Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Τα δέντρα που πληγώναμε


Σε μόδα τείνει να εξελιχτεί η αντιπαράθεση με τα δέντρα : έτσι μετά τις συμπλοκές στην Αθήνα, ανάμεσα σε πολίτες που κρατάνε και φυτεύουν δένδρα, ακροδεξιούς παρακρατικούς και ΜΑΤ, τραμπουκισμοί και βανδαλισμοί έγιναν και στο Αλιβέρι στην επιχείρηση δενδροφύτευσης απο τους ενεργούς Αλιβεριώτες και την Greenpeace (Συνεχίζουμε ακάθεκτοι: Ο Λιθάνθρακας δε θα περάσει!). Ανακοίνωση - Καταγγελία έκαναν και οι ενεργοί πολίτες Εύβοιας.
'Ετσι που πάμε σε λίγο θα θεωρείσαι πιο επικίνδυνος άμα κρατάς δέντρο από ότι μολότοφ. Φήμες αναφέρουν ότι ο κ.Καρατζαφέρης, μετά την ποινικοποίηση της κουκούλας προσανατολίζεται να ζητήσει και την ποινικοποίηση της ακακίας ενώ διπλό έγκλημα θα αποτελεί η δεντροφύτευση υπό βροχή.

Στη φωτογραφία ένα παράνομο δεντράκι : Τη μια μέρα το φύτεψαν στο μπάζωμα απο τις στάχτες της μονάδας του λιγνίτη για να συμβολίσει την αντίσταση στην καταστροφή. Την επομένη κάποιοι ανέλαβαν να το συμμορφώσουν. Δ.Σπ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

650 δεντράκια ξεριζώθηκαν μαζί με αυτό στη φωτογραφία την νύχτα της Κυριακής στο Αλιβέρι
άξιος ο μισθός των ξεριζωτών
Ξέρω πολλούς για τους οποίους δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε πολύ για να βρούμε πλανήτη να τους βάλουμε. Στον κοντινότερο ακατοίκητο, να μην κουράζονται κιόλας να τον ερημώσουν

Ανώνυμος είπε...

είδες η ΔΕΗ;
και αυτή η ΓΕΝΟΠ τι να μας πεί άραγε;
Τελικά οι εργατοπατέρες παντού και πάντα ίδιοι είναι