Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Στη Γάζα τίποτε δεν τέλειωσε- ο αποκλεισμός συνεχίζει να σκοτώνει

απο το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
Αυτός ο αποκλεισμός είχε κοστίσει ήδη περίπου 400 νεκρούς, πριν ξεκινήσει ο πρόσφατος πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν πεθάνει, δολοφονηθεί, επειδή ούτε φάρμακα δεν μπορούσαν να μπουν στη Γάζα. Το Ισραήλ μετά δολοφόνησε 1.500 ανθρώπους με τις βόμβες. Και τώρα συνεχίζει τον αποκλεισμό.Η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνεται στη Γάζα περνάει από δυο διαδρομές. Η μια είναι από το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα της Αιγύπτου, βρίσκεται 450 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Μέχρι τώρα η Αίγυπτος έλεγε ότι από κει, και από ένα διπλανό πέρασμα, η μόνη βοήθεια που θα περνάει είναι ιατροφαρμακευτικά υλικά. Απαγορευόταν να περάσουν για παράδειγμα τσιμέντο και άλλα υλικά οικοδομών για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων σπιτιών. Γι΄ αυτό υπάρχουν ακόμα χιλιάδες άνθρωποι που μένουν σε αντίσκηνα μέσα στο κρύο. Όμως, από την περασμένη Πέμπτη η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι τα περάσματα κλείνουν. Μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις» θα επιτρέπεται το πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας και αυτό θα κρατήσει μέχρι να γίνει «μόνιμη εκεχειρία» με το Ισραήλ.Την περασμένη βδομάδα επίσης το Ισραήλ κατέλαβε ένα καράβι που είχε ξεκινήσει από το Λίβανο, στο οποίο επέβαιναν οχτώ άτομα που συνόδευαν 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Το άρπαξαν το καράβι και το οδήγησαν σε ένα ισραηλινό λιμάνι. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνουν όλες οι χώρες μέσω Ισραήλ πάει σε ισραηλινές αποθήκες και από κει πρέπει να πληρώσουν τέλη αποθήκευσης, τέλη φύλαξης, τέλη μεταφοράς, τέλη εισόδου και εξόδου; Στην ουσία το Ισραήλ λεηλατεί την ανθρωπιστική βοήθεια. Λίγες μέρες πριν έβγαλε σε πλειστηριασμό κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια γιατί η χώρα που το είχε στείλει δεν είχε πληρώσει τα τέλη αποθήκευσης.
Γι΄ αυτό πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Νάντερ αλ Αμπάντλα, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας Περισσότερα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδώ ο κόσμος χάνεται και στην παιδική χαρά "η Αθλία Ελλάς", τα έρμα τα ΜΜΕ, ασχολούνται ολημερίς με το σήριαλ Μανώλης, αριθμός επεισοδίου 167088
Ποιός Μανώλης; έλα ντε

Ανώνυμος είπε...

ο Μανώλης με τον Σαμαρά: δείξε μου τους φίλους σου, να σου πώ τι θα κάνεις........
Θα υπογράψεις

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικές στιγμές στη Λωρίδα της Γάζας

....Σηκώνουν το αιμόφυρτο πτώμα, ευτυχώς φαίνεται να μην είναι διαμελισμένο, και το τοποθετούν στο στρώμα. Δεν σοκάρομαι από το θέαμα. Σοκάρομαι από το γεγονός ότι δεν σοκάρομαι. Φταίνε οι εικόνες των τραυματιών και των κλινικά νεκρών με τα κομμένα άκρα και τα εγκαύματα από το φώσφορο, που είδα στα νοσοκομεία; Φταίει η τηλεόραση που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες; Δεν ξέρω τι φταίει και έχω αναισθητοποιηθεί. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μη σκεφτώ: "Άλλος ένας νεαρός Παλαιστίνιος μαχητής νεκρός σε αυτήν την άνιση μάχη για την ελευθερία." Αρχίζει η αποχώρηση, με τις εκκλήσεις από το μεγάφωνο να συνεχίζονται. Η επιστροφή είναι αργή και δύσκολη, το τοπίο έχει βαλτώσει από την καταιγίδα, έχω όμως ένα αίσθημα ικανοποίησης. Πρώτα απ' όλα όλοι/ες φαίνονται να είναι καλά, κανείς δεν χτυπήθηκε από τα πυρά. Έπειτα νιώθω ικανοποίηση ότι καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δύσκολη ανθρωπιστική αποστολή. Ο πατέρας, τέρας ψυχραιμίας, δεν έχει λογια να μας ευχαριστήσει. Για την οικογένεια ήταν πολύ σημαντικό να βρει τη σωρό του μάρτυρα. Για τον Παλαιστινιακό λαό είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνει πίσω άθαφτους τους ήρωες νεκρούς του.

indy.gr

Ανώνυμος είπε...

Για να οργανωθεί σε μόνιμη βάση η συμβολή του τεχνικού κόσμου της Δυτ. Ελλάδας στην Ανοικοδόμηση της Γάζας, σας καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ, Τριών Ναυάρχων 40 (ισόγειο), την Τρίτη 17-2-2008, 7.00μμ.

Προσωρινή Επιτροπή για μια «Πρωτοβουλία Μηχανικών, Τεχνολόγων και Φοιτητών για την Ανοικοδόμηση της Γάζας»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977 510730 και 6977 574358

indy.gr