Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ο πλανήτης πεθαίνει


Απόσπασμα απο το in.gr
Ανιση η μάχη με τις φλόγες: Περισσότερους από 180 νεκρούς μετρά η Αυστραλία από τις φονικές πυρκαγιές.
Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι ο τραγικός απολογισμός των φετινών πυρκαγιών μπορεί να αποτελέσει ηχηρότατο σήμα κινδύνου τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους πολιτικούς, ως προς τις κλιματικές αλλαγές και να αποτρέψει τις προσπάθειες της βιομηχανίας για αύξηση των ορίων εκπομπών ρύπων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
«Αυτό που θα μπορούσαν να καταφέρουν οι πυρκαγιές είναι να ‘πνίξουν’ το θέμα. Νομίζω τώρα ότι η προσοχή της κοινής γνώμης έχει επικεντρωθεί πάλι στις κλιματικές αλλαγές. Ξέραμε τι έχουν προβλέψει οι επιστήμονες, αλλά τώρα το βλέπουμε στην πράξη» λέει ο Μάθιου Κλαρκ του Πανεπιστημίου Ντίκιν της Μελβούρνης.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2020 κατά 5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2000, ή κατά 15%, εάν επιτευχθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος χρόνου παγκόσμια συμφωνία για ευρύτερο σχέδιο καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών.
Το κόμμα των Πρασίνων, ωστόσο, επικαλούμενο τις πυρκαγιές και τις σοβαρότατες πλημμύρες στη βόρεια Αυστραλία, ζητά πλέον αυστηρότερα μέτρα και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκπομπές των ρύπων.

Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: