Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Mε κατεύθυνση τη Γάζα


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com: Η Τρίτη Ιντιφάντα ξεκίνησε από το Λονδίνο για τη μαρτυρική Γάζα. Επικεφαλής ένας πραγματικός σοσιαλιστής, ο άγγλος βουλευτής George Galloway.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

indy.gr
Η Αλβανία αποφάσισε να μποϋκοτάρει τα ισραηλινά προϊόντα και εταιρείες

Με μία μη αναμενόμενη απόφαση, και την παραμονή της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα αποφάσιζε την είσοδο της χώρας στη «μεγάλη οικογένεια» του ατλαντικού συμφώνου, η Αλβανία αποφάσισε να ξεκινήσει συστηματικό μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων και ισραηλινών εταιρειών. Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία μεταξύ αυτής της φτωχής χώρα της Μεσογείου και την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης και που αφορά ένα μεγάλο δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή υδραγωγείου και ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην περιοχή Ορικούμ, κοντά στα Τίρανα.Το αλβανικό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε τη συμφωνία. Στην παράγραφο 2.02 του άρθρου 2 αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης, που παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο προς έγκριση,αναφέρει συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Οργάνωσης της Ισλαμικής Συνδιάσκεψης ως προς το μποϋκοτάζ του Ισραήλ».

Τη βαθιά του θλίψη για την απόφαση των Τιράνων εξέφρασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο ρουμάνος πρόεδρος Μπασέσκου ο οποίος στη διάσκεψη της περασμένης χρονιάς στο Βουκουρέστι, υπήρξε ένας από τους πιο ενθουσιώδης υποστηρικτές της προσέγγισης των Τιράνων με τη Δύση.
Οργή στην Ιερουσαλήμ που ανακοίνωσε στα Τίρανα ότι η απόφαση αυτή δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

Αμηχανία και αιφνιδιασμός στην Ιταλία, όπου ζει ένας μεγάλος αριθμός αλβανών μεταναστών από την απόφαση αυτή των Τιράνων. Για προφανείς λόγους αντιπαλότητας, η αντίδραση της Σερβίας, που σχολίασε αρνητικά την απόφαση της Αλβανίας να μποϋκοτάρει το Ισραήλ. Κύκλοι της δεξιάς της Σερβίας είπαν ότι έτσι «Η Δύση θα καταλάβει μιας δια παντός ότι για το Κόσοβο δεν φταίγαμε μόνο εμείς»

Μετά τη συμφωνία με την Οργάνωση της Ισλαμικής Συνδιάσκεψης, το δάνειο θα το παραχωρήσει η Ισλαμική Τράπεζα για την Ανάπτυξη.

http://www.radiocittaperta.it/index2.php?option=com_content&task=view&id=501&pop=1&page=0&Itemid=9