Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα σε χώρο με δεκάδες άτομα

indy.gr: Απόπειρα μαζικής δολοφονίας: «άγνωστος» έριξε χθες χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, που ευτυχώς εξοστρακίστηκε στα διπλά τζάμια του κτιρίου και έσκασε στον πεζόδρομο προκαλώντας ζημιές στις τζαμαρίες της απέναντι πολυκατοικίας και μιας καφετέριας. Εκείνη την ώρα, 10.05 το βράδυ, στο ισόγειο του Στεκιού βρίσκονταν δεκάδες άτομα, καθώς γινόταν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τους εξοπλισμούς από τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Αν η χειροβομβίδα περνούσε μες στο χώρο, είναι σίγουρο πως θα υπήρχαν πολλά θύματα.
Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου: Το παρακράτος (ξανα)μπαίνει στο παιχνίδι
Η επίθεση, χθές το βράδυ, με χειροβομβίδα στο «Στέκι των Μεταναστών» στα Εξάρχεια αποτελεί την πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη των ημερών. Περισσότερα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά απο δύο μέρες, αλλά ποτέ δεν είναι αργά... απο το sibylla:
Στις 23 Φλεβάρη 2009, συμπληρώνονται 66 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της ηρωικής ΕΠΟΝ
Στη σύσκεψη για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, που έγινε στην Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στους Αμπελόκηπους πήραν μέρος οι εξής Οργανώσεις:
Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), Αγροτική Νεολαία Ελλάδος, Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία, Ενιαία Μαθητική Νεολαία, Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης, Θεσσαλικός Ιερός Λόχος, Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία, Λεύτερη Νέα, Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος, Φιλική Εταιρεία Νέων, Αντιπροσωπεία του ΕΑΜ Νέων Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜ Νέων, Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των φίλων της Νέας Γενιάς.
Πάνω από 35.000 ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες κατατάχθηκαν και πολέμησαν στις γραμμές του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στα βουνά, στις πόλεις, στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ και στις βοηθητικές υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω μια αφίσσα για την επίθεση στο "Στέκι των Μεταναστών".
Οι "μαύροι" άνθρωποι σηκώνουν κεφάλι. Ποιοί τους ενθαρρύνουν;Άνθρωποι υπεράνω υποψίας σαν τον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο (να τον φωνάζουμε χαϊδευτικά Βορίδη;) που το βράδυ της Δευτέρας κατηγορούσε την κυβέρνηση για την ανασφάλεια των πολιτών που οφείλεται -μεταξύ άλλων- στην ύπαρξη λαθρομεταναστών!
Αντιμετώπιζε μάλιστα με ειρωνικό ύφος στον υπουργό Πάνο Καμμένο που παρενέβη για να τον ρωτήσει: "Τι θέλετε να κάνουμε; Να βυθίζουμε τα σκάφη ή να αφήνουμε να πνιγούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και μεταξύ τους παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι..."
Ποτέ δεν απάντησε ευθέως... Τι να υποθέσουμε;

Ανώνυμος είπε...

απο sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ερώτηση προς Κ.Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο...
...Πρετεντέρη, Ευαγγελάτο, Χατζηνικολάου και λοιπούς:

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ
..."«Ανανδρη εγκληματική ενέργεια που βάλλει εναντίον της ενημέρωσης, της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας των πολιτών και φυσικά της ίδιας της Δημοκρατίας»,
Ή αυτά ισχύουν μόνο για τα Alter, αστυνομικά τμήματα κλπ?
Εδώ θα καταδικάσετε τη βία "από όπου και αν προέρχεται"?
Ή κο κο κο?

Ασυζητητί κο κο κο - δεν το συζητάμε