Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Επείγουσα έκκληση σε όλα τα κινήματα: Ανοίξτε τα σύνορα της Γάζας!


απο indy.gr, δημοσιεύτηκε χθες από ιντυ-φαντα
Μια ανθρωπιστική κρίση εξελίσσεται στη Γάζα
Απόσπασμα, για το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ:
Καλούμε όλα τα κοινωνικά κινήματα, κυρίως τα δίκτυα No Border, και τους λαούς με συνείδηση να βάλουν ως στόχο να πιέσουν τις πρεσβείες του Ισραήλ και της Αιγύπτου, θεσμούς και πολυεθνικές. Κυρίως τις επόμενες μέρες που θα ενταθεί το κλείσιμο των συνόρων, πρέπει να δουλέψουμε για να πιέσουμε και τις δυο κυβερνήσεις να υπακούσουν στο διεθνές δίκαιο και να ανοίξουν τη Γάζα για την ελεύθερη διακίνηση βοήθειας, αγαθών και ανθρώπων.
...Η Γάζα βρίσκεται στη μέγγενη μιας ανθρωπογεννούς κρίσης. Χιλιάδες τόνοι φαγητου, ιατρικής και επείγουσας βοήθειας, που περιλαμβάνει κουβέρτες και στρώμματα, δωρεές από χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και οργανώσεις αρωγής, παραμένει στα συνοριακά φυλάκια, αφού τόσο η ισραηλινή όσο και η αιγυπτιακή κυβερνηση απαγορεύουν την είσοδο τους στη Γάζα.
...Μόνο σε 100 φορτηγά με βοήθεια επετρέπεται η είσοδος κάθε μέρα στη Γάζα ...Αυτό είναι ένα μικρό μέρος των 500-600 φορτηγών που εκτιμάται ότι είναι απαραίτητο να μπαίνουν για να βοηθήσουν τον πληθυσμό της Γάζας σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. ....Σε εκατοντάδες άρρωστους, τραυματίες από αυτό τον πόλεμο, αλλά και τις προηγουμενες εισβολές, απαγορεύεται η έξοδος από τη Γάζα για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. ....Η κοινωνία της Γάζας ανησυχεί ότι το Ισραήλ θα επιχειρήσει να ελέγξει πλήρως τη Γάζα οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και στρατιωτικά τις επόμενες εβδομάδες.
Πριν τις ισραηλινές εκλογές, οι κάτοικοι της Γάζας φοβούνται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα διενεργήσει και άλλες τυφλές εκτελέσεις και θα συνεχίσει τις δολοφονηκές επιδρομές εναντίον παλαιστίνιων κυβερνητικών προσώπων, με στόχο κοινωνικές και οικονομικές υποδομές και τυφλές δολοφονίες αμάχων. .... Πραγματοποιείται μια ντε φάκτο αρπαγή γης και επαν-αποικιοποίηση της Γάζας, με την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιων και αγροκτημάτων στις περιοχές που το ισραήλ ορίζει ως "νεκρή ζώνη", στη Ράφα, τις Ανατολικές (Σιτζαγιε) και Βόρειες (Μπέιτ Χανούν) περιοχές της Γάζας. Οι δολοφονίες, οι βομβαρδισμοί και οι πυροβολισμοί αγροτών και κατοίκων στις περιοχές των συνόρων συνεχίζονται.
Η "νεκρή ζώνη" επεκτάθηκε μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη κατά ένα χιλιόμετρο. Η ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πυροβόλισαν κατοίους που επεχείρησαν να πάρουν τα πράγματα τους από τα βομβαρδισμένα και κατεστραμμένα από μπουλντόζες απομεινάρια των σπιτιών τους κατά μήκος των συνόρων της Μπέιτ Χανούν. Ο στρατός επίσης εξακολουθεί να πυροβολεί αγρότες που καλλιεργούν τα χωράφια τους σε περιοχές όπως η Αλ Φαραχιν κοντά στη Χαν Γιουνις.
Το παλαιστινιακό Υπουργείο Γεωργίας λέει ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις κατέστρεψαν το 60% της καλλιεργησιμης γης τηυς Γάζας κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου.
Αποτελεσματική διεθνής άμεση δράση και μια κλιμάκωση της εκστρατείας για Μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεων είναι αναγκαίες για να αντιδράσουμε στην ένταση της συλλογικής τιμωρίας, στις φυλακίσεις και στο συνεχιζόμενο πόλεμο εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.
Η κατάσταση επιδεινώνεται: ο ασφυκτικός κλοιός στο λαό της Γάζας σφίγει, η ανθρωπιστική βοήθεια σκόπιμα στραγγαλίζεται, οι πληγές βαθαίνουν, οι άνθρωποι εξευτελίζονται σε καθημερινή βάση και η ανάπτυξη δεν μπλοκάρετε απλά αλλά είναι στη διαδικασία να αντιστραφεί ενεργά.
.... Σταματήστε τη συλογική τιμωρία του λαού της Γάζας,
Ανοίξτε τα σύνορα. http://palsolidarity.org/2009/02/5020 -->--> -->-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: