Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ενεργειακό νεφέλωμα


Με αφορμή τις εξαγγελίες του ΥΠΑΝ Χατζιδάκη για την αναστολή των μονάδων λιθάνθρακα υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις και εκτιμήσεις.
Το πανελλαδικό δίκτυο στο οποίο μετέχουμε οι " Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα" εξέδωσε δελτίο τύπου:
Διαβάστε: Φρένο στο λιθάνθρακα - οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν λύσεις

Δελτίο εξέδωσαν και οι Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας (μέλη επίσης του δικτύου) : ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ !

Τέλος με αφορμή ένα άρθρο με τίτλο: Λιθάνθρακας τέλος για την Ελλάδα… (κλικ επάνω για να το δείτε) στο οποίο αποκαλύπτονται σχέδια για λιθάνθρακα και στη Θίσβη (εμείς καιρό το φοβόμασταν), λάβαμε ένα ενυπόγραφο μήνυμα :

"Αγαπητοί φίλοι
Όπως αντιλαμβάνεσθε διαβάζοντας το σχόλιο του κ. Σ. Χιωτάκη, δια στόματος υπουργού ανάπτυξης, έμμεσα αποκαλύφθηκαν τα «σκοτεινά σχέδια» όλων αυτώντων παρείσακτων επενδυτών-μεγαλοεπιχειρηματιών στις περιοχές μας όπου καιρό τώρα μέσω κοινοπραξιών ύπουλα προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο παραγωγής και εμπορίας της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ καθίσταται εμφανής πλέονη βούλησή τους «να βάλουν χέρι» στην αφυδατωμένη λυματολάσπη, προϊόνπαραγωγής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, η οποία γίνεται μέσω τριτοβάθμιας επεξεργασίας (σχετικό άρθρο -->http://www.ecotec.gr/article.php?ID=135 και η οποία φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη σε θερμοηλεκτρικές μονάδες λιθάνθρακα με απόλυτα παραπλανητικά χαρακτηριστικά και προσωνύμια του τύπου: οικολογικόςλιθ-άνθρακας, βιο-καύσιμο, οργανική ιλύς και ό τι άλλο μπορεί να φανταστεί οπλέον νοσηρός νους αυτών που παίζουν με την απαξίωση της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του νομού Βοιωτίας στοχεύοντας στο Σύγχρονο Ελληνικό Μοντέλο βραχυπρόθεσμου πλουτισμού. Αυτό επίσης που έχει σημασία να προσέξουμε όλοι, είναι ότι σε αντίθεση με τα όσα εξαγγέλλει το αρμόδιο υπουργείο, η όποια στρατηγική επέκτασης του φυσικού κάλλους λιμένα της Θίσβης, θα πραγματοποιηθεί με «δούρειο ίππο» το φυσικό αέριο και κύριο γνώμονα την σκοπούμενη μεταφορά καύσιμης ύλης στο«τόξο» Θίσβη-Αγ. Νικόλαος (Αντίκυρα). Καθώς όμως στην Ελλάδα δύσκολα θεσμοθετούνται παρόμοιες ανατρεπτικές αποφάσεις ας είμαστε σε εγρήγορση γιατί ενώ χάνουν τον λιθάνθρακα μέσα απότα χέρια τους και όχι τον λιγνίτη είναι αναμενόμενο αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. "
Και να θυμίσουμε: Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: