Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Εκστρατεία για την διάσωση του Ασωπού


Μεγάλη εκστρατεία για την προστασία του Ασωπού ποταμού, αρχίζει από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και κατοίκους. Κατά την επιτόπια έρευνα του ΣΚΑΪ, διαπιστώθηκε ότι παράνομοι αγωγοί συνεχίζουν να ρυπαίνουν το ποτάμι. Σε αρκετά σημεία υπάρχει έντονο πρόβλημα δυσοσμίας και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρανομούν παρά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.
Δείτε: Εκστρατεία για τον Ασωπό Η βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων στερείται ελέγχων, δεν υπάρχουν υποδομές και οι επιχειρήσεις ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητά τους σε πηγάδια της περιοχής. Επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων λειτουργεί παράνομη χωματερή όπου μεταφέρονται επικίνδυνα βιομηχανικά στερεά απόβλητα
Εντωμεταξύ νέα ερώτηση στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στον Ασωπό ποταμό, ζητώντας τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου με πρόβλεψη επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων και την παύση κάθε δραστηριότητας που δηλητηριάζει το νερό.
Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΥΤΗΛΗΝΗ. [ ΚΟΡΟΙΔΑ ΒΟΙΩΤΟΙ ΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ]

kostasst είπε...

Καθώς η τοπική (κακό) διοίκηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, πρέπει να ξυπνήσουν με κάθε τρόπο οι πολίτες. Είναι ήδη αργά!
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας...

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε φίλε Kostasst, κάθε συμπαράσταση είναι ευπρόσδεκτη, επίσης και κάθε συμμετοχή. Όποιος θέλει να ενημερώνεται για συναντήσεις και συνελεύσεις της Συμπαρατάξης και των τοπικών κινήσεων, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του στο μέιλ μας.