Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Αυτούς τους έχω βαρεθεί

Μνήμη Μαρίας Δημητριάδη
(Στίχοι: Wolf Biermann μετάφρ. Δημοσθένης Κούρτοβικ)

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί, τους έχω βαρεθεί.
Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,την έχω βαρεθεί.
Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,τους γερμανούς τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά, αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,τους έχω βαρεθεί.
Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί, μα υπακοή έχουν περισσή,τους έχω βαρεθεί.
Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά, αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,τον έχω βαρεθεί.
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,τους έχω βαρεθεί.
(Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Κολεσίδη, τραβήχτηκε στις 9 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια των ταραχών στην Αθήνα- δεύτερο βραβείο στην κατηγορία "People in the News", στο διαγωνισμό του World Press Photo)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοτσικώνας στον απολογισμό του λέει πως ο Δήμος Λιβαδειάς θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το εργοστάσιο της ENELCO στη Χαιρώνεια. Αυτός και η παρέα του που ήταν στις τόσες προσπάθειες που έγιναν; Θέλει ειδική πρόσκληση; Ή μήπως δεν έχει καταλάβει την έννοια του Δήμου;
"Τι είν΄ο Δήμος ; Μην είν΄οι κάμποι μας, μην είναι τ΄άπαρτα ψηλά βουνα;..."
Μπορεί να είναι νέος ακόμα ο Νώντας και να μάθει, αλλά εγώ τους έχω βαρεθεί!

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον ας το αποδείξει στο μέλλον

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νώντα, έντεκα οκτώ ογδόντα, αν θυμηθείς οτι πρέπει να κινητοποιηθείς εσύ και ο συνδυασμός σου για τα προβλήματα που αγωνίζεται η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Τώρα. Γιατί η εκ των υστέρων αυτοκριτική δεν θα μας καλύψει.

Ανώνυμος είπε...

Στον απολογισμο του Νωντα
συμετοιχαν και οι "ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑΚΟΙ"
της Λιβαδειας που πηραν μερος
μαζι του στις εκλογες;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΛΕΕΙ:
«Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ,
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !»

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΕΕΙ:
«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ.. ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!»

ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ:
« ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ,ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ « !!!

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ :
« ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ !! ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!


ΑΠΗΓΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά καταλαβαίνω την πικρία σας, αλλά τουλάχιστον ο Νώντας, παρότι δεν συμμετέχει (πουθενά δε συμμετέχει το κόμμα του αν δεν ελέγχει την κατάσταση), τουλάχιστον υπερασπίστηκε τις θέσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και για τα αιολικά πάρκα και για την κρύα. Τι να πούμε για τους ανεκδιήγητους της δημοτικής αρχής;

Ανώνυμος είπε...

KAI OI TΟIXOI EXOYN AYTIA KAI TA AYTIA TOIXOYΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στον Δήμο που συμμετέχει ελέγχει την κατάσταση; Τι βλακεία υπονοούμενο ήτανε και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ωρεξάτους σας βλέπω απόψε. Τα μάθατε τα νέα ε;

Ανώνυμος είπε...

καλά με τάπωσες ανώνυμε 12.03
και στην βουλή και την ευρωβουλή συμμετέχουν
σε κινηματικές διαδικασίες εννοώ προφανώς,
και μάλλον θα είσαι ο μόνος στην χώρα που δεν το γνωρίζει,
ότι εδώ και κάποια χρόνια π.χ. δεν συμμετέχουν σε τίποτε κοινό με άλλους ούτε καν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια

Ανώνυμος είπε...

Μαθεύτηκαν τα νέα !!!!Μία εκ των 5 παραταξεων που εκπροσωπειται στο δημοτικο συμβουλιο της Λιβαδειας ειναι εναντια στα αιολικα παρκα στον ορεινο ογκο του Ελικωνα και εναντια στο εργοστασιο της ENELKO στη Χαιρωνεια. ΟΙ ΑΛΛΕΣ; Τωρα τα περι Νωντα ανωνυμα και προβοκατορικα μαλλον θυμιζουν πολυ εντονα το τραγουδακι της Δημητριαδου!!!Τουλαχιστον, ας διατυπωνοταν ενα κανονικο αρθρο με αποψεις και επιχειρηματα για τις δημοτικες παραταξεις στη Λιβαδεια τον ρολο τους για την εκτρωματικη κατασταση που βρισκεται η πολη και πολλα αλλα......Δεν θεωρω οτι ετσι οπως ανοιξε η συζητηση εκπροσωπειται το ΗΘΟΣ και το ΥΦΟΣ μιας κινηματικης διαδικασιας.ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!! Ολοι κρινουν και κρινονται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΕΛΛΟΥΣ, ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΣΟΥΣ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ,ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΝΑΚΙΖΟΥΝ,ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΙΚΑΔΟΡΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ,ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ,ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.......ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι πολλές φορές το ΚΚΕ μας έχει προβληματίσει με την σεχταριστική του στάση, είναι αλήθεια ότι οι παραταξεις του τόσο σε νομαρχία όσο και στους διάφορους Δήμους και στην Λιβαδειά έχουν στηρίξει τα αιτηματα μας.
Όμως θέλουμε και επιζητούμε,μεγαλύτερη εμπλοκή του, μεγαλύτερη ενεργοποιηση του και φυσικά δεν το κρίνουμε με τα ίδια μέτρα όπως τις άλλες παρατάξεις. Άλλες απαιτησεις έχω από τον Κοτσικώνα και άλλες από τον Τσιφή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πέρα στους πέρα κάμπους κλπ δημοκρατικές δυνάμεις:
ανώνυμα ή επώνυμα με επιλογή του γράφοντος λειτουργούν τα ιστολόγια μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές γίνεται κατάχρηση, ωστόσο συνολικά άνοιξαν μια πλούσια επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και μια ακηδευμόνευτη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ο κ.Κοτσικώνας είναι δημόσιο πρόσωπο και κρίνεται για τις πρακτικές και τη στάση του όπως και ο ίδιος εξάλλου και μάλιστα συχνά σε υψηλούς τόνους κρίνει άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Στα συγκεκριμένα σχόλια που προηγήθηκαν, ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι με την κριτική που γίνεται δεν περιλαμβάνεται τίποτε το προβοκατόρικο. Εκφράζονται απλά γνώμες και κριτική για τη στάση ανθρώπων που όπως φαίνεται όλοι θεωρούν ότι οφείλουν να συμμετέχουν με βάση τον πολιτικό λόγο που εκπέμπουν.

Εξάλλου άνθρωποι απο το χώρο του ΚΚΕ συμμετέχουν στη Συμπαράταξη, όπως και άνθρωποι που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά σε διαφορετικούς χώρους.

Ας μην οξύνουμε τα πράγματα στην παραμικρή κριτική γιατί οφείλουμε να είμαστε συσπειρωμένοι και όχι διαιρεμένοι. Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι σοβαρά, είναι δύσκολα, και μας χρειάζονται όλους μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Το κκε ειναι μια αμαρτωλη περιπτωση γνωστο για τον ρολο του σε ολες τις μεγαλες και μικρες στιγμες της ιστοριας.Καθεστωτικο και συστημικο αποκαλυπτεται καθε φορα.Εγκλωβιζει πολλες φορες ενα καλο ανθρωπινο δυναμικο που γρηγορα αποχωρει.Τη χρονικη στιγμη που διανυουμε εχει αποκαλυφθει πληρως. Η εθνικοπατριωτισα Λιανα σε ολα τα τηλεοπτικα παραθυρα ειναι το Π.Γ και η Γ.Γ. Διανοουμενοι οπως ο Ρουσσης λοιδορουνται απο της στηλες του ριζοσπαστη για την κριτικη που ασκουν στον οψιμο σταλινισμο της ηγεσιας του κκε...................Μια φιλη ειπε οτι δεν πρεπει να τους απομονωσουμε αλλα ο σεχταρισμος του κκε δεν εχει ορια. Εχουν αποξενωθει απο το λαικο κινημα και γρηγορα θα διαλυθουν γιατι ο εθνικοπατριωτισμος εκφραζεται καλυτερα απο το λαος και τον καρατζαφερη.Η εδω δημοτικη παραταξη του κκε ειχε μια δυναμικη που ξεφουσκωσε πολυ νωρις. Θα περιχαρακωσουν ενα 7% και θα ειναι ευχαριστημενοι που διατηρουν τις δυναμεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Η πρακτικη των blogg ειναι η ανωνυμια και ετσι εχει εξασφαλιστει μια ακηδευμονευτη πληροφορηση.Φυσικα και θα κριθει και θα σχολιαστει ο κ. Κοτσικωνας και η παραταξη του κανενας δεν βρισκεται στο απυροβλητο και δεν εχει καμια ασυλια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΡΙΤΗ
ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΕΤΥΧΕ
Ο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ
ΣΥΝ-ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ;

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Φίλε ανώνυμε αν επρόκειτο για ΣΥΝ-ΠΑΡΑΤΑΞΗ (αυτό είναι η καθαρή προβοκάτσια και όχι η κριτική για τη στάση που κρατά ο καθε ένας) προφανώς τα στελέχη του δεν θα είχαν λόγο να απουσιάζουν.

Το να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα και να προβοκάρεις "ρίχνει νερό στο
μύλο της αντίδρασης" για να χρησιμοποιήσουμε και μια οικέια έκφραση.