταση και με κάθε μέσο. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση της θάλασσάς μας χειροτερεύει κινδυνεύοντας να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Η Ομοσπονδία ξεκίνησε δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτούς που με μοναδικό σκοπό τον άκρατο πλουτισμό -και ενάντια στην αξιοπρέπειά μας– δηλητηριάζουν τον αέρα και τη θάλασσά μας, μετατρέποντάς την σε χαβούζα απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων, κόκκινης λάσπης και, τελευταία, χρησιμοποιώντας τα νερά της για ψύξη των εγκαταστάσεων ρυπογόνων εργοστασίων.

Η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αιτήσεις ακύρωσης κατά των περιβαλλοντικών όρων και λοιπών αποφάσεων σχετικών με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. και των Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 334 MW και 412 MW στον κόλπο της Αντίκυρας (συμφερόντων του Ομίλου Μυτηλιναίου και της ENDESSA), οι οποίες θα εκδικαστούν το Μάρτιο και το Μάιο του 2009.

Νοιώθοντας ευθύνη για τις επόμενες γενιές, θα παλέψουμε για να παραδώσουμε έναν Κορινθιακό καθαρό και πρότυπο ανάπτυξης για το μέλλον, με δεσπόζουσα αρχή την ισόρροπη σχέση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και την αειφορία .

Παρεμβαίνουμε δυναμικά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συνεργαζόμαστε με τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών του Κορινθιακού κόλπου. ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ότι ο αγώνας μας θα δοθεί εντός και εκτός Ελλάδας μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συνεργαστούν στενά και αποφασιστικά. Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομαρχίες – Δήμοι - Κοινότητες, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων των πολιτών.

- Όχι στην δημιουργία κέντρου παραγωγής ενέργειας στις βόρειες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου (Αντίκυρα και Θίσβη Βοιωτίας ).

- Να σταματήσει άμεσα η ρίψη των αποβλήτων (κόκκινη λάσπη) της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, στον Κορινθιακό Κόλπο .

- Να προχωρήσουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την σταδιακή απορρύπανση του κόλπου από την κόκκινη λάσπη και την ορθολογική διαχείρισή
της

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: