Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Απειλή κοινωνικής αναταραχής στην Ευρώπη

«Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης». Η προειδοποίηση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, από το Νταβός το Σαββατοκύριακο. Και στο ίδιο το Νταβός όμως πραγματοποιήθηκαν βίαιες διαδηλώσεις εναντίον του θεσμού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. «Εσείς είστε η κρίση», ήταν το κεντρικό σύνθημα των ακτιβιστών, που επιτέθηκαν με χιονόμπαλες στις δυνάμεις ασφαλείας. Περισσότερα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοφανές χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι όταν ο Γιωργάκης πήγε στο λιμάνι τα ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα.
Δηλαδή δεν πειράζει που εδώ και δυο μήνες οι πολίτες της χώρας καταπίνουν τόνους χημικών αλλά το πρωτοφανές είναι ότι τα μύρισε και ο Γιώργος!
Αυτό θα πεί ισοπολιτεία.

Δεν πειράζει. Τόσα χρόνια που τα έριχνε το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τα δοκιμάσει. Μπορεί και να νόμιζε ότι οι διαδηλωτές φτιάχνονταν με τα χημικά. Μπορεί να πίστευε ότι τους τα έριχναν για να ξεχνάν τα προβλήματά τους.
Όλα να τα περιμένει κανείς απο το Γιωργάκη που έγινε εσχάτως Γιώργος προκειμένου ο Κώστας να υποβιβαστεί σε Κωστάκη

Ανώνυμος είπε...

συμφωνεί και ο πιτσιρίκος:
Όλοι καταδίκασαν το γεγονός ότι έπεσαν δακρυγόνα την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε να μιλήσει με τους αγρότες από την Κρήτη. Το πρόβλημα είναι τα δακρυγόνα που πέφτουν την ώρα που είναι παρών ο Γιώργος Παπανδρέου ή άλλοι πολιτικοί. Τις υπόλοιπες ώρες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα – μπορούν οι άνδρες των ΜΑΤ να πετάνε όσα δακρυγόνα θέλουν. Δηλαδή είναι κακό να πετάς δακρυγόνα στον Παπανδρέου αλλά δεν πειράζει να πετάς δακρυγόνα στους αγρότες. Το περίεργο είναι ότι και οι αγρότες το έχουν αποδεχτεί αυτό. Όχι, δεν είμαστε προσκυνημένοι.